fredag, april 19, 2024

Shurdhiqi tilbake med et brak da Gjerdrum snudde til seier

Gjerdrum snudde kampen mot Sørumsand til 3-1-seier, og mye takket være Mergim Shurdhiqi. Spissen satte fyr på de gule.

Mergim Shurdhiqi er tilbake etter seks års utenfor Gjerdrum. Spissen kom inn 15 minutter ut i 2. omgang, og han satte fyr på Gjerdrum.

– Deilig. Nå er det deilig. Det er godt å komme tilbake til Gjerdrum. Kjenner at jeg er litt eldre enn andre guttene nå, men det er en fin gjeng nå. Alle møter på treninger, og det er trøkk. Jeg bor rett borti her, så dette er bra, sier Mergim Shurdhiqi til Lokalfotballen.

Før det hadde Gjerdrum vært veldig tamme. Sørumsand var best og skapte flere sjanser. De tok ledelsen etter 20 minutter med en fantastisk scoring. Ballen gikk i beste tiki-taka-stil fra keeper Jonas Aronsen via forsvaret, midtbanen og fram til Saeed Rahim som alene med keeper scoret enkelt.

Sørumsand jubler etter Rahim sin scoring (Foto: Espen Bråthen)

Sørumsand burde ledet med minst to mål

Sørumsand kunne ledet med både to og tre mål. Spesielt Simen Melby var nærme to ganger. Først med en heading i tverrliggeren, og like før Gjerdrum utlignet lobbet han nesten over keeper Kenneth Löwe. Keeperen fikk en finger på ballen og den traff tverrliggeren.

Shurdhiqi satte standarden med en eneste gang. Etter kun sekunder på banen smalt han inn i en takling på en Sørumsand-forsvarer. Like etter satt utligningen i mål.

Shurdhiqi holdt godt i ballen og spilte ut til Jesper Haakonsen, som ble mye bedre da han ble flyttet frem i angrepsrekka. Han slo inn og Einar Rolfsen sklei fram og styrte ballen i mål.

Like etter utligningen tok Gjerdrum helt av. Eirik Moseng banket til på to skudd og keeper Aronsen reddet begge.

Shurdhiqi snur kampen for Gjerdrum

Så rotet Aronsen det til da han glapp ballen etter å ha kastet seg fram foran Shurdhiqi. Spissen leste situasjonen og vant ballen. Han spilte fram til Moseng, og han banket ballen i mål. Plutselig var Gjerdrum i ledelsen, og kampen hadde snudd totalt.

– Jeg føler at presset blir bedre. Alle mann går i duellene. Vi gjør at de gjør feil, og får mål på Sørumsands feil. Det at Jesper ble flytta opp hjalp også veldig bra, forklarte Shurdhiqi.

Her begynte kranglingen og kjeftingen fra begge lag på dommere og på motspillere. Det var rett og slett barnslig underveis. Dommer Bjørn Lillevik la nok lista for høyt, og det ble noen røffe taklinger etter hvert. Her kunne han gitt noen kort.

Det ble spilt litt fotball, og Gjerdrum økte til 3-1 ti minutter før slutt. Igjen av Shurdhiqi involvert. Han dro seg fri på høyre og slo et godt innlegg. Moseng stupte fram og stupheadet ballen knallhardt i hjørnet.

Moseng skulle vært sendt hjem!

Samme Moseng skulle blitt sendt rett av banen like etter da han helt uten mål og mening feide ned en Sørumsand-spiller. Sånt skal ikke skje ute på en fotballbane. Han var sint og irritert etter at Sørumsand fortsatte å spille da Shurdhiqi gikk ned etter en duell.

Da tok helt av ute på banen. Spillerne skreik og skrei, pluss noen utenfor banen. Verst var spesielt en SIF-supporter som ga alle og alt inn. Han fortsatt like så godt etter kampen, og det var ingen god stemning.

Man kan forstå frustrasjonen noen ganger, men det hele ble for mye. Dommer Lillevik hadde nok ingen god dag, men han fikk også veldig lite hjelp fra linjemnennene. De har generelt vært meget svake i 4. divisjon denne sesongen.

– Vi er for tamme i 1. omgangen. Det handler om å være våkne fra start. Det er litt av mine spillestil å skape trøkk. Jeg håper det girer opp gutta. Det pumper opp meg i hvert fall. Det er deilig å være tilbake. Det er fantastisk med lokalfotballen om dagen, sier en meget godt fornøyd Shurdhiqi.

Jevnt i bunnen av tabellen

Nå passerte Gjerdrum Sørumsand og Blaker på tabellen, og er akkurat nå på sikker grunn. For Sørumsand ble det vondt til verre og nå er de nest sist.

– Vi har full kontroll i 60 minutter. Vi er mye nærmere 2-0 enn de er utligning. Da de gjør byttene burde vi kanskje slått mer langt, fordi vi visste de kom til å bli bedre i presset. Nå må vi nok vinne tre kamper for å holde oss, sa Sørumsands trener, Kenneth Wold.

Wold var også oppgitt over noen av egne spillere og lederes oppførsel mot dommeren.

– Det er ikke dommeren som gjør at vi taper. Vi gjør feil og Gjerdrum straffer oss. De siste 15 minuttene ble det jo ikke spilt fotball her ute, og det var ikke til vår fordel, avsluttet Wold.

Sørumsand har en kamp til gode på de andre lagene, og kampen mot Strømmen 2 spilles 30. september. Midt inne i en tøff periode og tett kampprogram for Strømmen og Strømmen 2.

Fjellhamar ligger sist med fire poeng, etter 1-3-tapet mot Eidsvold IF. Nest sist er Sørumsand på seks poeng. Blaker og Gjerdrum følger med henholdsvis sju og åtte poeng. Også Lørenskog 2 er tett oppe i nedrykkskampen med sine ni poeng.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

Related posts

Direkte fra 5. divisjon: Aurskog-Finstadbru – Bjørkelangen 2

5. divisjon sparkes igang med et skikkelig lokaloppgjør når AFSK får besøk av Bjørkelangen 2....

Direkte fra 4. divisjon: Raumnes & Årnes – Blaker

Både Raumnes & Årnes og Blaker har hatt en tung start. Nå møtes lagene i...

PODKAST: Nå smeller det i 5. divisjon – Bjerke og Dahl er gode gjester.

Nå er det endelig oppstart i 5. divisjon, og det blir en jevn og tøff...

Kommentar: Hvilken spillestil er best? Hva viste fotballhelgen oss?

Det å diskutere spillestil er nok en heltidsstilling. Her blir vi aldri enige, og det...

Share this post

ebrathen
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

Most popular

Direkte fra 5. divisjon: Aurskog-Finstadbru – Bjørkelangen 2

5. divisjon sparkes igang med et skikkelig lokaloppgjør når AFSK får besøk av Bjørkelangen 2....

Direkte fra 4. divisjon: Raumnes & Årnes – Blaker

Både Raumnes & Årnes og Blaker har hatt en tung start. Nå møtes lagene i...

PODKAST: Nå smeller det i 5. divisjon – Bjerke og Dahl er gode gjester.

Nå er det endelig oppstart i 5. divisjon, og det blir en jevn og tøff...