lørdag, juni 15, 2024

– Jeg ønsker alltid å score flere mål enn året før

Date:

Share post:

(Eidsvold IF – Skedsmo 1-0) Sesongen startet på best mulig vis for storscorer Fredrik Kristiansen og hans Eidsvold IF.

Les også: Direkte fra NM: Eidsvold IF – Skedsmo

I en etterlengtet første offisielle kamp for sesongen for både Eidsvold IF og Skedsmo fikk 120 tilskuere se at Fredrik Kristiansen nok en gang ble avgjørende.

Eidsvold IF-spissen startet der han slapp i fjor, året før der og året før der. På de siste tre sesongene (halv sesong i 2021) har spissen 50 mål på 54 kamper. I 2017 ble det «bare» sju mål på 24 kamper, etter 20 mål på 23 kamper i 2016.

Målet mitt hver sesong er minst like mange mål som i forrige sesong

Fredrik Kristiansen, Eidsvold IF

Les også: To av seriefavorittene møtes i 1. kvalikrunde til NM

Han er i hvert fall glad i runde tall – og mål.

Det startet på best mulig måte nå i 2022 også. I en jevn og tett kamp mot Skedsmo scoret Kristiansen kampens eneste mål i 1-0-seieren.

Eidsvold IF jubla etter Fredrik Kristiansens scoring mot Skedsmo i cupen, eller Norgesmesterskapet om du vil (Foto: Espen Bråthen).

– Det er alltid gøy å score mål, og veldig artig at det skulle bli matchavgjørende, sa Fredrik Kristiansen til Lokalfotballen, etter at plassen i 2. kvalikrunde var klar.

– Klassefyr. En type som jobbet hardt for laget, som bidrar i miljøet og en å stole på, sa Roy Arne Berg, trener i EIF.

Hør Lokalfotballens podkast – med blant andre Roy Arne Berg som gjest.

Flere brudd ga uttelling

Scoringen kom allerede etter 13 minutter. For tredje gang på kort tid fokk aggressive hjemmespillere nok et brudd da Skedsmo prøvde å spille seg ut. Ballen ble spilt gjennom til Kristiansen, og han plasserte ballen nede i venstrehjørnet til Jonas Finseth i Skedsmo-målet.

Slik var kampen i første halvdel av 1. omgangen. Skedsmo hadde en stor sjanse med Petter Evensen da Glenn Wilsgård feila på et utspill, men spissen avsluttet utenfor i så å si tomt bur.

Petter Evensen var frustrert etter han brente den store sjansen tidlig i kampen (Foto: Espen Bråthen)

Begge lag gikk ut i den nye moderne formasjonen 3-5-2, og man kunne se at ikke alt var trent inn på formasjonstrening. Enten lå vingbackene for høyt eller for lavt. Jeg har til gode å se et lag virkelig imponere i den formasjon i breddefotballen. Det kreves veldig mye.

Sjanser begge veier

Like før pause hadde begge lag hver sin store sjanse. Først kom Ole Moltzau alene med keeper, men Wilsgård stod godt på beina og avslutningen gikk i brystkassa. Like etter spilte en liggende Kristiansen Joakim Madsen gjennom alene med keeper. Han avsluttet like utenfor.

Glenn Wilsgård redder strålende på Ole Moltzaus store sjanse like før pause (Foto: Espen Bråthen)

Det morsomste ute på Eidsvoll stadion var duellen mellom tente Joakim Madsen og minst like tente Trym Halvorsen. Der smalt det godt.

I 2. omgang hadde Skedsmo mye ball, men de skapte lite. EIF ble spilt lave og de fokuserte på kontringer men manglet presisjon da de fikk mulighetene.

Skulle det vært straffe til Skedsmo?

Fem minutter før slutt var det fyr ute på kunstgresset. Moltzau kom alene med keeper og prøvde å komme seg forbi. Wilsgård gikk i kroppen på spissen og Moltzau gikk i bakken. Alle de hvite ropte på straffe, men Mahir Cagatay vinka Moltzau opp. Den var tvilsom.

Hjemmelaget holdt ut, og er dermed videre til 2. kvalikrunde.

– Ingen stor kamp av noen av lagene. Skedsmo bør score på ett par tabber av oss og vi bør sette 2-0 å avgjøre kampen. Vi må tørre mer med ball og ta tak i ballen og våge mer. De gangene vi gjorde det, så ble det farlig. Men dette gjorde vi altfor sjelden, sa EIFs trener, Roy Arne Berg.

I Skedsmo-leiren var skuffelsen stor etter det knepne tapet.

-Jeg er fornøyd med innsatsen som legges ned av gutta. De står på helt ut. Så er vi ikke helt fornøyde med alle avgjørelsene av dommertrioen, og jeg syns det er rart at både dommer og ene assistenten er i fra nærheten her, sa Per Einar Gjelsvik, trener i Skedsmo.

Fire Romerikelag er klare

Nå venter 2. kvalikrunde for Eidsvold IF, og med stor sannsynlighet møter de en av de tre andre Romerikelagene som er videre. FUVO slo ut AHFK etter ekstraomganger og Skjetten banket Raumnes & Årnes 5-0 denne lørdagen. Fra før er Lørenskog videre etter 1-0-seieren over Kløfta.

– Nei, jeg har ingen spesiell ønskemotstander. Vi tar det vi får. Jeg tror og håper vi får en god og jevn sesong. Vi har en god og veldig bred stall i år, avslutter Kristiansen.

Nå drømmes det om Lillestrøm på Eidsvoll stadion. Da må et hinder til klatres over, og det hinderet består nok av et godt 3. divisjonslag fra Romerike.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra NM: Bjørkelangen – Lillestrøm

runde i NM og Bjørkelangen får besøk av Lillestrøm SK. Du kan følge med direkte på Lokalfotballen for...

Fire cupkamper spilles onsdag – Vi vil fighte hardt for neste runde

Det spilles fire cupkamper på Romerike denne onsdagen, og vi har tatt litt tempen for de viktige kampene...

– Vi har sett kamper på video, og regner med hard motstand.

I første runde i NM møter Andreas Georgson og Lillestrøm 3. divisjonsklubben Bjørkelangen til fotballfest ute på bøgda. FOTO:...

Direkte fra NM- kvalik: Bjørkelangen – Skjetten

I 2. kvalikrunde til NM får Bjørkelangen besøk av Skjetten. Kampstart er 19:30 og du kan følge alt...