søndag, mai 26, 2024

Sammenslåing er lenger unna enn vi tror, sier LSK Kvinner, men samarbeidet er der på jentefotballen

Date:

Share post:

Både i fotball-Norge og i fotball-Europa ser man at kvinnelag går inn i herrelagene, men i Lillestrøm skjer ikke det på en stund. Det er likevel godt samarbeid.

– Sammenslåing er lenger unna enn vi tror. Det å ha en klubb er et stort lerret å bleke. Det er veldig mange gode prater om samarbeid, men det skjer ikke noe på kort tid, sier administrativ leder i LSK Kvinner, Stein Ellingsen, til Lokalfotballen.

Modum-mannen er ny i rollen, men har på kort tid et overraskende godt innblikk på kvinnefotballen og fotball på Romerike.  

Skal gi det beste tilbudet til fotballjenter på Romerike

– Det er mye politikk i dette. LSK har sin elitefotball på guttesiden. Det er samtaler om jentefotballen, og vi jobber med en felles akademimodell. Den modellen skal si noe om hvordan LSK og LSK Kvinner skal sammen sørge for det beste tilbudet for fotballjentene på Romerike. Deriblant idéer hvordan LSK sitt damelag kan se ut, forklarer Ellingsen.

De to klubbene har satt ned en arbeidsgruppe med to personer fra hver klubb. Det er laget utkast, og akademimodellen er styrebehandlet i LSK Kvinner og neste steg er samme behandling hos LSK.

LSK Kvinner jubler etter scoring mot Ull/Kisa i Inne-KM 2022 (Foto: Espen Bråthen)

Ellingsen er også veldig opptatt av at de må ansette dyktige mennesker, og kompetansen må bli høyere.

I høst har LSK Kvinners rekruttlag hatt samme trener som LSK sitt J17-lag, og evalueringen har ikke bare vært positiv til tross for at LSK Kvinner vant sin 2. divisjon.

– Teamet i høst har hatt for liten tid til LSK Kvinner. Vi må ha fullt fokus, og har ikke råd til å være nummer to. Evalueringen har vært klar. Ikke vært godt nok. Det gjelder ikke bare trenerne, men klubben som helhet også. Det er en erkjennelse at vi må ha trenere som har bedre tid. Vi må bli mer proffe, forklarer Ellingsen.

Diskusjonen har gått i høst om Romerike er rigga for flere lag i 2. divisjon, fordi det ville bli et jag når det gjelder overganger. LSK Kvinner, Ull/Kisa og Gjelleråsen er der, men LSK sitt damelag klarte ikke opprykkskvaliken til 2. divisjon i høst.

Ellingsen ønsker LSK opp i 1. divisjon

– LSK burde hatt lag i 1. divisjon. Godt utgangspunkt for rekruttering fra og til oss. Ja, før LSK hadde kommet seg opp i 1. divisjon så hadde vi nok kjempet om noen av de samme spillerne til vårt rekruttlag. Senere vil det bli annerledes fordi 1. divisjon er annerledes. Vi i LSK Kvinner trenger en arena lokalt for de som er nærme Toppserie-troppen. Da kan vi sende de til for eksempel LSK eller Ull/Kisa i stedet for Grei eller Fart, sier Ellingsen med stor entusiasme.

På markedssiden har LSK og LSK Kvinner samarbeidet godt i år, og avtalene med DNB og Coop er gode eksempler på at de klarer å løfte kvinnefotballen litt lenger fram.

– Det er helt naturlig i et lengre perspektiv at det vil bli et tettere samarbeid eller en sammenslåing. Det vil tiden vise. Kvinnefotballen må bli mer proffe. Vi må få bedre medieavtaler. Da vi mobiliserte til Sandviken-kampen (750 tilskuere, red anm) viser det at interessen er der, avslutter Ellingsen.

Nettopp Sandviken er også sammenlignbart. De ligger på samme budsjett som LSK Kvinner, men har mye bedre resultater de siste årene. Det er litt slik LSK var for noen år siden da de fikk fulltreff på trenere og spillere de hentet inn – som Guro Reiten og Ingrid Syrstad Engen.

LSK Kvinner mistet sju landslagsspillere, og det tar tid å bygge seg opp igjen. Noe som sannsynligvis Sandviken, eller Brann som de nå heter, vil merke på grunn av oppmerksomheten.

LSK Kvinner har allerede hentet inn landslagsspillerne Laura Gashi og Emma Stølen Godø, og det ryktes om en meget spennende signering innen kort tid.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Fire romerikinger på G17-landslaget – To fra Ull/Kisa og to fra Lillestrøm

Romerike er igjen sterkt representert på 2007-kullet for Norge. Fire gutter er tatt ut av Bjørn Johansen på...

Viktige kvalifiseringskamper for G16 og G19

Denne uka er det fullt kjør med kvalifiseringer for G16 og G19 – til både interkrets og 1....

Lokalfotballen: En viktig bidragsyter til folkehelsen og samfunnet

Lokalfotballen er en viktig del av norsk kultur og samfunnsliv. Den bidrar til å fremme folkehelsen, sosial inkludering...

En fantastisk helg for fotballen på Romerike

Det ble på mange måter en fantastisk helg for lokalfotballen på Romerike. Serievinnere er kåret, noen kan vinne...