fredag, april 19, 2024

Foran den nest siste serierunde i 4. divisjon – drama i både topp og bunn

Date:

Share post:

Dette blir en fantastisk lørdag. Mange av lagene har noe viktig å spille for. Her er kommentar og tips foran kampene i 4. divisjon.

Lørdag kl. 13:00 har du å møte opp på kamp med ditt lokale lag. Mange av lagene har noe viktig å spille for. Du kan gjøre en forskjell.

I toppen er det tre lag som kjemper om opprykk. Eidsvold IF leder med ett poeng foran Skjetten, og Kløfta er fire poeng bak. På Råholt får Eidsvold IF besøk av nettopp Kløfta til en skikkelig toppkamp.

Mer om kampen lenger ned.

Nedrykksstriden lever også i beste velgående. Fjellhamar ser fortapte ut med kun fire poeng, men avhengig av 3. divisjon så kan ett eller to lag til rykke ned. I skrivende stund er det to lag som rykker ned, ettersom Ull/Kisa 2 ligger under streken i 3. divisjon.

Det vil si at Blaker er på nedrykksplass med åtte poeng, og Gjerdrum er poenget foran. Sørumsand har ti poeng.

Kommentarer kamp for kamp i 4. divisjon

Eidsvold IF – Kløfta

Se egen sak om kampen.

Blaker – Gjerdrum

For en viktig kamp det er på høstgresset på Bruvollen. Som nevnt over så avhenger antallnedrykkslag hva som skjer med romerike-lagene i 3. divisjon. Det blir nok ikke avgjort før to uker etter at 4. divisjon er avsluttet. Det er fordi 3. divisjon avsluttes to uker senere. Nå er Ull/Kisa 2 på nedrykk, og FUVO like over, men begge lag er helt ålreit program igjen.

Så vi får holde oss til slik det er i dag. Fjellhamar virker fortapt, men med seier mot Strømmen 2 puster de plutselig disse to lagene i nakken. Og det er Gjerdrum – Fjellhamar i siste seriekamp.

Blaker har også en hengekamp. Den spilles 13. oktober mot Strømmen 2.

Men over til Bruvollen. Gjerdrum er nervøse for gresset, og de har spøka litt med det i sosiale medier.  De har bedt egne tilskuere ta med gressklippere og annet for å klippe gresset fordi det er kjent på Romerike at Blaker ofte har litt langt gress.

Mind games i 4. divisjon. Det liker vi.

Lagene har møtt hverandre fire ganger de siste årene. To kamper i 2016 og 2017. Blaker står med fire seire. Enkelt og greit.

Blaker har hatt en tøff sesong selvfølgelig, og de flyter ikke like godt. De har tatt få poeng hjemme med kun en seier, noe som er veldig uvanlig for gresslaget på Bruvollen. De har litt marginer imot, men har rett og slett ikke vært gode. Kanskje alderen begynner å ta de igjen.

Jeg har sagt det før, men om 3-4 år er det ikke sikkert Blaker eksisterer i seniorfotballen, dessverre. De har ingen rekruttering, men prøver å huke tak i Blaker-gutter som er i andre klubber. Et nedrykk kan gjøre at noe sånt kommer tidligere.

Blaker har som vanlig lagt ut troppen sin, og det er noen som mangler. Martin Nordseth er skadet ut sesongen og Håkon Lundberg er heller ikke med. Nye Kasper Hagestande starter som ving, og Pål Thoreid går inn som stopper sammen med Simen Kristiansen.

For Gjerdrum er viktige Vebjørn Sangnæs ute med skade. Mergim Shurdhiqi er ikke helt hundre, men med stor sjanse for å starte. Krigeren i Gjerdrum vil elske denne kampen på Bruvollen.

En annen viktig ting er at Jesper Haakonsen er tilbake etter karantene.

Gjerdrum startet sesongen med tre mann bak, men det har ikke fungert optimal. De har i det siste spilt med fire mann bak. Det har gitt poeng mot Skedsmo og seier over Sørumsand.

Mitt tips: 3-3 Karlsson, Mathisen og Gjelsvik for Blaker. Haakonsen 2 og Shurdhiqi for Gjerdrum.

Aurskog-Høland – Gjelleråsen 2

får tilbake Vegard Aaserud, Christian Helbostad og Martin vestreng. Det er mulig Lars-Eirik Svardahl er med igjen også. Unggutta klarte seg meget bra mot Eidsvold IF i 1-2-tapet sist.

Gjelleråsen 2 er nok 2. laget som har hatt jevnest lag av 2. lagene denne sesongen. Mot AHFK kommer de med svakere lag fordi 1. laget også spiller denne lørdagen.

Mitt tips: 2-1 M. Vestreng og Helbostad for AHFK. Mathisen for GIF 2

Fjellhamar – Strømmen 2

Fjellhamar mistet nok sjansen sin etter det seine tapet mot Kløfta sist. De ledet 1-0 fram til det 82. minutt, før Kløfta scoret på straffe. Ei straffe FFK ikke syns var riktig idømt. Trener Stian Isetorp ble utvist, og han har fått tre kampers suspensjon.

Strømmen 2 har sin U23-gruppe, og de har blitt bedre og bedre utover høsten. De har fem kamper uten tap. Det er også landslagspause for de to øverste divisjonene, så de kan bruke OBOS-spillere i denne kampen.

Mitt tips: 2-4 Thorsen og Jensen for FFK. Sellin 2, Shirzad og Shehabi for Strømmen 2.

Skedsmo – Eidsvold Turn 2

Skedsmo er i en håpløs form om dagen. De har fire kamper uten seier og har slippi inn 15 mål på de kampene. Per Einar Gjelsvik og Skedsmo har slippi inn hele 28 mål denne sesongen på 11 kamper, og det må fikses. Det er en slags krisestemning i klubben om dagen.

Eidsvold Turn 2 har klart seg bra denne sesongen, og har ingenting å spille for.  Begge lag kan altså slippe ned skuldrene og kose seg med fotball. Det er en åpen kamp, men det blir litt unggutta og løping mot mer rutinerte Skedsmo.

Eidsvold Turn 1 spiller samtidig, så det blir et juniorlag for ET2.

Spillestilene er tålig like, og det blir nok en fin kamp på Skedsmo.

Mitt tips: 2-1 Moltzau og Evensen for Skedsmo. Skredderberget for ET 2.

Søndag:

Sørumsand – Lørenskog 2

Tirsdag:

Skjetten – Raumnes & Årnes

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 4. divisjon: Raumnes & Årnes – Blaker

Både Raumnes & Årnes og Blaker har hatt en tung start. Nå møtes lagene i 4. divisjon. Følg...

Direkte fra 4. divisjon: Rælingen – Fjellhamar

I Marikollen møtes Rælingen og Fjellhamar i 2. serierunde i 4. divisjon. Følg alt direkte på Lokalfotballen fra...

Alle overgangene i lokalfotballen på Romerike i 2024

Det blir mange overganger i 2024 også, og allerede mange er på lass. Her er fullstendig oversikt på...

Direkte fra 4. divisjon: Kløfta – Rælingen

Den 1. serierunden avsluttes med Kløfta mot Rælingen. Følg alt direkte på Lokalfotballen fra kl. 20:15.