søndag, juni 23, 2024

Foran toppkampen Eidsvold IF – Kløfta

Så deilig. En skikkelig toppkamp. Det har vi venta på lenge. Her er en lang forhånds foran den viktige kampen i 4. divisjon.

Som nevnt tidligere så er EIF fire poeng foran. EIF må altså tape denne og avgi poeng i siste seriekamp hvis Kløfta skal rykke opp. Da skal også Skjetten mist poeng i begge kampa.

Sjansene er ikke store for Kløfta—opprykk, men kjenner jeg Karl André Hovde rett så gleder han seg voldsomt til denne kampen. Og han kommer til å fyre opp bortelaget til de grader før kampstart.

På andre siden står Trond Johnny Lien og han veit også å fyre foran slike kamper.

Begge lag spiller en energisk fotball og det løpes og jages mye. EIF er litt mer spillende og mer trøkk inne sentralt, mens Kløfta har begynt å bruke bredden litt mer. Mye på grunn av Willy Zamble.

EIF: Wilsgård – Martinsen, Ulseth, Winnem, Dalbo – Sydtangen, Teigland, Rødsrud, Madsen – Egeberg og Andresen.

Dette er slik jeg mener EIF burde stille mot Kløfta, men jeg tror de flytter Teigland opp sammen med Egeberg. Da blir Krogsæter eller Jacobsen sentral sammen med Rødsrud. En annen mulighet er Daniel Olsen inn som stopper og Erlend Winnem opp som sentral, men Olsen har vært rusten etter skaden.

EIF pleier å starte kampene med masse entusiasme i sin 4-4-2. Ettersom Fredrik Kristiansen er ute med skade, så har de ikke det targetspissen de kanskje trenger i en slik kamp. Kløftas stoppere Haugen og Damstuen er meget gode. Sannsynligvis seriens beste.

Trond Johnny Lien peker mot 3. divisjon? (Foto: Espen Bråthen)

En mann vi venter det skal løsne for er Sander Egeberg. Spissen som kom fra Løvenstad bøtta mål for de oransje, men det løsner ikke helt for spissen i rød trøye. Det er veldig mye neste i de kampene vi har sett.

Joachim Madsen er rett og slett jojo. Fantastisk i fem minutter, og helt borte de neste fem minuttene.

Jonatan Teigland var god foran mål i starten av serien, men har blitt som vanlig en mer tilrettelegger underveis i serien. Seks mål og minst like mange assists. Spillere som Martin Sydtangen og Lars Andresen har fått lite spilletid, men de har vist seg frem skikkelig i de siste kampene.

Glenn Wilsgård bokser ut ballen mot Skjetten, og han blir viktig mot Kløfta (Foto: Espen Bråthen)

Bakover på banen så er Glenn Wilsgård tryggheten sjøl, og sammen med Henrik Ulseth er det høy klasse. Utfordringen foran Kløfta-kampen er stoppermakker til Ulseth. Eller det er kanskje ikke det for Lien hvis han prioriterer Winnem der. Da vil det gå utover den sentrale midtbanen i stedet.

Backene Simen Martinsen og Håkon Dalbo leverer veldig solid gang på gang.

Det er tålig sterk ellever det Eidsvold IF har, men skaden til Kristiansen er et minus. Det gir trener Lien litt grått hår for kampstart.

Kløftas lag: Hauffen – L. Westheim, Haugen, Damstuen, Skiaker – O. Westheim, Jacobsen, Koll Hansen – Zamble, Rød, Preber.

Dette ser jeg som et relativt sikkert tips fra vår side. Det Hovde kan gjøre er å sette Kush Bujupi, hvis han er med, som midtspiss og Preber ned som indreløper og dermed Rød ut på venstrekanten.

Remi Rød og Willy Zamble har scoret 16 av Kløftas 28 mål og blir veldig viktige offensivt for Kløfta. Ofte så jukser Zamble defensivt så vi får se hvilket lag som utnytter det best. Rød sliter litt skade, men meldes klar.

Den som har skuffa litt er Marius Preber. Tidligere scoret han for moro skyld, men det har ikke løsnet helt i Kløfta. Litt samme historie som EIFS Egeberg. Preber scoret vinnermålet sist mot Fjellhamar, så mulig han har tatt med seg mer selvtillit nå.

Midtbanen til Kløfta fikk seg en smell tidligere i år da Magnus Hovde tok akillessenen, så de savner han spesielt i det offensive spillet. Ole Westhem løper og kriger som alltid, og unge Jakob Koll Hansen begynner å vise seg fram. Ole Jakobsen ligger sentralt og prøver å styre spillet. Mannen som har kallenavnet Heskey faktisk.

Bakover er Kløfta sterke. Fredrik Hauffen er på nivå med Wilsgård. Stopperparet Haugen og Damstuen er seriens beste. Kanskje med konkurranse fra Marius Amundsen og Nikolaj Møller Jensen i Skjetten. Christoffer Skiaker har ikke levert offensivt som tidligere år, men er solid defensivt.

Karl André Hovde vil elske å stoppe Eidsvold IF på vei mot 3. divisjon (Foto: Espen Bråthen)

Det blir trøkk på Råholt

Dette her blir en krig – for å misbruke det ordet. To fysiske lag som elsker trøkk og dueller. Begge lag ønsker å stå høyt for å skape trøbbel for motstanderne. Kløfta flytter indreløperne høyt, og Westheim er overalt hele tiden. De kommer til å prøve å ta ut de to sentrale til EIF. Hvis EIF er flinke til å involvere kantspillerne så de får overtall fire mot tre på midtbanen – da må Jakobsen høyere i banen og skaper mellomrom for EIF. Klarer de ikke det så vinner Kløfta midtbanekampen.

Som nevnt tidligere så er denne «juksingen» til Zamble et godt trekk når Kløfta er i siget. Det å få Zamble en mot en på kanten er som regel stort overtak for vingen. Det har Kløfta scoret noen mål på i år.

Remi Rød med ballen mot EIF sist de møttes. Helt tilbake i 2019 altså (Foto: Espen Bråthen)

Eidsvold må også se opp for vendingen av spillet fra Damstuen. Han slår noen strålende crossere.

EIF har ofte brukt Kristiansen som et oppspillspunkt. Ikke bare i lufta, men også langs bakken der han er stor og sterk Nå må de endre litt på det. Blir det Andresen på topp kommer Egeberg til å senke seg litt for å finne rommet bak indreløperne til Kløfta. Finner den som spiller for EIF det, så er de veldig flinke til å stupe etter og skape overtall.

Det blir selvfølgelig litt synsing nå, men jeg tror scenarioene kommer til å stemme tålig godt.

Mitt tips: 1-2 Teigland for EIF. Zamble og Rød for Kløfta

Årsaken til tipset er at jeg føler Kløfta er hakket bedre lag enn EIF. Spesielt den offensive rekka til Kløfta er skremmende, og det mot et litt vaklevorent forsvar i perioder. EIF har slippi inn hele 18 mål. Klart flest av topplagene.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

Related posts

Direkte fra 3. divisjon: FUVO – Lørenskog

FUVO trenger poeng og nå er det lokaloppgjør mot Lørenskog på gresset. Følg alt direkte...

Direkte fra 4. divisjon: Hauerseter – Eidsvold IF

Hauerseter er i meget god form og møter Eidsvold IF i 4. divisjon på gresset....

Direkte fra 4. divisjon: Hauerseter – Sørumsand

Toppkamp i 4. divisjon. Hauerseter har besøk av Sørumsand på gressbanen. Følg alt direkte på...

Nå er sluttspillet for 4. divisjon klart – Lillestrøm har jukset igjen

På kvinnesiden er de to 4. divisjonsavdelingene ferdige, og nå deles de opp i to...

Share this post

ebrathen
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

Most popular

Direkte fra 3. divisjon: FUVO – Lørenskog

FUVO trenger poeng og nå er det lokaloppgjør mot Lørenskog på gresset. Følg alt direkte...

Direkte fra 4. divisjon: Hauerseter – Eidsvold IF

Hauerseter er i meget god form og møter Eidsvold IF i 4. divisjon på gresset....

Direkte fra 4. divisjon: Hauerseter – Sørumsand

Toppkamp i 4. divisjon. Hauerseter har besøk av Sørumsand på gressbanen. Følg alt direkte på...