Store forbedringer for LSK i lokamiljøet på Romerike, mye takket være Toni Ordinas

Siden 2019 har Lillestrøm SK bedret dialogen med lokale breddeklubber, og Toni Ordinas mener de har bevist hva LSK står for.

-Jeg hadde et møte med 20 klubber i nærheten like etter at jeg startet i LSK. Den dag i dag tror jeg faktisk at ingen stolte på meg den dagen. Men, etter tre år har vi bevist at vi står for det vi sa den februarkvelden, sier Toni Ordinas til Lokalfotballen.

Den spanske akademiansvarlige til Lillestrøm kom inn med brask og bram i januar 2019. Sportsplanen til LSK ble laget etter en viktig base med godt samarbeid med de lokale klubbene.

– Det er et samarbeid som skal gi vinn-vinn for oss og de lokale klubbene. Et ekte og troverdig samarbeid som skal bidra til å hjelpe romerikefotballen med bedre trenerutvikling og spillerutvikling. Og vi som LSK, «as big brother» skal ta initiativ og ta godt vare på dette, sier en engasjert gulsvart leder.

Lillestrøm G19 jubler etter en imponerende 7-1-seier over Vålerenga (Foto: lsk.no)

Og Ordinas fortsetter.

– Den første avgjørelsen jeg tok var enkel. LSK skal ikke rekruttere spillere før de er 15 år, og alltid med god dialog mellom klubbene, forklarer Ordinas, og han legger vekt på ordet alltid.

Spanjolen forteller om over 20 foreldre som har tatt kontakt til sønnen som ofte da er helt ned i 12 år og opp til 14 år. Svaret har alltid vært enkelt for LSK og Ordinas – siden januar 2019. Ingen sjanse i det hele tatt.

– Vi vil snakke med klubben til sønnen for å hjelpe til med best utvikling hvis han er under 15 år, men det er uaktuelt å diskutere en overgang til LSK før det. I dag føler jeg at klubber og foreldene tydelig ser vår strategi.

Lillestrøm har også snudd på hva slags rolle de skal ha I rekruttering av spillere. De ønsker i større grad å involvere klubbene ved at de anbefaler spillere som burde prøve seg på hospitering eller elitetiltak og cuper. Klubbene har derfor fått en viktig stemme i et mulig samarbeid.

– En annen viktig detalj er at jeg har aldri akseptert et møte med foreldre som har en sønn i en lokal klubb uten av tillatelse fra klubben. Ikke en eneste gang. Vi har også, etter at spilleren er 15 år eller eldre en prosedyre vi skal følge, sier Ordinas.

  1. Ordinas ringer personlig til klubben for å informere og høre om de er positive
  2. De snakker med foreldrene til spilleren – aldri LSK
  3. Når klubben har informert foreldrene har vi et formelt møte med spilleren, foreldrene og et medlem i klubben
  4. Våre trenere har ikke lov til å kontakte spiller eller foreldre. Det blir konsekvenser for trener hvis de kontakter spillere eller foreldre direkte
  5. All kommunikasjon skal være fra klubb til klubb

– Det var en frykt blant trenerne at vi skulle miste spillere til for eksempel Vålerenga eller Stabæk, men med lojalitet og god dialog med klubbene har det gitt oss strålende resultater med rekruttering og hospitering lokalt.

Trening på LSK-akademiet (Foto: Toni Ordinas)

– Og. Og. For meg er det veldig viktig å respektere familiene. Etter det første møtet på Åråsen kontakter jeg aldri foreldrene for å overtale eller pushe på for at spilleren skal komme til LSK. De skal ønske å komme til LSK. Desire. Hvis de ikke har det så er jeg ikke interessert, avslutter Ordinas praten om rekrutteringspolitikk i Lillestrøm SK.

Skryt fra breddeklubbene

– Nå har vi en tett og god dialog i forhold til spillere som hospiterer til nasjonale tiltak med LSK. Vi har jevnlig dialog om spillere LSK ser for seg som aktuelle, nå eller senere, og ikke minst en respekt for oss som klubb hvor våre meninger rundt den enkelte spiller betyr noe. Slik var det ikke i nærheten av før. Så er det fortsatt en utfordring for oss å skulle utvikle egne A-lagspillere, som vårt publikum ønsker, når de fremste går såpass tidlig, men slik er det vel for alle. Vi setter i hvert fall pris på det gode samarbeidet som kom med Toni, og den to-veis dialogen vi nå har, sier Raymond Johansen i Gjelleråsen til Lokalfotballen.

Related posts

LSK Kvinner utfordrer de lokale klubbene – jobber for bedre omdømme

De to siste årene har det vært mye støy rundt LSK Kvinner på Romerike med...

Dansk landslagspiller og stortalent til LSK Kvinner

LSk Kvinner fortsetter å hente unge spennende spillere. Signe Holt Andersen er dansk U23-spillere, og...

Sammenslåing er lenger unna enn vi tror, sier LSK Kvinner, men samarbeidet er der på jentefotballen

Både i fotball-Norge og i fotball-Europa ser man at kvinnelag går inn i herrelagene, men...

Direkte fra inne-KM 2021 i LSK-Hallen

Direkte fra inne-KM i LSK-Hallen. Lokalfotballen følger alle spark på ball og mann direkte fra...

Share this post

Most popular

LSK Kvinner utfordrer de lokale klubbene – jobber for bedre omdømme

De to siste årene har det vært mye støy rundt LSK Kvinner på Romerike med...

Dansk landslagspiller og stortalent til LSK Kvinner

LSk Kvinner fortsetter å hente unge spennende spillere. Signe Holt Andersen er dansk U23-spillere, og...

Sammenslåing er lenger unna enn vi tror, sier LSK Kvinner, men samarbeidet er der på jentefotballen

Både i fotball-Norge og i fotball-Europa ser man at kvinnelag går inn i herrelagene, men...