Rælingen snudde til seier i toppkampen mot Søndre Høland – Stygg skade for Tjernsli

Bortelaget Søndre Høland var best i Marikollen i 70 minutter, men Rælingen snudde alt sammen på ti minutter og vant 3-2.

Kampen i Marikollen var en toppkamp av det gode slaget. Tempoet og innsatsen var skyhøy, og det de to lagene viste fram hadde holdt godt i 4. divisjon.

Før kampen var egentlig alt vidåpent om de to opprykksplassene, og etter kampen er det fortsatt åpent men Søndre Høland får det vanskelig angående opprykk nå.

I Marikollen åpnet Rælingen best, men Søndre Høland tok grep om kampen etter ti minutter. De skapte et par gode sjanser. Kristian Sether heade i tverrliggeren og Jens Bergsjø var alene med keeper uten å få uttelling.

Carl Oskar Borgersrud og Søndre Høland var ofte steget foran Yad Swar og Rælingen i 1. omgang (Foto: Espen Bråthen)

Fortjent scoring til Søndre

Scoringen kom etter en god kontring. Ballen endte opp hos Eirik Olsen som ikke fikk noe press av Rælingen så da satte han likeså godt ballen i mål.

Utover i 1. omgang fikk Søndre mange brudd fordi det gikk veldig sakte med Rælingen, men bortelaget var for upresise på siste tredjedelen. Og ofte til stor ergrelse for Emil Olsen. Midtbanemannen var igjen strålende, og styrte det meste av spillet.

I 2. omgang gjorde Rælingen-trener, Per Åge Barbakken, et smart trekk. De satte inn Adrian Tjernsli som rett og slett snudde kampen for blåtrøyene med sitt engasjement og blikk for spillet.

Tjernsli snudde kampen

Midtveis i omgang produserte Rælingen flere store sjanser, men de fikk ikke ballen i mål.

Sebastian Paulsen og Rælingen jubla etter 1-1-scoringen i Marikollen (Foto: Espen Bråthen)

Det måtte en juniorspiller til. Sebastian Paulsen som ble flyttet ut på høyrekanten plaget venstreback Anders Nadden hele tiden skapte mye, men fikk se lagkameratene sløse med sjansene. Så tok han ansvar sjøl.

Et godt innlegg fra Henrik Sandås stupte Paulsen fram på, men keeper Simon Hellesjø, som var veldig god, reddet med beina. Returen var Paulsen først på og ballen suste i nettet. Rælingen jublet rett og slett raskt, fordi de ville vinne kampen.

Like etter dukket Tjernsli opp. Slik vi har sett så mange ganger tidligere. Nahum Tesfu slo et like godt innlegg som Sandås tidligere, og Tjernsli hang lenge og headet ballen i mål. Nå hadde Rælingen snudd det.

Rælingen var i drivet og de ga seg ikke. De fikk et frispark ute ved sidelinjen, der tribunen og kiosken møtes, og nok en junior viste seg fram. Trym Rindal slo likeså godt ballen inn hardt langs bakken og den passerte alle spillerne før de trillet rett i mål.

Det tok av i Marikollen etter Trym Rindals 3-1-scoring (Foto: Espen Bråthen).

Søndre Høland fikk en redusering ved Anders Nadden, men de var ikke nærme å få med seg poeng etter slutten på den 2. omgangen.

Stygg skade for Tjernsli

En stor malurt i begeret for Rælingen var Adrian Tjernslis stygge skade like før slutt. Magnus Grasmo var for seint og stemplet Tjernsli i ankelen. Rapportene sier at Tjernsli har fått to brudd i ankelen, og skal opereres. Grasmo fikk gult kort, men det var et soleklart rødt kort, som filmen under viser.

– Det var greit at Rælingen vant. Vi ble veldig slitne. Det er litt som forventet fordi vi har ikke trent godt i sommer. Vi spilte oss i form i høst, og det har vært ekstra moro å spille slike viktige kamper. Det er ingen krise for oss å ikke rykke opp, men når man har vært så nærme så er det jo kjedelig, sa Martin Fjellheim i SHIUL til Lokalfotballen etter kampen.

Hauerseter tapte!

I Marikollen fikk vi også beskjed at Raumnes & Årnes 2 slo Hauerseter 2-1 til manges overraskelse. Det vil si at mye er åpent om de to opprykksplassene. Rælingen har satt seg i førersetet, men Hauerseter og Fet jakter like bak. Som nevnt tidligere så skal det mye til for et Søndre-opprykk.

Tabellen for 5. divisjon

1             Hauerseter         10          38 – 7    31          24

2             Rælingen             9             35 – 13  22          22

3             Søndre Høland  10          40 – 17  23          21

4             Fet                        8             38 – 17  21          18

Fet spiller mot Løvenstad torsdag, og med seier der, og i den andre hengekampen mot Leirsund så er de likt med Hauerseter. Og muligheten for tålig lik målforskjell er også til stede. Fet får besøk av Hauerseter i siste seriekamp.

Related posts

Gjelleråsen trekker seg fra 2. divisjon – NFF kommer med svar snart om LSK får plassen

Denne uken ble det klart at Gjelleråsen trekker sitt kvinnelag i 2. divisjon. NFF sier...

Heiberg går til Hødd, og Johnsen tar over Gjelleråsen

Ørjan Heiberg forlater Gjelleråsen, og er klar som assisterende trenere i Hødd, og Bent Inge...

Comet Sport og Lokalfotballen med samarbeid i 2022

Lokalfotballen kan stolt presentere Comet Sport som samarbeidspartner denne sesongen. Sammen skal de to finne...

Aurskog-Høland har valgt to unge trenere

Siden november har Aurskog-Høland jaktet på ny trener. Nå er Eirik Haugen og Mathias Hoftvedt...

Share this post

Most popular

Gjelleråsen trekker seg fra 2. divisjon – NFF kommer med svar snart om LSK får plassen

Denne uken ble det klart at Gjelleråsen trekker sitt kvinnelag i 2. divisjon. NFF sier...

Heiberg går til Hødd, og Johnsen tar over Gjelleråsen

Ørjan Heiberg forlater Gjelleråsen, og er klar som assisterende trenere i Hødd, og Bent Inge...

Comet Sport og Lokalfotballen med samarbeid i 2022

Lokalfotballen kan stolt presentere Comet Sport som samarbeidspartner denne sesongen. Sammen skal de to finne...