torsdag, juli 18, 2024

– Innsatsen gutta la ned var helt rå

Date:

Share post:

I sin debutkamp som trener for a-laget til Sørumsand var Yngve Servold i himmelen etter 6-1-seieren over seriefavoritt Hauerseter.

Les også: Direkte fra 4. divisjon: Sørumsand – Hauerseter

– Innsatsen gutta la ned var helt rå. Vi har mer å gå på spillemessig, spesielt med ballen i laget. De gangene vi gjorde det greide ikke Hauerseter å følge oss. Vi har en bra midtbane som legger ned enorm innsats. Når så i tillegg de bak også står opp på en helt rå måte, blir det bra til slutt, sa en meget godt fornøyd trener etter storseieren over Hauerseter.

Før kampen hadde Sørumsand 3-4 mann ute på grunn av karantene, sykdom og skader, og ikke lenge før oppmøte meldte en til seg sjuk. Da måtte Servold rokkere på laget.

Ungguttene Ole Jødahl og Dani Husanovic stod ikke noe tilbake for de mer kjente spillerne hos motstanderen. Og ikke minst Nils Knivsland. Unggutten skulle starte som back, men på grunn av det siste forfallet ble han flyttet opp i angrepsrekka. Og for et vellykka valg og trekk det skulle bli.

Hauerseter gikk ut i 100 og presset Sørumsand bakover. De traff ikke helt på den siste pasningen og kampen roet seg ned. Hauerseter ble omstendelige og Sørumsand jobbet som gærninger.

1-0 kom etter et frispark fra Simen Melby som Fredrik Mundal måtte gi retur på. Marius Kornbakk var først på og Mundal tok den også. Så var Even Melby først på den returen og satte ballen i mål. Jubelen var stor i SIF-leiren, fordi de hadde ikke stor trua. Hadde de ikke helt trua så kom den nå.

Even Melby og Sørumsand jublet vilt etter 1-0-scoringen mot Hauerseter (Foto: Espen Bråthen)

Fantastisk kontring av Sørumsand

Hauerseter fortsatt å trille ball, men det gikk for sakte nå. Det skapte lite, og Sørumsand lå kompakt og prøvde seg på noen kontringer.

Fem minutter før pause kom det som kanskje blir årets kontring i 4. divisjon. Den var nydelig. Even Melby vant ballen på 20 meter. Spilte vegg med Martin Vestreng. Ola Vestreng møtte og ropte at Even skulle slå i bakrom. Vestreng hadde dratt med seg Pål Steffen Andresen så det var mye rom bak han.

Simen Melby stupte inn i det rommet og lillebror Melby slo en perfekt ball. Simen brukte tre berøringer og slo et hardt innlegg med god skru vekk fra keeper. Der dukka banens minstemann Nils Knivsland opp helt alene og heada ballen knallhardt i mål fra ti meter.

Aldeles nydelig. 2-0 og enda større stemning.

– Jeg må få trekke frem 2-0 scoringen til SIF som var en kontring det var meget høy klasse på, sa HSKs trener Ola Jørstad.

Minuttet senere lå ballen i mål igjen. Meget gode Ola Vestreng holdt unna Andresen igjen, og Knivsland stakk i bakrom. Vestreng trilla ballen gjennom og Knivsland løp fra Truls Jørstad. Spissen trillet ballen til siden for keeper og inn i mål.

Brødrene Ola og Martin Vestreng hadde en god debut for Sørumsand. Sammen med brødreparet Even og Simen Melby var de SIFs beste spillere (Foto: Espen Bråthen)

Knivsland som egentlig skulle spilt back var sterkt delaktig i å senke serielederen som spiss der altså.

Starten av 2. omgang ble som forventet. Hauerseter fikk mer tempo på ballen og de kjørte i perioder over SIF som sleit å komme seg ut av egen sekstenmeter.

BLI MED PÅ FANTASY ROMERIKE

Store sjanser til Hauerseter

Sondre Emilsen, som var en av HSKs beste, slo en corner som ble headet tilbake til han. Han dunket til og skrudde ballen i motsatt hjørne. En sterk prestasjon og Hauerseter var ordentlig i draget.

Både Kim Brenna, som var merkelig anonym, og Fredrik Ullersmo hadde to store sjanser, men det var Sørumsand som skulle vise hvordan man scorer mål igjen.

Keeper Mundal rota bort ballen rett I beina på Simen Melby. Han takker og bukket og satte inn 4-1 i idrettsparken på Sørumsand. Da gikk lufta ut av Hauerseter og Martin Vestreng og Marius Kornbakk satte hver sin.

Det endte overraskende 6-1 til hjemmelaget mot en av seriefavorittene.

Yngve Servold styrte Sørumsand-skuta til 6-1 over Hauerseter (Foto: Espen Bråthen)

– Kjempeviktig start selvfølgelig. Vi har et knalltøft kampoppsett de første fem kampene. En så stor seier mot en av seriefavorittene gjør veldig godt. Vi har et veldig ungt lag, og denne seieren viser oss at mye av arbeidet vi legger ned gir litt frukter, sier Servold, men han advarer gutta sine:

– Men kun en kamp er spilt og 4.divisjon er tøff. Vi kan helt sikkert kan tape for alle om vi ikke er skjerpet og klar til enhver tid. Nå ser vi frem mot kampen mot Gjerdrum til tirsdag, og det blir helt sikkert en tøff kamp, sier Servold.

På bortebenken ble det dårligere og dårligere stemning etter målene rant inn bakover.

-Sørumsand vinner fullt fortjent. De er effektive, har knallbra innsats og vilje. Noe som er akkurat som forventet og det kommer man langt med i fotballen. Vi har mye å jobbe med med tanke på for dårlig tempo på ball, skaper for lite, for lite besluttsomme i begge bokser, flytting av bein og da blir det veldig vanskelig å vinne fotballkamper, avslutter Ola Jørstad, og smiler litt når han sier at det heldigvis er kun fem dager til neste kamp.

Les også: Lokalfotballens tabelltips: 8. Sørumsand

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 4. divisjon: Fjellhamar – Rælingen

Den siste kampen før ferien. Fjellhamar har besøk av Rælingen, og du kan følge alt direkte på Lokalfotballen...

Direkte fra 4. divisjon: Hauerseter – Eidsvold IF

Hauerseter er i meget god form og møter Eidsvold IF i 4. divisjon på gresset. Følg alt direkte...

Direkte fra 4. divisjon: Hauerseter – Sørumsand

Toppkamp i 4. divisjon. Hauerseter har besøk av Sørumsand på gressbanen. Følg alt direkte på Lokalfotballen.

Nå er sluttspillet for 4. divisjon klart – Lillestrøm har jukset igjen

På kvinnesiden er de to 4. divisjonsavdelingene ferdige, og nå deles de opp i to nye avdelinger. Lillestrøm...