mandag, april 15, 2024
Home3. divisjonUavgjort mellom Lillestrøm og Fjellhamar i kvalik – fordel Borgen

Uavgjort mellom Lillestrøm og Fjellhamar i kvalik – fordel Borgen

-

I første runde av kampen om kretsmesterskapet endte det med 3-3 mellom Lillestrøm og Fjellhamar. Borgen slo Borgen 2.

Les også: Direkte 3. divisjon kvalik: Lillestrøm – Fjellhamar

De to beste lagene fra NFF Akershus’ to 3. divisjonsavdelinger spiller nå en liten serie for å avgjøre hvilket lag som blir kretsmester, og som skal prøve å rykke opp i en kvalik senere i år.

Det var to unge lag som møtte opp på Lillestrøm kunstgress da LSK fikk besøk av FFK. På forhånd mente trener i LSK, Martin Anthonisen, at LSK var favoritter, og trener i Fjellhamar, Arne Jappée, mente FFK var favoritter.

Cirka 100 tilskuere fikk se en kamp på høyt nivå med bra tempo og mange fine scoringer.

Fjellhamar startet klart best, og de skapte fire meget gode målsjanser uten at de klarte å lure LSKs keeper, Viktoria Ramos. Spesielt 2006-jenta Sarah el Harouchi var farlig på sin venstrekant. Også den offensive midtbanespilleren Stine Häfner plaget LSK i åpningen.

LSK scoret på sine to første sjanser

Hjemmelaget satt i gang kort og aggressive FFK-spillere ordnet mange brudd høyt i banen.

LSk har en rask trio på topp, men de fikk aldri ballen i starten av kampen. Da FFK hadde løpt fra seg litt fikk LSK løftet spillet og de fikk med seg kantspillerne. Spesielt Emilie Sagen var en trussel midtveis i 1. omgang.

På sin første sjanse banket Mari Wenger inn 1-0 til LSK etter en kort corner. Hun fikk ballen ute på 21 meter, vendte bort en spiller, og banket ballen utagbart for keeper og i mål.

Like etter løp Sagen gjennom på venstre, og hun trillet ballen gjennom til Maren Fjellheim. Det lukta veldig av en offside der, men Fjellheim brydde seg ikke om det og plasserte ballen i mål. To kjappe mål på to sjanser var effektivt, men Fjellhamar ga seg ikke.

De tok tak i kampen igjen, og anført av Häfner, skapte de flere sjanser siste 15 minuttene av 1. omgang. Häfner tok ansvar og banket inn reduseringen etter 26 minutter. Keeper stod nok på feil fot og rakk ikke fram.

Fantastisk scoring av 15-åring

Så kom kampens høydepunkt sju minutter før pause. Banen yngste, el Harouchi, vendte bort høyrebacken men en herlig finte, så banket hun til med venstra på 20 meter og ballen suste i nettet. Fantastisk.

Sarah el Harouchi og Fjellhamar jubler etter scoring (Foto: Espen Bråthen)

Fjellhamar ga seg ikke der. Minuttet senere fikk FFK nok et brudd. Stine Häfner vant ballen og tok den med seg to meter og smalt til fra 18 meter. Nok en gang et godt godt skudd og Fjellhamar hadde snudd kampen.

Det var fullt fortjent at Fjellhamar leder 3-2 til pause.

Martin Anthonisen og Øystein Sigstad er trenere i Lillestrøm, og de hadde en god pauseprat (Foto: Espen Bråthen)

I pausen hadde LSK gjort en god jobb. De satte Hanne Heggstad, petra Svendsen og Emilie Sagen på topp. Alle de har tempo i kroppen, så da LSK flytta opp laget fikk de satt spillet høyere.

Spissen Svendsen var en sann plage for FFK-forsvaret i åpningen av 2. omgang. Hun satte inn utligningen til 3-3 med spilleforståelse, trøkk og avsluttet med en vakker lobb over keeper fem minutter ut i omgangen.

Petra Svendsen lobber inn utligningen for Lillestrøm (Foto: Espen bråthen)

Like etter kom spissen alene med keeper men klarte ikke å plassere ballen nok ut til siden. En god redning av FFK-keeper, Cathrin Gulbrandsen.

Av en eller annen merkelig årsak valgte LSK å endre på den gode frontrioen midtveis ut i 2. omgang. Da tok Fjellhamar over kampen igjen, men uten å skape det helt store. Kampen ebbet rolig og pent ut med mange slitne spillere.

Fjellhamar fikk en siste store sjanse da Bettina Kilen kom seg fri inne i 16-meteren, men spissen kunne kun se ballen trille like utenfor stanga.

Fjellhamar sin tropp mot Lillestrøm i første KM-kamp (Foto: Espen Bråthen)

Borgen slo Borgen 2

Det endte altså 3-3, og med ett poeng til hver av lagene. I den andre kampen vant Borgen 2-0 over Borgen 2 etter scoringer av Heni Bjørtomt og Stine Christensen, og Borgen leder serien etter første runde.

Denne onsdagen spilles runde 2, og da får Borgen besøk av LSK og FFK får besøk av Borgen 2. Begge kampene spilles 20:15, så det er bare å ta turen for å støtte lagene.

Skuffende av klubbene

Og så skal det sies at det er fryktelig svakt av Lillestrøm, Fjellhamar og Borgen at de lager NULL forhånds, ikke sprer noe på nett eller i sosiale medier at de skal spille disse viktige kampene.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -