onsdag, juli 17, 2024

LSK ble kretsmester uten å spille – og nå er det opprykks-kvalik til 2. divisjon

Denne høsten har det vært mye styr i 3. divisjon for kvinner, men endelig kunne Lillestrøm juble for kretsmesterskapet – uten å spille selv.

I høst har det vært mye usikkerhet rundt 3. divisjon for kvinner og hvilke lag som skulle få kvalik. Diskusjonene mellom klubbene og NFF Akershus har pågått på bakrommet, og det har vært WOer som har vært feil. Protester skulle ha gitt endringer på hvilke klubber som skulle få delta i sluttspillet, men man endte opp med et 2. lag som i sluttspillet som egentlig ikke skal skje.

Det kommer mer om dette i en kommentar senere.

Dette kaoset endte opp i at Borgen 2 trakk laget sitt kvelden før lørdagens avgjørende kamper om KM, og plassen til NFF Akershus i opprykkskvalik til 2. divisjon. Borgen 2 ble trukket fra sluttspillet og resultatene fjernet. Fjellhamar og Lillestrøm spilte 3-3 i første kamp, og Lillestrøm slo Borgen 1 4-2 på onsdag.

Det betydde at FFK måtte vinne med minst to mål og vinne for eksempel 5-3  fordi da ville de vinni med flere scora mål. 3-1-seier hadde gitt LSK kretsmesterskapet fordi da hadde de scora flest mål. 4-2 hadde gitt en ekstra kamp på mandag – noe som heldigvis ikke skjedd, fordi opprykks-kvaliken er allerede på onsdag.

Fjellhamar tapte mot Borgen

Borgen 1 kunne også ta med seg spillere fra Borgen 2 i lørdagens kamp mot Fjellhamar, noe de ikke kunne mot LSK. Det kaoset er ikke kvinnefotballen verdig.

FFK gjorde så godt de kunne, og de var førende lenge mot Borgen. De skapte bra med sjanser og fikk 1-0 ved Mari Haug. Borgen kontret inn to raske mål til 1-2 på Fjellhamar stadion. FFK fortsatte å bomme på sjansene sine, blant annet ei straffe, og Borgen kontret inn sin tredje scoring ved to-målsscorer Celine Nilsen.

Dermed kunne Lillestrøm-gjengen som hadde møtt opp juble for fullt.  

Her er en del av LSK-gjengen som jublet etter Borgens tredje scoring mot Fjellhamar (Foto: Espen Bråthen)

– Det er deilig å bli kretsmester og kjedelig måten det skjedde på. Vi skulle gjerne spilt sjøl og hatt med laget og blitt kretsmestere., sa en av to trenere i LSKs kvinnelag, Martin Anthonisen. Sammen med Øystein Sigstad har de gule og svarte gått ubeseiret gjennom sesongen, og faktisk kun avgitt poeng i 3-3-kampen mot FFK forrige helg.

– Vi ble kretsmester fordi vi var best. Det er en gjeng på over 20 jenter som har jobba knallhardt siden januar. Dette er et resultat av jobben som er langt ned gjennom korona-nedstengingen. Dette er veldig fortjent, sier Sigstad til Lokalfotballen. Trenerne forklarer at de trente spillerne i grupper der de bor, og har vært heldig at alle spillerne er under 20 år så de nok har trent mer normalt enn en del konkurrenter.

Opprykks-kvalik der tre av fire rykker opp

Nå skal LSK ut i opprykks-kvalik mot tre lag fra kretsene: Oslo, Indre Østland og Østfold. KFUM er klare fra Oslo, og de har vinni absolutt alt i 3. divisjon og ser ut som favoritten foran kvaliken. Fra Østfold er Fredrikstad klare, og de har vært nesten like suverene. De har Isabell Herlofsen i troppen, og hun blir lei å bryne seg på. I Indre Østland slo Lillehammer Brumunddal 2-0 om retten til opprykks-kvaliken denne søndagen, så da er det KFUM, LSK, Fredrikstad og Lillehammer som møtes.

– Målet for Lillestrøm nå er å motivere jentene til å spille kamper mot lag man takk man ikke møter til vanlig, og så skal vi oppsummere på slutten så får vi se hva vi står igjen med. Vi har kikka litt på tabeller, men har ikke like god kontroll på de lagene vi møter til vanlig naturlig nok, sier Anthonisen.

– Vi må ta en og en kamp om gangen. Det er mange som ikke veit helt hva det betyr å rykke opp, og kan være litt skummelt. Vi må gi jernet i hver bidige kamp og så får vi summere opp til slutt, sier Sigstad.

LSK-jentene etter at de slo Borgen tidligere i uken. Nå skal de prøve å rykke opp til 2. divisjon (Foto: Lillestrøm SK)

Opprykks-kvaliken starter allerede på onsdag.

Onsdag 3. November:

Lillestrøm – KFUM                          Laget som står først har hjemmebane.

Lørdag 6. November

Fredrikstad – Lillehammer             Laget som står først har hjemmebane.

Onsdag 10. November:

KFUM – Fredrikstad                          Laget som står først har hjemmebane.
Lillehammer – Lillestrøm                Laget som står først har hjemmebane.

Søndag 14. November:

Lillestrøm – Fredrikstad                   Kampen spilles på nøytral bane i Oslo.
KFUM – Lillehammer                        Kampen spilles på nøytral bane i Akershus.

Kampene søndag 14. November spilles samtidig kl. 14.00, slik at ingen av lagene får mulighet til å spille på resultatet i den andre kampen.

Vi ønsker LSK lykke til i kampen om opprykk.

Blir det opprykk til 2. divisjon, så blir det spennende å se hva LSK og LSK Kvinner gjør på overgangsmarkedet. Begge lag trenger spillere for å holde seg i 2. divisjon neste år, fordi NFF går fra åtte til to 2. divisjoner etter 20221. Blander man inn Ull/Kisa her også så kommer det til å bli en heftig jakt på spillere.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

Related posts

Resultatene vil komme – vi må stole på systemet og lagkameratene

For Ull/Kisa har ikke 2024 vært et godt år – ennå. Nå skal Kasey Wehrman...

– Det er som forventet for Eidsvold Turn

Eidsvold Turn har imponert i comebacket i 2. divisjon og de er nest best på...

Direkte fra 4. divisjon: Fjellhamar – Rælingen

Den siste kampen før ferien. Fjellhamar har besøk av Rælingen, og du kan følge alt...

PODKAST: To timer med verdens beste 4. divisjon + enda mer

Endelig er det podkast. Her får du to timer med hovedfokus på 4. divisjon, men...

Share this post

ebrathen
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

Most popular

Resultatene vil komme – vi må stole på systemet og lagkameratene

For Ull/Kisa har ikke 2024 vært et godt år – ennå. Nå skal Kasey Wehrman...

– Det er som forventet for Eidsvold Turn

Eidsvold Turn har imponert i comebacket i 2. divisjon og de er nest best på...

Direkte fra 4. divisjon: Fjellhamar – Rælingen

Den siste kampen før ferien. Fjellhamar har besøk av Rælingen, og du kan følge alt...