torsdag, juli 18, 2024

En klubb har kontaktet jurist – dramaet i 5. divisjon er ikke over

Date:

Share post:

Lokalfotballen tok en runde med de involverte i 5. divisjonsdramaet, og en klubb har allerede kontaktet jurist.

Etter tirsdagens beslutning fra Norges Fotballforbund og NFF Akershus er det store reaksjoner på Romerike. Leirsund har rykket ned, og Skårer kan rykke ned.

Les også: Innviklet regel endrer på nedrykk i 5. divisjon

Lokalfotballen tok en rask prat med de involverte.

– For vår del fremstod det som en bitteliten formalitet at plassen vår i divisjonen var trygg. Derfor ble kaffen satt i vrangstrupen når vi mottok beslutningen fra forbundet. Først ringte vi Jan-Fredrik Karlsen for å høre om han hadde gjort comeback i «Lurt av Karlsen», men han nekter å ha en finger med i spillet her. Beslutningen fremstår rett og slett direkte feil og overhodet ikke i tråd med reglementet slik vi tolker det.  Vi har allerede koblet en jurist på saken og kommer naturligvis til å anke. Siste ord er neppe sagt, skriver Skårer Ball i en uttalelse til Lokalfotballen.

Skårers reaksjon går på at kampene til Bjerke og Skårer mot Flisbyen først settes til 3-0, og så gjør den det plutselig ikke i NFFs beslutning.

– Det reglementet tilsier er dårlig ovenfor samtlige lag som er på ti poeng. Vi er selvfølgelig strålende fornøyde ettersom vi slår det dårligste laget (Flisbyen), og ikke for eksempel Skårer, som gjør at vi holder oss. Denne regelen burde adresseres til lagene før sesongen av NFF Akershus. De burde presisere slike regler. Flisbyen skulle ned uansett, og drar med seg Leirsund ned. Vi syns synd på de lagene som fikk denne avgjørelsen mot seg, sier André Fornes, trener i Bjerke.

I Leirsund-leiren er de mer usikre på hva de skal gjøre. Som de sier så har del vel ikke ankemulighet fordi en regel, i Leirsunds øyne, er elendig. De kommer med en uttalelse senere, og vi oppdaterer saken.

Oppdatering: Leirsund har kommet med uttalelse:

– Vi opplever avgjørelsen som svært urettferdig og et regelverk som ikke henger på greip. Flisbyen har lidd av at nærsagt samtlige av sine tidligere a-lagspillere trakk seg før sesongen. De gjorde det klart at kampen som skulle spilles 14.08 ble vanskelig for dem og at de trolig måtte stille med spillere som var henvist til benken for b-laget dersom vi skulle spille kamp den gitte datoen hvis ikke var WO løsning 2. Alternativet til dette var å spille kamp 02.09, to dager etter vi skulle spille kamp mot Skårer. Troppen vår i år har ikke vært av den forfatning at vi så det som mulig å spille to kamper så tett. Avgjørelsen om at de ikke kunne stille ble tatt dagen før kampens oppsatte tid. Angående regelverket ser vi ingen grunn for at andre kamper skal endres fordi et lag har meldt wo mot et annet. Det er Flisbyen som ikke har stilt til kamp og selv om kampen ikke har blitt spilt er det det laget som ikke har møtt opp og dermed gitt en seier og tre poeng til sin motstander. Bjerke slår altså Flisbyen 3-7 i sin kamp, men resultatet endres til 3-0 fordi Flisbyen ikke stiller til kamp mot Leirsund. Her er det en logisk brist ingen jeg har snakket med kan forstå. Idet sluttsignalet gikk kunne ikke vi tolke det annen vei enn at vi endte med likt antall minusmål som Skårer, slo de internt og har skåret flere mål enn de. Dette i sum skulle tilsi at vi hadde passert de på tabellen samtidig som Skedsmo og Bjerke vant sine kamper og passerte både oss og Skårer i siste runde. Hovedproblemet slik vi ser det er i regelverket. Andre lag skal ikke rammes av en enkeltkamp. Kampens resultat og utdeling av poeng skal skje i den gitte kampen og ikke berøre andre lag på tabellen, dette virker helt ulogisk, skriver de til Lokalfotballen

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

– Vi er ikke ute av sumpa, men har tatt et fint steg i riktig retning

Fem millioner bak budsjett. Intensjonsavtale med Lørenskog. Det blåser rundt LSK Kvinner, og daglig leder Gunn Brennhaugen - Fem...

Direkte fra 5. divisjon: Søndre Høland – Fet

Søndre Høland får besøk av Fet til et slags lokaloppgjør. Du kan følge alt fra kveldens kamper direkte...

Tips foran, og underveis, i tirsdagens fotballkamper på Romerike

Sola skinner på Romerike, som vanlig. Her er kommentarer og tips foran tirsdagens kamper i lokalfotballen. Skjetten 2- Rælingen Et...

Raske kommentarer og tips foran 4. divisjon

Det er flere herlige kamper i sola i kveld, og her er kommentarer og tips foran kampene i...