lørdag, juni 15, 2024
Home4. divisjonAurskog-Høland har valgt to unge trenere

Aurskog-Høland har valgt to unge trenere

-

Siden november har Aurskog-Høland jaktet på ny trener. Nå er Eirik Haugen og Mathias Hoftvedt klare for hvittrøyene.

Det er en ung duo Aurskog-Høland har ansatt. Eirik Haugen er 32 år og Mathias Hoftvedt er 31 år. Likevel er ikke gutta bekymra for trenerollen.

Les også: Holt tar over etter Barbakken i Rælingen

– Når jeg fikk tilbud om å trene A-laget til AHFK følt jeg at ikke kunne si nei til en sånn mulighet. Jeg ønsker å utvikle mitt lokale A-lag til å bli best mulig, så min alder er ikke noe jeg har tenkt på i denne prosessen. Jeg har også vært «ferdig» som spiller i en del år nå selv om jeg har hjulpet til en del på 2. laget og noen A-kamper når det har vært behov for det de siste årene. Derfor føler jeg ikke at jeg ofrer noe med tanke på min egen del eller for så vidt klubben sin del at jeg dropper fotballskoene i år, forklarte Hoftvedt, og Haugen følger opp:

– Jeg ser på det her som en spennende utfordring. At klubben har såpass troa på at jeg og Mathias kan bidra til å ta klubben videre, ser jeg på som et kjempekompliment. Ja, vi er relativt unge, men vi kjenner klubben godt og har vært med i gamet noen år nå, så tror vi skal klare å takle det på en ålreit måte.

Eirik Haugen jubler

Suksess for nyoppstarta klubb

Aurskog-Høland er en nyoppstarta klubb som ble stiftet i 2012. Klubbene Høland og Bjørkelangen slo sammen klubbene fra 16 år og oppover og ble til Aurskog-Høland FK. De spiller hjemmekampene fordelt på Høland stadion og Bjørkelangen kunstgress.

De første årene satte klubben seg litt, og så startet en stor opptur. De vant 4. divisjon og rykket opp til 3. divisjon. Der imponerte hvittrøyene med en 6. plass, men på grunn av den store serieendringen ble det et nedrykk. De fortsatt å kjempe i toppen, men har de siste par årene sliti litt mer.

– Klubben var nok litt «bortskjemt» med at de hadde en kompisgjeng som var veldig treningsglade og holdt et bra nivå. Når vi ser flere og flere av denne gjengen faller i fra blir jo utfordringen å fylle på med nye unge spillere som gjør at prestasjonene kanskje blir mer ujevne i forhold til hvordan det var for noen år siden, sa Mathias og Eirik.

Mathias Hoftvedt hadde suksess som spiller i AHFK. Nå håper på det samme som en av to trenere (Foto: Espen Bråthen)

Hva er målet for AHFK fremover?

– Vårt mål på kort sikt må være at AHFK skal fortsette å være et lag i 4. divisjon, samt utvikle yngre lag og enkeltspillere slik at klubben kan ta nye steg. Viktig også å ta vare på de ltokale DNAet som er i klubben. Vi har per nå kun spillere med lokal tilhørighet og det tror jeg er viktig for at klubben fortsatt skal ha et stort engasjement rundt seg. Og jeg er sikker på at alle de som kommer på kamper setter pris på at det lokale spillere som spiller for AHFK, svarer Haugen til Lokalfotballen.

Det er et generasjonsskifte i AHFK nå – hvordan ser dere på det?

– Troppen er på vei til å bli fornyet. Mange unge spillere fikk prøvd seg på A-laget i fjor og fikk smake litt på tempoet og trøkket da. Men vi syns generelt det har blitt jobbet godt med utvikling i klubben de siste årene, og vi ser det kommer opp flere unge sultne spillere, så det handler om å få matchet disse riktig. I år har også AHFK et G19 i 1. divisjon. så de som ikke får så mye spilletid på A-laget vil også ha god matching på den arenaen, forklarte Hoftvedt.

Haugen og Hoftvedt har ikke satt i gang med treningene ennå på grunn av kamerat korona, men den unge spillergruppa skal ut i kvalik til NM i mars.

Rutinerte Lars-Eirik Svardahl er ute med kneskade, og AHFK håper han rekker seriestart. Så er også ryktene der om at Martin Vestreng bytter klubb til Sørumsand, men det er altså ikke bekreftet.

Les også: Holt tar over etter Barbakken i Rælingen

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -