onsdag, juni 12, 2024

Dødballer reddet Gjelleråsen i snuoperasjonen mot Lørenskog

Date:

Share post:

Gjelleråsen snudde til 2-1-seier i lokaloppgjøret mot Lørenskog, og dødballer reddet dagen for serielederen i 3. divisjon.

– Deilig å slå Lørenskog. Det er en jevn kamp som kunne bikka begge veier. Vi sliter med å sette press, og er en dårlig kamp. Vi blir redda av to mål på dødball. Det blir samling i garderoben nå for å snakke om det, sier Gjelleråsens kaptein, Emil Åkvåg, til Lokalfotballen.

Lite finspill og mange dueller

I ålreit vårvær på Li ble det som forventet en jevn kamp mellom Gjelleråsen og Lørenskog. Men, det ble en litt annerledes kamp enn tenkt før kamp. Det er to spillende lag, men det endte opp i masse dueller og dødballer.

Det ble mange dueller på Li kunstgress mellom Gjelleråsen og Lørenskog (Foto: Espen Bråthen)

Dommertrioen hadde også veldig liten kontroll så det ble mye unødvendig fokus på dommere og veldig mye klaging.

Hjemmelaget startet best og skapte et par gode sjanser. Venstreback Johannes Grødtlien spilte vegg med Joakim Hjelkerud og smalt ballen i tverrliggeren fra 18 meter. Like etter ble Walid Khris spilt alene med keeper Ole Drevalnd, men den unge vingen satte ballen i stanga.

Ung debutant imponerte for Lørenskog

Deretter tok Lørenskog over mye av spillet, og satte et godt press på Gjelleråsen. De fant indreløperne i mellomrommet og de ble frispilt ofte. Spesielt unge Christoper Kjensteberg viste hva som bor i 16-åringen.

Jake Martin jubler etter 1-0-scoring for Lørenskog mot Gjelleråsen (Foto: Espen bråthen)

Scoringen kom etter at han fikk ballen i mellomrommet og utfordret. Da presset kom slo han Andreas Fossmo igjennom på venstre. Innlegget fra vingen var perfekt og etter et godt løp satte Jake Martin inn 0-1 på Li. Det var vingens tredje scoring på to kamper.

– Det var gøy å debutere fra start i en kamp med to av de beste lagene. For min del gikk det bra i 1. omgang. Jeg ble satt opp i fine posisjoner, og tok med ballen rettvendt. 2. omgangen fikk vi ikke til frispillinga og midtbanen ble litt borte, forklarte unge Kjensteberg.

Christopher Kjensteberg imponerte med sitt blikk og gode pasninger. I sin debut fra start i 3. divisjon stod han ikke tilbake for noen (Foto: Espen Bråthen)

Trener Knut Erik Johansen hørte på deler av intervjuet, og syns unggutten klarte seg bra både på banen og i intervjuet.

Som Kjensteberg sa så ble det en 2. omgang med masse kriging og kjemping fra begge lag. Gjelleråsen fikk satt et visst press ettersom Lørenskog ikke klarte å holde på ballen.

To dødballmål for Gjelleråsen

Hjemmelaget skapte et par gode sjanser, men Lørenskogs keeper Ole Drevland stod godt. Han måtte til slutt kapitulere.

Av en eller annen merkelig årsak fikk Emil Åkvåg stå helt alene på en corner, og han brystet ballen i mål på bakerste stolpe. Det ble en enorm jubel fra hjemmelaget. Det var en forløsende scoring.

– Den får du ta med Drevland. Han prøver å styre han som dekker meg opp foran der, så legger jeg meg heller bak. Det er vel første gangen jeg har scora med brystkassa, forklarte Åkvåg.

Likevel stod Lørenskog godt imot og de løftet seg etter scoringen og skapte et par ålreite sjanser.

Fem minutter før slutt smalt igjen på en dødball til de grønne. På en godt slått corner var Tallak Bright—Taylor sterkest i duellen og headet ballen i mål. En meget sterk prestasjon av midtstopperen.

Tallak Bright-Taylor scorer her vinnermålet for Gjelleråsen mot Lørenskog (Foto; Espen Bråthen)

Like før slutt kunne Lørenskog tatt med seg ett poeng hjem til Rolvsrud. Et frispark ble slått hardt inn foran mål, men Ole Forsberg fikk ikke nok treff på ballen og den gikk via keeper og til corner.

Fem minutter på overtid kunne de grønne slippe jubelen løse etter sin andre tre-poenger og serieledelse.

Under pari, sier Johnsen

– Veldig deilig. Men, vi gjør en under pari kamp. Vi er ikke fornøyd med prestasjonen fordi vi tør for lite. Vi må tørre å spille vårt eget spill. Lørenskog får kampen dit de vil. Vi må ha mer tempo og ta mer risiko, sa Gjelleråsens trener, Bent Inge Johnsen.

-Det er mulig vi blir litt engstelige fordi det er en toppkamp, men det må vi legge bort. Moralen er god og vi står opp, og det skal vi ta med oss, sa Johnsen, og var klar på at de går for opprykk denne sesongen.

– Men vi må heve prestasjonen og bunnivået må opp.

I Lørenskog-leiren var det et tynget stemning.

-Ahhh, mer irriterende egentlig, svarte Knut Erik Johansen på spørsmål om dette var et tungt tap.

-Egentlig har vi greit tak i 1. omgangen, og utover det så føler jeg at vi har kontroll. Vi produserer ikke mange sjanser, men noen. Så syns jeg vi blir litt for enkle i 2. omgangen til tross for at rommene er der. Det blir for mye langt og det er unødvendig. Vi tar tilbake kontrollen i kampen etter den første scoringa til GIF, og får et par svære sjanser. Skuffa over resultatet. Den andre scoringa til GIF var helt spinnvill og noen ganger skjer det og det må vi akseptere, avsluttet en fattet Lørenskog-trener.

Nord-Norge igjen for GIF

Neste motstander for Gjelleråsen er Harstad borte neste søndag, og det nyopprykka laget satser hardt så det blir en og viktig pekepinn for Gjelleråsen. Lørenskog spiller hjemme mot Mjøndalen 2 om 1,5 uke og må vinne den for å henge på det grønne toget.

Les også: Direkte fra 3. divisjon: Gjelleråsen – Lørenskog

Gjelleråsen jubler etter Tallak Bright-Taylors vinnerscoring (Foto: Espen Bråthen)
ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Det går opp og ned i 3. divisjon – en god gjennomgang av årets sesong

Lagene fra Romerike varierer veldig i 3. divisjon, og man kan ikke si at lagene dominerer serien. Her...

Bildeserie fra Lørenskog – Bjørkelangen – fortjent borteseier til slutt

Det er på tide med en ny bildeserie. Her er mange bilder fra lokaloppgjøret mellom Lørenskog og Bjørkelangen....

Direkte fra 3. divisjon: Lørenskog – Bjørkelangen

Nok et herlig lokaloppgjør i 3. divisjon. Lørenskog får besøk av Bjørkelangen, og du kan følge alt direkte...

Direkte fra 3. divisjon: Skedsmo – Gjelleråsen

Nytt lokaloppgjør i 3. divisjon. Bunnlagene Skedsmo og Gjelleråsen kjemper om viktige poeng. Følg alt direkte på Lokalfotballen.