lørdag, juni 22, 2024

LSK Kvinner utfordrer de lokale klubbene – jobber for bedre omdømme

De to siste årene har det vært mye støy rundt LSK Kvinner på Romerike med overganger, men nå har klubben en tydelig plan for å forbedre omdømmet.

Det siste året har to saker preget flere møter i NFF Akershus. Det har vært klubber som har klaget inn LSK Kvinner om måten de har hentet inn spillere på. LSK Kvinners nye administrative leder, Stein Ellingsen, er veldig tydelig på at den tiden er forbi.

– Først og fremst så kjenner jeg ikke til all historikk, men vi har en vei å gå ut ifra det jeg hører. Det viktigste er at vi i LSK Kvinner er samstemte. Det skal være gode kontaktpunkter, og vi skal være ryddige, forklarer Ellingsen.

Les også: Dansk landslagspiller og stortalent til LSK Kvinner

Vil ha telefonsamtale først

Videre så skal klubben ha dialog med klubben der en spiller de ønsker er. Både den nye sportssjefen, Ranveig Karlsen, og Ellingsen skal være tett involvert.

– De skal starte med en telefonsamtale. Jeg liker det aller best. Det er mer personlig. Etter en god prat så skal vi sende det formelle brevet til klubben, og deretter hvis alt er ok så skal vi prate med spilleren.

Et konkret eksempel er at LSK Kvinner inviterte klubbene som er i NFF Akershus til et informasjonsmøte. Der presenterte de strategiplanen og mange tanker fremover. Der presenterte de også den nye sportsjefen, Ranveig Karlsen. Det hadde vært gode diskusjoner, og litt kritikk, og LSK Kvinner skal følge opp tilbakemeldingene som kom.

Det var dessverre bare ti klubber som møtte opp, så LSk Kvinner har en god jobb foran seg for å involvere flere og bygge et bredere omdømme.

-Møtet var meget bra. De har tatt store steg i tenkningen de siste månedene, sa Nittedals fotballeder, Øystein Nygård, etter møtet.

LSK Kvinner i møte med klubbene på Romerike denne uken (Foto: lsk-kvinner.no)

– LSK Kvinner skal ta posisjonen som toppklubb på alvor. Vi skal vise de lokale klubbene stor respekt, og vi er avhengige av den gode jobben de legger ned. Og så må vi gi noe tilbake. Gi tilbake går på ressurser. Vi eier dessverre spillerne våre for lite så vi kan ikke øse de ut til klubbene, men vi må bli bedre til utnytte oss av ressursene. Knytte de inn mot kampene våre og samarbeide med kretsen.

Les også: Sammenslåing er lenger unna enn vi tror, sier LSK Kvinner, men samarbeidet er der på jentefotballen

Må ha god dialog

Entusiasmen er stor i praten. Ellingsen viser stor entusiasme for hvordan LSK Kvinner jobber om dagen, og hvordan de ønsker å fremstå i nærmiljøet. VI må likevel tilbake til rekrutteringsutfordringene som har vært tidligere.

– Vi må vise utad at historikken med ulovlig kontakt med spillere er tilbakelagt kapitel. Strukturen skal være så bra at det ikke skal oppleves med god dialog. Jeg forstår egentlig ikke hvordan slikt kan skje. Det er uforståelig at noe så enkelt ikke følges. Vi skal også gjøre det på trenere også. Det er viktig for oss. Vi skal ha nasjonal dekning på a-lag og lokal dekning på rekruttsiden.

Ellingsen forklarer også at det er mange hensyn som må tas.

– Vår misjon er å ivareta de beste jentene. Rekrutt må inneholde de beste jentene på Romerike som ikke spiller i toppserien. De må være unge, men med kanskje litt rutine i miksen. Store sosiale robuste grupper er viktig for jenter. Så det blir litt balansering på den skumle knivseggen – er det best for talentene å være i LSK Kvinner eller i egen klubb?, sier, og «spør», Ellingsen.

Profesjonalisere «minibirdsa»

LSK Kvinner har nå laget en plan om hvordan LSK Kvinner rekrutt skal se ut. De ønsker å profesjonalisere, og det skal være attraktivt å spille for «minibirdsa». Målet for LSK Kvinner er de ønsker at klubbene rundt skal se at det nettopp er attraktiv for en lokal klubb å få inn en spiller i troppen der – som et steg for å bli en toppseriespiller.

LSK Kvinner har ansatt Kenneth Wold som rekruttrener foran 2022-sesongen. Bjørkelangingen har trent kvinnelag i både toppserien og 1. divisjon, og kommer senest fra Sørumsand herrelag i 4. divisjon. Wold fullførte UEFA A-lisensen i høst.

– Kenneth har massevis med erfaring og høyt utdanna. Det at han er en lokal kar fra Bjørkelangen er veldig bra. De staker ut en ny kurs som blir enda råere for minibirdsa, skyter Ellingsen inn.

Kenneth Wold (t.h) har startet som trener for LSK Kvinner rekrutt, og Stein Ellingsen er godt fornøyd (Foto: lsk-kvinner.no)

LSK Kvinner jakter nå en hjelpetrener og keepertrener til rekruttlaget.

LSK Kvinner har en samarbeidsavtale med NFF Akershus, men det sies at den skal sees på i løpet av kort tid. Avtalen er to år gammel, og mye har skjedd i fotballverden etter at den ble inngått.

– Vi skal ta rollen som toppklubb. Vi skal samarbeide om trenerutvikling, spillerutvikling, og hele veien gi et tilbud til de beste. Sammen med kretsen og klubbene skal vi dra lasset.

I høst har endelig LSK Kvinner besøkt klubber rundt omkring på Romerike, og de har møtt cirka 500 jentespillere i forskjellige klubber.

– Henvendelsene er mange, og vi kan dessverre ikke være med på alt. Skulle ønsker at vi kunne si ja til alt, men denne høsten har vært en god start. Klubbene er selvfølgelig viktige, men næringslivet må også ha sin del, sier Ellingsen, og han informerer at de er flere ressurspersoner på plass nå og at det skal bli bedre samarbeid.

Skal lytte til klubbene

I år har kretsen som nevnt tidligere fått flere henvendelser fra de lokale klubbene og at LSK Kvinner ikke oppfører seg på overgangsmarkedet. Det har endt med et tre-punktsliste som kretsen følger opp LSK Kvinner på.

– Jeg føler jeg har svart på de punktene i løpet av praten vi har hatt. Vi skal posisjonere oss som en ressurs, god dialog med krets og klubb angående overganger og klare og tydelige retningslinjer. Vi har startet det med det møtet, og vi må lytte til klubbene og skape godt samarbeidsklima.

Ellingsen nevner den gode jobben Toni Ordinas har gjort i LSK, men han ønsker at klubbene skal klappe seg mer på skuldra.

-Klubbene må erkjenne at de beste må til en større klubb som LSK og LSK Kvinner. De i de lokale klubbene må applaudere når de får opp lokale spillere. Klappe seg sjøl på skuldra. Det er mange gode klubber her ute.

I LSK Kvinner fortsetter utviklingen. Johanna Almgren har kommet inn som hjelpetrener, og det sies at hun har kommet inn som en virvelvind i LSK Kvinner-systemer. Isabell Bachor fokusere nå kun på trenerjobben, og Joshua Stensby er ansatt som analytiker.

Les også:

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

Related posts

Direkte fra 3. divisjon: FUVO – Lørenskog

FUVO trenger poeng og nå er det lokaloppgjør mot Lørenskog på gresset. Følg alt direkte...

Direkte fra 4. divisjon: Hauerseter – Eidsvold IF

Hauerseter er i meget god form og møter Eidsvold IF i 4. divisjon på gresset....

Direkte fra 4. divisjon: Hauerseter – Sørumsand

Toppkamp i 4. divisjon. Hauerseter har besøk av Sørumsand på gressbanen. Følg alt direkte på...

Nå er sluttspillet for 4. divisjon klart – Lillestrøm har jukset igjen

På kvinnesiden er de to 4. divisjonsavdelingene ferdige, og nå deles de opp i to...

Share this post

ebrathen
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

Most popular

Direkte fra 3. divisjon: FUVO – Lørenskog

FUVO trenger poeng og nå er det lokaloppgjør mot Lørenskog på gresset. Følg alt direkte...

Direkte fra 4. divisjon: Hauerseter – Eidsvold IF

Hauerseter er i meget god form og møter Eidsvold IF i 4. divisjon på gresset....

Direkte fra 4. divisjon: Hauerseter – Sørumsand

Toppkamp i 4. divisjon. Hauerseter har besøk av Sørumsand på gressbanen. Følg alt direkte på...