fredag, juli 12, 2024

Lørenskog tok en knepen seier over hardtkjempende Kløfta

Date:

Share post:

(Kløfta – Lørenskog 0-1). Allerede etter tre minutter tok Lørenskog en forventet ledelse, men det ble tøffere enn forventet. Kløfta kjempet seg inn i kampen.

Foran 1. kvalikrunde-kampen mellom Kløfta og Lørenskog var bortelaget store favoritter etter mannefall for hjemmelaget. Kløfta kom uten 4-5 viktige spillere, og som Karl André Hovde sa før kampen så var han fornøyd med alt under 4-målstap.

Og det smalt med en gang fra 3. divisjonslaget Lørenskog. De skapte to sjanser i de første minuttene, og scoringen kom før man hadde spilt tre minutter.

Unge Christoffer Kjensteberg kom seg ned på høyre og det ble en mellomting av innlegg og skudd som Kløftas keeper Fredrik Hauffen slo i tverrliggeren.

Ballen spratt ut i feltet og der dukket Lørenskogs nye spiss Vuk Fajfric opp og satte ballen i mål.

Kløfta kjempet seg inn

Da trodde nok de 100 fremmøtte at dette kom til å bli stygt for Kløfta. Lørenskog fortsatte med å ha ballen mye, men de skapte lite.

Midtveis i 1. omgangen fikk Kløfta noen gode brudd, og plutselig var de med i kampen.

Etter at kampuret bikket 20 minutter ble vi snytt for en fantastisk scoring. Kløftas nye midtbanespiller Branko Darmanovic kastet seg rundt og brasset ballen i mål fra 12 meter, men dommeren blåste for offside. En av Kløftas spillere stod i offside foran Lørenskogs keeper.

Den avgjørelsen diskuteres nok fortsatt på Kløfta.

Like etter fikk Kløfta nok et godt brudd. Kush Bujupi ble spilt alene med keeper, men spissen avsluttet utenfor.

I denne perioden virket det som at Lørenskog hadde innkassert avansement allerede.

Ole Forsberg i Lørenskog klar for kamp (Foto: Espen Bråthen)

– Det var rotete i perioder. Det ble mer spennende enn vi trodde, og håpa på. Kløfta er et godt lag, sa Lørenskogs kaptein Ole Forsberg.

– Vi er unøyaktige. Veldig (et styggere ord her egentlig, red anm) unøyaktige på siste tredjedel. De kunne ha scora flere mål på bruddene de får.

Lørenskog rir av stormen i store deler av resten av kampen. De er gode frem til siste tredjedel, men manglet det siste lille.

Like før slutt kaster Kløfta alt fram, og de er en centimeter fra utligning. Milos Vucenovic banka til fra 20 meter og ballen smalt i innsiden av stolpen og ut.

Lørenskog rodde det inn de siste minuttene, og vant 1-0, og er klare for 2. kvalikrunde.

-Jeg syns vi klarte oss bra. Kløfta elsker alltid å være underdog. Vi kunne ha scora mål, men vi skal være fornøyde med så mange ute, sa Kløftas keeper Fredrik Hauffen.

Kløfta manglet mange, men man må også nevne at Lørenskog hadde fire mann ute som nok er i startelleveren på en normal dag. De startet med to 2005-gutter i Christoffer Kjensteberg og Soran Olsadi.

– Det ser lovende ut for oss. Det har gått bra i vinter. Spillere som Christoffer og Soran har vist seg godt frem. Og godt å komme igang med kamper som teller, sier Forsberg.

Midtstopperen er endelig skadefri, og nå venter en god 3. divisjonsavdeling.

– Vi har ikke snakka så mye om målsetting ennå. En klubb som Lørenskog skal ligge i toppen og burde ha ambisjoner om 2. divisjon. Men, jeg tror også at vi kanskje har godt av ett år til med så mange unge gutter, avslutter Forsberg.

Lørenskog er altså videre. På lørdag finner vi ut hvilke tre lag fra NFF Akershus som følger Lørenskog til 2. kvalikrunde. Det er Raumnes & Årnes – Skjetten, Aurskog-Høland – FUVO og Eidsvold IF – Skedsmo som møtes på lørdag.

Når de fire lagene er klare kommer oppsettet for 2. kvalikrunde, og vinnerne der går til første ordinære runde, og der venter forhåpentligvis Lillestrøm SK og publikumsfest for en av lagene.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 4. divisjon: Fjellhamar – Rælingen

Den siste kampen før ferien. Fjellhamar har besøk av Rælingen, og du kan følge alt direkte på Lokalfotballen...

Direkte fra 3. divisjon: FUVO – Lørenskog

FUVO trenger poeng og nå er det lokaloppgjør mot Lørenskog på gresset. Følg alt direkte på Lokalfotballen fra...

Direkte fra 4. divisjon: Hauerseter – Eidsvold IF

Hauerseter er i meget god form og møter Eidsvold IF i 4. divisjon på gresset. Følg alt direkte...

Direkte fra 4. divisjon: Hauerseter – Sørumsand

Toppkamp i 4. divisjon. Hauerseter har besøk av Sørumsand på gressbanen. Følg alt direkte på Lokalfotballen.