torsdag, juli 18, 2024

Kamikaze-tips foran 4. divisjon i 2022

Selv om lagene ikke får trent for fullt så må vi kaste ut med et lite tips foran den spennende sesongen i 4. divisjon.

Det blir nok lite vanlig trening i januar for breddefotballen, dessverre. Så da passer det med litt om lagene nå i januar, og vi prøver oss på et tabelltips for 4. divisjon.

1 Kløfta

Ryktene går at det skal satses på opprykk denne sesongen. De har ikke mistet noen av de viktigste spillerne, og det sies 2-3 veldig spennende spillere er på vei inn. Når de kommer på plass så blir de den store favoritten i årets 4. divisjon.

Sentrallinja stod ikke noe tilbake for Skjetten denne sesongen, og nå er Skjetten opp en divisjon. De må bare bli mer effektive foran mål

2 Skedsmo

Skedsmo skuffet i perioder i fjor høst, men var ikke så ille som flere skal ha det til. Det tar litt tid å sette spillestilen Per Einar Gjelsvik ønsker å spille. I fjor ble det litt midt i mellom.

I vinter har Skedsmo forsterket fremover på banen, men mistet et par bakover. Ryktene går at det er noen spillere på vei inn. Bredden i troppen er ikke like god som Kløfta sin, men med flyt vil de utfordre de.

3 Ull/Kisa 2

Krisesesong for nesten alle gutte- og herrelag i Ull/Kisa – «alle» rykka ned. Klubben har gått ut og sagt de skal satse hardt for å komme seg opp i OBOS igjen, og det kan nok gå litt utover Ull/Kisa 2.

Det sies at 2. laget skal bestå av de beste juniorene fordi de ikke kan spille nasjonal og at de ikke klarte interkrets. De juniorene er gode, men ikke så gode som tidligere årganger. Men, det er en del spennende på vei opp igjen som er litt for unge til å prege 4. divisjon så mye i år.

4 Eidsvold IF

EIF utfordret Skjetten skikkelig i høst, men røyk så å si på målstreken. Første-elleveren er veldig sterk, og uten mye skader vil de utfordre toppen i år også. Nettopp på grunn av mangel av bredde gjør at de ikke når opp i år.

Eiven Solberg erstatter Jonatan Teigland, og så får vi se om den nygamle trener Roy Arne Berg har noen ess i ermet med sitt store nettverk.

5 Strømmen 2

Dette laget er ikke helt som før, men en mer rein rekruttropp. De varierte likevel veldig fra ungt juniorlag til flere OBOS-spillere, men er blitt bedre på å stille jevnere lag.

De kom seg veldig utover i sesongen og vant det meste på slutten. De vil være høyt oppe i år også, selv om a-laget rykket fra OBOS og sikkert ønsker seg opp til OBOS igjen.

6 Gjelleråsen 2

Dette var nok det jevneste 2. laget i 4. divisjon, og lå like bak teten hele sesongen. De brukte så å si alle tilgjengelige, selvfølgelig med et par unntak. De har mista noen i a-troppen, så 2. laget ser akkurat nå ikke like bra ut.

En positiv ting er at noen av de største talentene sikkert har tatt et par steg, så det kan jevne det ut litt.

7  Hauerseter

Dette er nok «råtipset». Det var veldig solide i store deler i høst. Det sies at brødrene Jørstad henter inn noen forsterkninger, og med en så sterk tropp fra før så blir det helt sikkert bra. Spørsmålet er om de er gode nok fremover en divisjon opp.

8 Raumnes & Årnes

Blåtrøyene er laget jeg syns er vanskeligst å plassere akkurat nå. Det er lite nytt fra den siden av Nes, og det sies at et par spillere blir borte og da tynnes det ut i troppen. Spesielt hvis Granum forsvinner blir det utfordringer fremover.

Det var det egentlig litt i fjor også, men de er veldig gode defensivt med god struktur.

Uansett så tipper jeg en av brødrene Hansen er kjappe på chatten etter dette tipset. De skal tross alt spille kvalik til NM.

9 Lørenskog 2

Dette er samme plass som i fjor og jeg føler det er her de hører hjemme. Lørenskog 2 er en rekruttropp med unge seniorer og noen juniorer, pluss påfyll fra a-laget når det er behov.

Denne gjengen vant inne-KM i november.

10 Rælingen

Rælingen imponerte, som Hauerseter, også i perioder i 5. divisjon. På sitt beste var de strålende, men de har også et merkelig lavt laveste nivå. Det må bort i 4. divisjon.

De har beholdt de beste spillerne slik det virker nå. Spesielt det at Erlend Flaten og Ali Gashi ble i klubben er viktig. Adrian Tjernsli kommer også tilbake til våren etter korona og ankelbrudd.

Det tok av i Marikollen etter Trym Rindals 3-1-scoring mot Søndre Høland i fjorårets opprykkskamp (Foto: Espen Bråthen).

11 Sørumsand

De to neste lagene er det en del usikkert rundt. Jeg setter Sørumsand foran AHFK fordi brødrene Vestreng er på vei inn. Ola vil løfte rødtrøyene betraktelig og silkefoten til Martin blir viktig. De har mista viktige Jonas Nielsen og Saeed Rahim.

Ny trener i Yngve Servold er også spennende. Han har veldig lik tilnærming til fotball som Gjelsvik.

De er nok nødt til å få inn et par spillere til hvis de skal unngå den tøffe nedrykksstriden.

12 Aurskog-Høland

Det virker som at en del ikke er på plass hos hvittrøyene. Ny trener er ikke bekreftet inn etter at Ole Robert Søbye valgte å gi seg. Det ryktes at Eirik Haugen og Mathias Hoftvedt skal ta over.

De har mista et par viktige spillere, men mange unggutter tok steg i fjor. Så er det også meget viktig at de får Eirik Haugen og Fredrik Sæther på beina denne sesongen. Der er det mange poeng.

Laget har fortsatt mange tilskuere på kampene, så det virker ikke som at all «piffen» er ute av den unge klubben etter en strålende start siden oppstarten i 2012. Jeg føler likevel at de må kjempe om nedrykk. Som R&Å så skal faktisk AHFK spille kvalik til NM.

13 Eidsvold Turn 2

Det unge Turn 2-laget varierte veldig, og det er forståelig i en tøff divisjon. I år skal G19-laget spille i Interkrets, så da må klubben ta noen tøffe valg om hva som skal prioriteres. De har ikke så mange gode juniorer slik at de kan stille to bra lag hver uke. Da blir periodisering viktig.

Jeg tror ikke de klarer seg denne sesongen på grunn av IK.

14 Gjerdrum

De gule kjempet hele sesongen for å unngå nedrykk, og klarte det til slutt. De kriget og kjempet veldig bra, og det at Mergim Shurdhiqi kom tilbake var utrolig viktig for det unge laget.

Det virker som at troppen blir tålig lik fjorårets, og da tror jeg de rykker ned i en tøff divisjon. Det er en fin driv i klubben, men jeg tror ikke det holder denne sesongen.

Hva tror du om 4. divisjon i år?

Les også: Holt tar over etter Barbakken i Rælingen

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

Related posts

– Syns vi burde hatt litt flere poeng i vår

Skjetten har til tross for mye endringer i troppene spilt bra og er på en...

– Gutta har levert enormt – ikke mange som hadde trodd dette

Nyopprykka Bjørkelangen har imponert alle med sin 2. plass, og trener Mathias Hoftvedt mener de...

– Vi har variert altfor mye – har hatt gode treninger nå

Lørenskog var en av to store favoritter i 3. divisjon avdeling 5. Etter en skuffende...

Resultatene vil komme – vi må stole på systemet og lagkameratene

For Ull/Kisa har ikke 2024 vært et godt år – ennå. Nå skal Kasey Wehrman...

Share this post

ebrathen
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

Most popular

– Syns vi burde hatt litt flere poeng i vår

Skjetten har til tross for mye endringer i troppene spilt bra og er på en...

– Gutta har levert enormt – ikke mange som hadde trodd dette

Nyopprykka Bjørkelangen har imponert alle med sin 2. plass, og trener Mathias Hoftvedt mener de...

– Vi har variert altfor mye – har hatt gode treninger nå

Lørenskog var en av to store favoritter i 3. divisjon avdeling 5. Etter en skuffende...