torsdag, juni 20, 2024

To av seriefavorittene smeller sammen | Vi må bygge opp hverandre

Date:

Share post:

Det smeller godt allerede i 1. serierunde. Skedsmo får besøk av Kløfta, og Lokalfotballen har tatt en god prat med begge lags trenere.

BLI MED PÅ FANTASY ROMERIKE (FRIST ER EN TIME FØR KAMPSTART)

Nå starter verdens beste divisjon. 4. divisjon tjuvstarter med et skikkelig storoppgjør på Skedsmo stadion. To av de største seriefavorittene, Skedsmo og Kløfta, barker sammen.

Det er to lag med forskjellig spillestil. Det ene laget trener fire ganger i uka og det andre laget trener to til tre ganger i uka. Det er litt by mot bøgd hvis vi skal strekke den strikken litt.

Per Einar Gjelsvik og Skedsmo røyk mot Eidsvold IF, men er klare til «toppkampen» mot Kløfta (Foto: Espen Bråthen)

Gjelsvik og Hovde er klare

Lokalfotballen har tatt en prat med begge lags trenere. Per Einar Gjelsvik i Skedsmo og Karl André Hovde i Kløfta har begge lang fartstid i breddefotballen på Romerike.

– Vi har hatt en god treningsuke. Folk er heldigvis friske igjen, men vi har et par usikre og vi må lytte til spillerne, sier Gjelsvik, som har hatt noen få covid-tilfeller i troppen i det siste.

Lignende problem har Hovde i Kløfta.

– Vi mangler nok en eller to på grunn av sjukdom. Vi har hatt en dårlig oppkjøring, men de to siste ukene har hatt en god stigning, forklarer Hovde.

Begge lags trener er tydelige på at de stiller med elleve mann og god benk, og at de selvfølgelig går for tre poeng.

Både Skedsmo og Kløfta ble slått ut i 1. kvalikkamp til NM i forrige uke, så begge har en tellende kamp i beltet. Begge lag røyk med minst mulig margin.

– Det er litt det samme å møte Eidsvold IF og Kløfta. EIF løper nok litt mer. Men, vi tar i utgangspunktet ikke så mye hensyn til motstanderen. Får vi ut potensialet vårt, og at spillerne har trua på planen så er det ikke mange som følger oss på vårt beste, sier Gjelsvik, som også er spent på skadesituasjonen til Kløfta. Han fikk ingen svar fra Lokalfotballen på det.

Etter en fryktelig åpning for Kløfta mot Lørenskog tok de seg sammen, og Hovde kan se for seg litt av det samme kampbildet – utenom den tidlige scoringen.

– Serieåpningen er alltid vanskelig uansett motstander. Litt ekstra er det jo, og Skedsmo er en av favorittene. De har en klar spillestil og identitet, som kan sammenlignes litt med Lørenskog, så vi veit hva vi møter. De er gode, og jeg tipper det kan bli tilfeldigheter som vipper det den ene eller andre veien, er Hovdes tanker rundt kampen.

Karl Andre Hovde i Kløfta håper på jubel på Skedsmo stadion (Foto: Espen Bråthen).

Hvem rykker opp?

I høst ble det 2-1 til Skedsmo over Kløfta etter en sein matchvinner-scoring av Martin Evensen. Begge oppgjøre i 2019 var også veldig jevne da Kløfta vant en med 1-0 og det ble uavgjort i den andre.

Klubbene har ligget i toppen de siste årene, og mange rundt på Romerike har disse to lagene som seriefavoritter i år. Dermed måtte de få et klart og tydelig spørsmål om det.

– Sportsplanen sier at vi skal være høyere enn det vi er nå. Om det skjer i år eller neste år veit vi ikke. Det vil skje en dag og er en konsekvens av at vi er gode nok i alle ledd i klubben. Foran årets sesong tok klubben et oppgjør, og vi har nå en mye mer treningsvillig gruppe. VI skal ha de som kommer på hver eneste trening, sier Gjelsvik.

BLI MED PÅ FANTASY ROMERIKE (FRIST ER EN TIME FØR KAMPSTART)

Sørumsand-mannen forklarer også at de har mista flere mulige nye spillere på de kravene. At spillerne heller spiller for klubber som trener mindre.

– Konsekvensen er at vi kanskje er litt svakere spiller for spiller i år, men langsiktig skaper vi en treningskultur som jeg er sikker på er det beste. Effekten kommer kanskje i år eller neste år.

Ole Moltzau jubler etter scoring for Skedsmo (Foto: Espen Bråthen).

Spiller for spiller er det få som har et bedre lag enn Kløfta, men heller ikke Hovde er soleklar på at de går for opprykk.

– Vi går på banen for å vinne alle kampene, og gjør vi det så rykker vi opp. Men, Kløfta som klubb har ikke gjort noen grep som tilsier at vi skal ha et klart mål om opprykk. Vi trener for lite. VI har ikke sendt brev på spillere på seks år, altså i den tiden jeg har vært i Kløfta, sier Hovde.

Og han kaster en lite pinne inn i flammen.

– Jeg kjører heller bort til Gjerdrum og spiller en jevn lokal fotballkamp enn å sitte på en buss i flere timer for å møte et lag langt unna. Jeg mener vi alle har et ansvar for å bygge opp breddefotballen på Romerike. Jeg elsker den lokale fotballen. Vi må bry oss og vi må bygge opp hverandre.

Og nå bygger vi opp til den første herlige seriekampen i 4. divisjon. I fjor ble det en halv sesong, og året før ble det ikke spilt fotball. Nå skal vi alle sammen ut og støtte våre lokale lag igjen.

– Det er vrient å se seg ut hvordan kampen blir. Vanskelig å vite hva de stiller med. Jeg håper vi får kontroll på kampen, og tror vi kommer til å ha ballen mer enn Kløfta. De var gode mot Lørenskog sist. Det er et godt lag som slipper inn få mål, svarer Gjelsvik, som så Kløfta – Lørenskog

– Jeg ser en del kamper og får mange inntrykk. Det er grep vi kan gjøre underveis i kampen, og se om det er svakheter vi kan utnytte. Formasjon er greit å vite, og om de har noen dødballvarianter.

For Hovde og co er de klare for å gi Skedsmo skikkelig kamp.

-Det blir godt å komme i gang. Vi veit hva de kommer med. Skedsmo er gode og vi får en rask pekepinn på hvor vi står. Det skal også bli greit å bli ferdig med denne bortekampen så tidlig, avslutter Hovde.

Det er noen spørsmålstegn i begge troppene, men trenerne er ikke veldig klare å si for mye. Det vi veit er at Sindre Myhre ble skadet mot EIF sist og spiller ikke. Heller ikke Remi Rød på Kløfta er klar på grunn av skade. Så er det flere som er småsjuke og vi får se hvem som blir klare og ikke klare.

Mitt tips: 1-1 Moltzao (som Skedsmo skriver på Twitter) for Skedsmo. Preber for Kløfta.

Les også: Nå kommer tabelltipsene av Lokalfotballen | først ut er 4. divisjon

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 4. divisjon: Hauerseter – Sørumsand

Toppkamp i 4. divisjon. Hauerseter har besøk av Sørumsand på gressbanen. Følg alt direkte på Lokalfotballen.

Nå er sluttspillet for 4. divisjon klart – Lillestrøm har jukset igjen

På kvinnesiden er de to 4. divisjonsavdelingene ferdige, og nå deles de opp i to nye avdelinger. Lillestrøm...

Direkte fra 4. divisjon: Sørumsand – Rælingen

Sørumsand får besøk av Rælingen i 4. divisjon. Du kan følge alt som skjer direkte på Lokalfotballen fra...

– Vi er ikke ute av sumpa, men har tatt et fint steg i riktig retning

Fem millioner bak budsjett. Intensjonsavtale med Lørenskog. Det blåser rundt LSK Kvinner, og daglig leder Gunn Brennhaugen - Fem...