fredag, april 19, 2024

– Lørenskog som lag har jeg ikke så mye til overs for

Date:

Share post:

På skjærtorsdag får vi det første skikkelige lokaloppgjøret i 3. divisjon, og da braker to seriefavoritter sammen på Li. Lokalfotballen tok en prat med kapteinene til Gjelleråsen og Lørenskog.

– Vi slår Lørenskog ved å legge ned samme innsats i duellspillet og løpe like mange meter som mot Senja i helgen. Med det i bunn har vi mange kvalitetsspillere som skal kunne avgjøre denne kampen. Lørenskog som klubb har jeg ikke så mye til overs for, så jeg gleder meg veldig til torsdag, sier kaptein, Emil Åkvåg, i Gjelleråsen foran lokaloppgjøret.

Emil Åkvåg er småforbanna etter scoringen de slapp inn i høst (Foto: Espen Bråthen).

Bunnsolid serieåpning for Gjelleråsen

Gjelleråsen hadde en god reise, både med fly og i kampen, mot Senja i 5-1-seieren.

– Serieåpningen var bunnsolid. Vi dominerer både banespillet og duellspillet, og leverer en god åpningskamp. Vi holder oss likevel på jorden, og vet at vi Senja har et nykomponert lag, så vi møter langt sterkere motstand senere i sesongen, forklarer Åkvåg.

Senja har ingen skudd på mål før de skårer på en dødball sent i 2. omgang, etter at Åkvåg hadde scora to, Grødtlien og og Nygård med hvert sitt. Kristian Bjørndalen satte punktum med Gjelleråsens femte scoring.

For Lørenskog ble det en 2-0-seier etter to scoringer av Jake Martin.

– Ikke noe spesielt god kamp fra vår side. Vi fikk ikke til grunnspillet vårt og kampen preges av mye dueller og mye balltap. Men vi er alle klare over at vi kan mye bedre og vi er veldig rolige og selvsikre på det. Det viktigste var å plukke tre-poenger, og de skal det bli mange av i år forhåpentligvis, sier Lørenskogs kaptein, Ole Forsberg til Lokalfotballen.

Uavgjort i høst

Lagene var i samme avdeling i fjor, og de spilte 1-1 på Strømmen stadion. En stadion begge klubbene har vært mye på det siste året på grunn av ras, korona og nytt kunstgress på Rolvsrud. Zirak Ahmed sendte «hjemmelaget» i ledelsen og Simon Bakken utlignet i kampen som ble spilt i oktober.

Begge lagene fra Romerike er blant favorittene til å rykke opp, og begge kapteinene ønsker å være i toppen.

– Årets ambisjoner er å være med i toppen. Personlig er målsetningen å være en avgjørende brikke denne sesongen. Hvis jeg fortsetter å spille på topp resten av sesongen bør jeg opp mot 30 målpoeng, sier Åkvåg.

– Vi tar en kamp om gangen, så får vi telle opp til slutt. Vi er veldig revansjelystne etter fjoråret. Vi blir å regne med, sier Forsberg.

Ole Forsberg er kapteinen og lederen i det unge Lørenskog-laget (Foto: Espen Bråthen)

Tilbake på sine hjemmebaner

Selv etter de utfordringene som er nevnt tidligere så er Gjelleråsen tilbake på Li, og de bygger videre på det gode grunnlaget sitt.

– Vi hadde en litt treig start på oppkjøringen etter ny trener og en del endringer, og spilte derfor flere svake kamper tidligere i vinter. Siste del av oppkjøringen var derimot mye bedre, og flere gode resultater mot blant annet Lyn og Toten. Vi har hatt lite skader, men tidvis mye sykdom som har preget enkelte treningsuker. Alt i alt er vi fornøyd med utviklingen vi har hatt i vinter, og vi har fått jobbet godt med deler av spillet som begrenset oss litt i fjor; særlig frispilling, kombinasjonsspill og offensive løp og valg, forklarer Åkvåg.

Det samme gjelder for Lørenskog. I høst trente og spilte de på Strømmen, og nå er det nye kunstgresset ferdig på Rolvsrud.

– Oppkjøringen har vært god. Trent veldig godt gjennom hele vinteren, vært på treningsleir og spilt flere gode kamper. Deilig å endelig være i gang med tellende kamper, sier Forsberg som gleder seg til lokaloppgjøret.

-Gjelleråsen er kanskje den største favoritten i avdelingen vår og et godt organisert lag som gjort det godt de siste årene. Det er alltid tøft å møte Gjelleråsen og vi har respekt for dem. Men vi skal møte opp godt forberedt. Vi er et godt, ungt lag med masse kvalitet som kan slå alle. Vi skal gjøre alt for å ta med alle poengene hjem på torsdag.

Kampstart er 18:00 på torsdag, altså skjærtorsdag, på Li. Laget som vinner den kampen har virkelig fått en kanonstart på årets sesong.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 3. divisjon: Skedsmo – FUVO

Skedsmo får besøk av FUVO i 3. divisjon til lokaloppgjør. Du kan følge alt direkte på Lokalfotballen fra...

Det første lokaloppgjøret i 3. divisjon – og full fotballfest på Romerike

Skedsmo får besøk av FUVO til årets første lokaloppgjør i 3. divisjon, og vi har tatt en prat...

Tabelltips for 3. divisjon: 1. plass Lørenskog

Lokalfotballen tror Lørenskog vinner 3. divisjon og rykker opp til 2. divisjon. Stor stall og klassespillere. Innarbeidet spillestil. Les...

Tabelltips for 3. divisjon: 4. plass Skjetten

Skjetten imponerte i høst. Nå tipper Lokalfotballen de grønne på 4. plass i årets tabelltips. Sterk 11er og...