lørdag, juli 2, 2022

Regel gir reaksjoner på Romerike – og det er ingen spøk

Date:

Share post:

Det ble, litt som forventet, kaos etter siste serierunde i 5. divisjon. En vanvittig regel sender Leirsund ned i 6. divisjon.

Lokalfotballen har prøvd å få ta i NFF Akershus og NFF, men ingen har svart ennå. Det må sies før resterende i denne saken skrives. Det er rett og slett sjuke greier.

Oppdatering: NFF Akershus har ringt oss opp. Denne utfordringen med 5. divisjon oversendes juridisk avdeling i NFF, og de håper på et raskt svar derfra.

WO gir store konsekvenser

14. august fikk Leirsund walk over (WO) mot Flisbyen fordi sistnevnte ikke klarte å stille lag. Kampen ble satt til 3-0 etter Breddereglementets paragraf 9-2-2.

Så to dager før siste serierunde skulle spilles sa Skårer ifra til Søndre Høland at de ikke klarte å stille lag. Da ga NFF Akershus beskjed til klubbene at hvis ikke Skårer møtte opp så kunne opprykkskampen bli avgjort av regelverket hvis det ble to eller flere lag på lik poengsum.

(3) Står to eller flere lag fortsatt likt etter at antall oppmøter er tatt i betraktning, går det lag foran som har best målforskjell. Har noen av lagene fått registrert 3-0 etter Breddereglementet § 9-2, § 9-6 eller Reaksjonsreglementet § 5-10, skal resultatene mot de motstandere det gjelder, for beregningen av målforskjell regnes for 3-0 i tilsvarende kamper også for de øvrige lag som står likt (etter (1) og (2).

Som dere ser her i Breddereglementet § 4-3-3 så settes kamper for de andre lagene til 3-0 de også mot Skårer. Skårer møtte til kamp med 17 spillere mot Søndre Høland, så den gikk plutselig helt fint.

Så til moroa.

Som Lokalfotballen skreiv i forhåndssaken før dagens serierunde i 5. divisjon var faren stor for at fire lag kom på samme poengsum. Og det skjedde selvfølgelig.

Leirsund var en av de lagene, og som skrevet lenger opp så vant de en kamp på WO. Dermed settes resultatene til 3-0 for Bjerke, Skårer og Skedsmo 2 mot Flisbyen.

Skedsmo 2 og Skårer spilte uavgjort mot Flisbyen, og de to lagene får to poeng ekstra med 3-0-seier og er oppe på 12 poeng og ute av nedrykksstriden.

Leirsund rykker ned hvis ett fra 3. divisjon går ned

Anders Henriksen løp på seg krampe like før slutt. Den så vond ut (Espen Bråthen).

Bjerke slo Flisbyen 7-3 i dag, men resultatet settes til 3-0. De får likevel bedre målforskjell enn Leirsund med sine -16. Leirsund har -17. Altså ett mål i forskjell.

Det betyr at Leirsund rykker ned ettersom Ull/Kisa 2 er under streken i 3. divisjon. Sammen med Flisbyen som nå har null poeng og helt sist.

Leder i Flisbyen, Lasse Aardahl, svarer her Leirsund på Twitter

Den dårlige nyheten denne søndagen er at FUVO ryker på en smell mot Kongsvinger 2 og er veldig nærme nedrykk i 3. divisjon de også. Går både Ull/Kisa 2 og FUVO ned så rykker tre lag ned fra 4. divisjon og nedover i seriesystemet.

Hva tenker du om regelverket?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 5. divisjon: Søndre Høland – Løvenstad

Toppkamp i 5. divisjon. Serieleder Søndre Høland får besøk av serietoer Løvenstad. Følg alt direkte på Lokalfotballen.

Er det noen som ønsker å samarbeide eller støtte Lokalfotballen?

Lokalfotballen har blitt en meget viktig aktør på Romerike når det gjelder den lokale fotballen. Etter en at...

-Jeg føler det nærmer seg en ende for Blaker

Martin Mathisen og Blaker er ikke ferdige, men det nærmer seg en ende, tror midtbanespillere som scora to...

Foran kveldens kamper i Lokalfotballen på Romerike – storoppgjør på Øvre

Det spilles flere herlige kamper i kveld på Romerike. Her er kommentarer og tips foran kampene fra Lokalfotballen. Først...