lørdag, juni 15, 2024

Lørenskog vant G16 Interkrets | Vinnerkultur i gruppa

I Lørenskog har 2005-kullet alltid vunnet mye, og det fortsatte de sammen med 2006, i år. Det ble en imponerende seier i interkrets for G16.

Allerede en serierunde før slutt vant Lørenskog interkretsserien for G16. I den avgjørende kampen mot KFUM snudde de 0-2 til 3-2 etter seint vinnermål av talentfulle Christopher Kjensteberg, som du kan lese en sak om som ble skrevet i 2019.

Lørenskog endte på 33 poeng, som er fire poeng foran LSK og sju poeng foran Vålerenga. De hadde også klart best målforskjell med sine 24 plussmål.

– Vi har nok vært det jevneste laget prestasjonsmessig gjennom sesongen. Vi har en bred og god stall – samtidig har vi enkeltspillere som har stått frem og avgjort kamper som har vært jevne til vår fordel, sier G16s trener, Hans Emil Graff.

Kvalitet foran kvantitet

– Nøkkel tror vi har ligget i treningsarbeidet vårt. Vi har hatt stort fokus på kvalitet fremfor kvantitet. Alt av økter har vært av maks intensitet, så har vi heller justert i forhold til antall minutter i aksjon og hvor lange pausene mellom hver sekvens har vært. Dette året har vi gått mer vekk fra å kjøre isolerte løpeøkter, men heller økt alt av intensitet i grunnarbeidet vårt, som vi føler vi har fått mye ut av. En gruppe med spillere som ønsker å dra i samme retning gjør det heller ikke vanskeligere å ta de stegene enn ønsker, fortsetter den unge og dyktige treneren i Lørenskog.

Som nevnt så har 2005-kullet skapt en vinnerkultur. De har stort sett vunnet seriespill de siste årene, og som eksempel vant alle LIF-lagene i 14-årsserien med sine 2005-lag, inkludert jentene. Pluss at de har meget gode resultater i fra de fleste cuper de har deltatt i. i 2018 vant de for eksempel Norway Cup.

Lørenskog vant Norway Cup i 2018 (Foto: Lørenskog IF

– Flere årsaker til det, som at de har trent mye over mange år og etter samme plan, samt at de har hatt gode trenere rundt seg hele tiden fra de startet med fotball og til der hvor de er nå. Og de har vært et stort, jevnt årskull som har vært med hele veien, forklarer Graff.

Samtidig er det slik at både 2002-, 2003- og 2004-årgangen var omtrent like gode på 12-13 årstrinnet. Der spesielt 2003 utmerket seg disse årene med veldig gode prestasjoner og resultater mot topp nasjonale og internasjonale motstandere på det høyeste nivået, men ingen av disse årgangene hadde den samme jevnheten i årgangen over flere lag som 2005 har hatt.

Beholdt store deler av troppen

– Det punktet som kanskje best forklarer hvorfor 2005 har holdt nivået hele tiden, der hvor de andre årgangene stoppet litt opp, er at 2005 stort sett har hatt de samme spillerne i dag som de hadde da de var 12 år. Ja, noen nye spillere er kommet til, og noen har søkt andre alternativer, men det er veldig få, informerer Graff til Lokalfotballen.

På særlig 2003 og 2004 gikk flere av de beste spillerne til andre klubber etter enten 13 år eller 14 årstrinnet, og det har ikke skjedd på 2005.

– Sikkert flere årsaker til det også, men vi tror først og fremst at det totale tilbudet vi har i klubben, og som 2005 var første årgang til å få, er vesentlig mer konkurransedyktig i forhold hva de får i toppklubbene, og derfor er det lettere for spillerne å bli værende i LIF lenger. Godt kameratskap og miljø, profesjonelle trenere, individuell oppfølging fysisk og medisinsk, analyse og muligheter for å trene mye etter en tydelig plan og filosofi er nøkkelord i den sammenhengen, sier Graff er «suksessfaktorene» for G16.

2005-kullet er også første kullet i LIF som har gått hele veien i LIF-akademiet. Nå venter seniorfotballen.

– Ja, det stemmer. Målsettingen og tanken videre er ikke annerledes for denne gruppen enn den er for noen andre når de nå skal over i seniorfotballen i LIF, fordi G19, U21, og a-lag er definert som seniorfotballen i LIF. Målet er at så mange som mulig tar steget inn i vårt a-lag i løpet av de neste tre årene, og helst at noen også tar stegene forbi dette og inn i toppfotballen. For noen vil nok det skje raskere enn for andre, men vårt mål er likt for dem alle og vi ønsker at den enkelte skal få bruke den tiden de trenger for å klare det, avslutter Graff.

Har du innspill til saker fra breddefotballen på Romerike? Kom med tips til espen@lokalfotballen.blog. Send inn en kort tekst og bilder så gjør det enklere for oss.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

Related posts

Direkte fra 3. divisjon: Lørenskog – Gjelleråsen

Det er på tide med nytt lokaloppgjør. Lørenskog får besøk av Gjelleråsen, og du kan...

Direkte fra 4. divisjon: Sørumsand – Rælingen

Sørumsand får besøk av Rælingen i 4. divisjon. Du kan følge alt som skjer direkte...

– Vi er ikke ute av sumpa, men har tatt et fint steg i riktig retning

Fem millioner bak budsjett. Intensjonsavtale med Lørenskog. Det blåser rundt LSK Kvinner, og daglig leder...

Direkte fra 4. divisjon: Blaker – Sørumsand

Nå prater vi lokaloppgjør. Derby. Rivaler. Blaker får besøk av Sørumsand på en en regntung...

Share this post

ebrathen
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

Most popular

Direkte fra 3. divisjon: Lørenskog – Gjelleråsen

Det er på tide med nytt lokaloppgjør. Lørenskog får besøk av Gjelleråsen, og du kan...

Direkte fra 4. divisjon: Sørumsand – Rælingen

Sørumsand får besøk av Rælingen i 4. divisjon. Du kan følge alt som skjer direkte...

– Vi er ikke ute av sumpa, men har tatt et fint steg i riktig retning

Fem millioner bak budsjett. Intensjonsavtale med Lørenskog. Det blåser rundt LSK Kvinner, og daglig leder...