torsdag, juni 13, 2024

LSK Kvinner forsterker med angrepsspiller fra den svenske toppklubben Hammarby | 2-2 mot Lyn

Date:

Share post:

(LSK Kvinner – Lyn 2-2). Nina Jacobsson fra Hammarby har skrevet under en to-årskontrakt med LSK Kvinner, og blir med laget til Spania på treningsleir mandag.

Les mer om kampen lenger ned i saken

Den høyreiste spissen Nina Jacobsson måler 179cm på strømpelesten, og er den LSK Kvinner har jaktet en stund som erstatter til Sophie Roman Haug. Sistnevnte ble solgt til italienske Roma tidligere i vinter.

Den svenske 27-åringen startet sin karriere i Sunnanå SK før hun i 2015 signerte for Piteå IF. Her var hun med på både seriegull i Damallsvenskan i 2019 og påfølgende spill i Champions League. Her spilte hun frem til 2021, før signerte for Hammarby IF, som er klubben hun kommer fra nå.

– Vi er veldig glade for at Nina er på plass hos oss nå. Det har vært jobbet med en stund og det har vært en høy prioritet for oss å komme i mål med den avtalen. Nina er en spiller med masse erfaring fra en god liga, vært en sentral brikke i et lag som vant gull i Sverige tidligere og har kamper for alle landslag. Hun er god feilvendt, en bra avslutter med begge bein, beveger seg lurt i boksen og er hardtarbeidende, sier LSK Kvinners trener, Knut Slatleim, til LSK Kvinners nettside.

Svenske Jacobsson gleder seg til nye utfordringer.

– Å signere for LSK Kvinner kjennes veldig bra og inspirerende. Jeg gleder meg masse til å treffe laget og trenerapparatet, samt komme i gang med treninger og kamper. Jeg håper jeg kan bidra til å hjelpe klubben å bli nummer to, slik at vi får en Champions League-plass, sier Nina.

Uavgjort mot Lyn i treningskamp

LSK Kvinner har mange forfall, og i treningskampen var det egentlig bare ni spillere som var klare. LSK Kvinner rekrutt måtte hjelpe a-laget med fire spillere, pluss nyervervelsen Rebecka Holum. Fra a-stallen manglet Mille Ivi Christensen, Mimmi Löfwenius, Cecilie Fiskerstrand, Emma Godø, Irene Dirdal, Oda Johansen, Karly Røstbakken, Ina Gausdal, Andrea Wilmann og Camilla Linberg. Puh! Alle ute med skader eller sykdom. Cathrine Dahlstrøm er ferdig i LSK Kvinner, og er nå tilbake i en rolle i Hammarby.

Det unge laget sleit lenge mot Lyn. De fikk så og til fint lite spill, men Lyn hadde klare planer bak spillet sitt. Det må også sies at Lyn hadde viktige spillere i Monica Isaksen, Cathinka Tandberg og Julie Jorde som hvilte store deler. De har vært på U19-landslagssamling. Den samme som forøvrig Dirdal, Johansen, Cassandra Lütchke og Thea Kyvåg var med på.

Midtveis i omgangen fikk Kamilla Melgård masse tid, og like innenfor sekstenmeteren smalt hun til. Hun fikk god treff, men keeper Thirill Erichsen burde ha gjort det bedre.

Rikke Fleischer scorer for LSK Kvinner (Foto: Espen Bråthen)

Debutant scoret for LSK Kvinner

I starten av 2. omgang hang LSK Kvinner mye bedre med. De skapte et par gode sjanser før utligningen kom. Kyvåg løp seg fri ute til venstre og hun slo en god ball bak forsvaret til Lyn. Der kom debutanten Rikke Fleischer som styrte ballen i mål. Fleischer spiller vanligvis for rekruttlaget, og både hun og Mille Nordlie startet. Fleischer sleit som kantspiller, men ble bedre da hun ble satt inn som midtspiss. Nordlie sleit med å finne posisjoneringen i 1. omgang, men i starten av 2. omgang var hun meget god.

Jubel etter Rikke Fleischers 1-1-scoring mot Lyn for LSK Kvinner (Foto: Espen Bråthen)

Også Kristina Vethe og Camilla Lindahl fra rekruttlaget fikk 30 minutter for a-laget.

Kvarteret før slutt tok LSK Kvinner ledelsen med 2-1. Alltid gode Emilie Woldvik fikk en flyplass å løpe på, og parkerte Lyn – foruten en lang fot som sendte Woldvik i bakken. Klar straffe, og Ingrid Spord satte ballen enkelt i mål.

Lyn utlignet kvarteret før slutt med Monica Isaksen. Etter det roet alt seg ned, og det ble 2-2 i LSK-Hallen. I det store hele helt ok for begge lag.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

– Vi er ikke ute av sumpa, men har tatt et fint steg i riktig retning

Fem millioner bak budsjett. Intensjonsavtale med Lørenskog. Det blåser rundt LSK Kvinner, og daglig leder Gunn Brennhaugen - Fem...

Har vi trua på Lørenskog + LSK Kvinner?

KOMMENTAR: Endelig kom bekreftelsen på at Lørenskog og LSK Kvinner er i dialog om en mulig sammenslåing i...

Lørenskog og LSK Kvinner bekrefter samtaler og har skrevet under en intensjonsavtale

Nå har Lørenskog og LSK Kvinner bekreftet at de snakker sammen om fremtiden. En intensjonsavtale er signert, og...

Blir LSK Kvinner blå? Lørenskog og LSK Kvinner skal ha skrevet under en avtale for 2025

LSK Kvinner har hatt utfordringer i noen år, og nå skal de ha skrevet under en avtale med...