mandag, april 22, 2024

Skedsmo sin lille «revolusjon» har gitt seks poeng

Date:

Share post:

Skedsmo kjører på i 4. divisjon, og med to sterke seire er de allerede seier. Treningsvillighet og tydelig spillestil er nøkkelen.

– For en som er født og oppvekst på Skedsmo, sammen med bror Petter, så er dette ekstra moro. Jeg syns klubben er på riktig vei nå. Vi har en treningsglad gruppe, og spillestilen begynner å sitte godt. Det er mer entusiasme, sier Martin Evensen til Lokalfotballen.

22-åringen har hatt en strålende sesongstart i en litt uvant rolle.

– Jeg har spilt mest kant, men har vært innom indreløper tidligere. Det er litt mer boks til boks og mer defensivt ansvar. Det kler meg godt. Og med tre stoppere kan jeg gå mer på løp og har tryggheten bak meg.

Martin Evensen har imponert stort i serieåpningen for Skedsmo med både scoringer og herlig innsats. Her er han i duell med Ole Westheim i kampen mot Kløfta (Foto: Espen Bråthen)

Vingbackene er viktige

Martin har scoret i begge toppkampene mot Kløfta og Eidsvold – der de har imponert med 4-0 og 3-1-seire.

En utfordring for formasjonen 3-5-2 i breddefotballen er at vingbackene verken blir fugl eller fisk. Det kreves mye løpsstyrke og spilleforståelse.

– Det er hele poenget. Blir de for lave så blir det baktungt. Vi må få i gang vingbackene offensivt og det har vi løst bra gi de to siste kampene, og klarer vi ikke til å få til spillet vårt så kan det bli baktungt, forklarer Evensen.

Eirik Risberget har scora i de to seriekampene til nå. Vingbacken har virkelig funnet rollen sin ute til venstre. Han scora både mot Kløfta og Eidsvold IF (Foto: Espen Bråthen)

Mot Eidsvold IF scora venstre vingback Eirik Risberget og høyre vingback, Jonas Nielsen, hadde målgivende. Akkurat det samme som sist mot Kløfta.

Per Einar Gjelsvik så på spillermaterialet og fant ut at 3-5-2 passa best til. Tanken var i utgangspunktet å spille 4-3-3.

– Vi har øvd godt i treningskampene, og det var mye lovende å ta med seg derfra så vi ble enda tryggere. Og resultatene i serien har vist seg at dette er riktig, sier Evensen.

Eiven Solberg og Ole Moltzau er klare for kamp, sammen med dommertrioen (Foto: Espen Bråthen)

– Vi skal ikke komplisere ting

– Kampene har gått som jeg håpa på, og at vi endelig skulle få utløsning for det vi har trent på og slik vi ønsker å fremstå. Vi kompliserer ikke ting og gjøre de enkle tinga. Det er vår måte å spille på. Når vi klarer å holde på ballen mer i fire trekk så åpner det seg som oftest store rom, sier Per Einar Gjelsvik.

Både Kløfta og Eidsvold IF er fysiske lag, og selv der har Skedsmo stått godt opp.Det er godt å se at vi klarer å stå opp i alle duellene. Vi er nødt til det hvis skal klare å matche de fleste lagene, fortsetter Evensen.

BLI MED PÅ FANTASY ROMERIKE

Stor forskjell på kampene

Mot Eidsvold IF ble det en helt annen start for Skedsmo enn i cupkampen sist der de tapte 0-1. Da fikk Skedsmo mange brudd mot seg. Det unngikk de i 1. omgangen nå.

– Vi har lært og vi har gjort endringer og det ga betalt nå. Vi har hatt en god periode etter kampen mot Kløfta, og EIF har hatt et tøffere program og det spiller også inn. Vi visste eksakt hvordan de kom, og da de legger om igjen etter vår formasjon så er vi på rett spor, sier Gjelsvik.

Trym Halvrosen stuper her inn 1-0 Skedsmo over Eidsvold IF (Foto: Espen Bråthen)

Eidsvold IF starta i 4-2-3-1, men endra tilbake til sin mer vante 3-4-3-formasjon i 1. omgang. Da hadde Trym Halvorsen stupte inn 1-0 etter det som virket som en innøvd corner. For å unngå høye Nikolaj Møller Jensen i EIF-forsvaret slo de corneren på første stolpen og fikk en stuss av Petter Evensen som Halvorsen stupte ballen videre inn i mål.

Unngikk dumme feil

Nummer to og tre kom etter godt spill der de vender spillet og skaper en mot en-situasjon. Både Eirik Risberget og Martin Evensen banket ballen hver sin gang i mål bak Glenn Wilsgård.

Dommer Ole Walstad Jensen måtte ta noen prater med Alexander Beinov. Keeperen som hadde et lite comeback viste at ferdighetene og kjeften fortsatt fungerte (Foto: Espen Bråthen)

– Gjennomføringa, spesielt i 1. omgang, er god. Vi har snakket mye om at vi må spille fra oss ballen før de sitter i trynet på oss. Vi får betalt på innøvde dødballer, og øvde på det seinest dagen før. Vi får et annet moment i kampen og et annet kampbilde. Vi gjør ikke de samme dumme feilene i denne kampen, forklarer Gjelsvik.

Skedsmo leder altså serien med seks poeng på to kamper. De to neste kampene blir sannsynligvis mot to gode 2. lag i Gjelleråsen 2 og Strømmen 2 fordi 1. lagene har da begynt serien.

For EIF ble det et skritt tilbake, men de kan snart juble for å få Lillestrøm i 1. runde i NM.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Nå har det snudd for Raumnes & Årnes – enkelt mot Rælingen

Etter en tøff start har Raumnes & Årnes to strake seire, og lørdagens seier mot Rælingen var sterk. -...

Store oppturer og tunge nedturer – 3. serierunde i 4. divisjon

Nå er vi godt i gang, og etter hver serierunde skal vi ha et sammendrag. Her har du...

– Det var spill mot ett mål, og smakte meget godt

I det som var et «tidlig» oppgjør for å unngå nedrykk tok Raumnes & Årnes alle tre poengene...

Direkte fra 4. divisjon: Raumnes & Årnes – Blaker

Både Raumnes & Årnes og Blaker har hatt en tung start. Nå møtes lagene i 4. divisjon. Følg...