lørdag, mai 25, 2024

Foran den 9. serierunden i 4. divisjon

Date:

Share post:

Det spilles fem kamper denne mandagen og to på tirsdag. Her er forhånds og tips foran kampene i 4. divisjon.

Det ser ut til at det blir en spennende avslutning av serien både i toppen og bunnen. Skjetten gikk på et tap mot Eidsvold IF, så da er EIF, Skedsmo og Kløfta med i opprykskampen. Denne mandagen går storkampen på Kløfta. De møter nettopp Skjetten, og hjemmelaget kan virkelig lage mye spenning med seier i kveld.

Akkurat nå så rykker to lag ned fra 4. divisjon, fordi Ull/Kisa 2 ligger under streken i 3. divisjon. Fjellhamar ligger sist og Gjerdrum nest sist, så stopper vi nå rykker de ned til 5. divisjon. På tirsdag møtes Gjerdrum og Sørumsand. Sistnevnte er poenget foran Gjerdrum og det blir en meget viktig kamp for begge lag.

Her kommer litt forhånds og noen tips.

Raumnes & Årnes – Lørenskog 2

Hjemmelaget har hatt en god åpning, men har to strake tap – mot to 2. lag. Nå er det pån igjen mot nytt 2. lag.

En liten utfordring for R&Å er at de sliter med å score mål. Kun 13 mål og det er blant de dårligste i serien. Heldigvis for blåtrøyene slipper de inn tredjeminst i 4. divisjon. Holder de seg på det nivået vil de klare seg greit, selv om de hadde en del bekymringer før seriestart.

Lørenskog 2 har spilt flere gode kamper, men sliti med å få skikkelig uttelling. Denne U20-troppen mangler en målscorer.

De er bare fire poeng over nedrykksstreken og kommer til å trenge flere poeng.

Mitt tips: 2-1 M. Hansen 2 for R&Å og Bewianberg for Lørenskog 2.

Eidsvold Turn 2 – Gjelleråsen 2

Dette er de to 2. lagene som har gjort det best. Turn 2 har variert mye på laget, mens Gjelleråsen har vært litt mer stabile. Gjelleråsen 2 kan faktisk være med å kjempe i toppen med seier. Begge lag har med stor sannsynlighet allerede sikret plassen, og kan senke skuldrene fremover.

Mitt tips: 2-3 Rudi og Stenseth for ET2. Vestreng, Sagen og Khris for GIF 2.

Aurskog-Høland – Blaker

Lokaloppgjøret spilles på Bjørkelangen. Hjemmelaget har flakset inn litt poeng denne sesongen, men det er lov. Nå har de derimot tre strake tap, og de har slippi inn 12 mål på de tre kampene. Så de hvite og svarte har ikke sikra plassen ennå. De har ti poeng og Blaker har sju poeng. Sistnevnte er kun to poeng foran nedrykk.

AHFK mangler fortsatt de viktige stopperne Eirik Haugen og Fredrik Sether. Mange baklengs hadde nok blitt unngått med disse to på banen. Heldigvis har Martin Vestreng og Lars-Eirik Svardahl fortsatt et godt samarbeid, selv om Vestreng ofte har blitt flytta ut på høyresiden i år.

AHFK er som sagt i et slags generasjonsskifte, og de merker det godt i år. Trener Ole Robert Søbye spiller 4-3-3 der de prøver å få indreløperne høyt i banen. Det har straffet seg mot de beste lagene, men de skaper bra med sjanser.

Blaker er Blaker. Dessverre for Blaker har de hatt litt forfall i det siste og da blir det tynnere.  De har likevel henta hjem fire poeng på de to siste etter tre strake tap. Martin Nordseth er ute resten av sesongen. Det meldes også om sjukdom i Blaker-leiren, så det blir en god venting på å se elleveren.

Dette blir sannsynligvis en jevn kamp, men jeg er spent på duellstyrken til AHFK.

Mitt tips: 2-2 Svardahl og Spidsberg for AHFK. Mathisen og Martila for Blaker.

Nordicbet har jevne odds. 1,90 på hjemmeseier er egentlig ålreit. Men 5,00 på U må prøves i en kamp der ingen kan tape.

Kløfta – Skjetten

Denne rundens storkamp. Den er viktig på flere måter. Her kan Kløfta lage masse herlig spenning i kampen om opprykksplassen. Taper Kløfta så er de helt ute av opprykkskampen.

I forrige serierunde tapte Kløfta på overtid mot Skedsmo. I de tre kampene før det hadde de virkelig fått opp farta med 15-0 i målforskjell.

En utfordring foran hver serierunde for Karl Andre Hovde er elleveren. Det er folk som har jobber som gjør at de sjelden stiller samme lag. Det er alltid spennende å vente på kløftas lag. Det veit er at de som regel går ut i 4-3-3 med Zamble og Rød på kantene. Rød er åtte scoringer så langt, og er ett unna seriens toppscorer Fredrik Kristiansen. Stian Sandberg i Skjetten er tredjemann på den listen med sju mål.

Magnus Hovde er ute resten av sesongen. Så venter vi på å se om Haugen og Damstuen er stoppere. De trengs mot gode Skjetten.

Skjetten har egentlig kosa seg gjennom sesongen, men Eidsvold IF visste at det går an å slå de. Likevel slo Skjetten raskt tilbake da de slo AHFK 4-0 i forrige runde. Skjetten har fire poeng ned til EIF på 2. plass, men Skedsmo har en kamp til gode og kan komme opp to poeng bak Skjetten.

Skjetten varierer mer i spillestilen og formasjon, og tilpasser seg motstanderen når det trengs.

Mitt tips: 2-3 Rød og Zamble for Kløfta. Gunnthorsson 2 og Sandberg for Skjetten.

Strømmen 2 – Skedsmo

Strømmen 2 ligger lengst ned av 2. lagene på 10. plass med 9 poeng. De har scoret desidert minst i serien med sine ni mål. De er stort sett en egen treningsgruppe, men sper i med noen OBOS-spillere når muligheten er der.

Skedsmo jakter Skjetten. Vinner de hengekampen så er de kun to poeng bak. Per Einar Gjelsvik har ikke helt fått alt av spilleidéen sin, men den nærmer seg. Spesielt i 2. omgangene har de vært mye bedre i de fleste kampene.

Tiden flyr så nå må jeg rett og slett avslutte. Først trening med jentene og så skal jeg se Kløfta – Skjetten i kveld.

Mitt tips: 1-3 Sellin for Strømmen 2. Moltzau 2 og Evensen for Skedsmo.

Tirsdag 21. september

Eidsvold IF – Fjellhamar

Gjerdrum – Sørumsand

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Roy Arne Berg bytter rolle fra a-lagstrener i EIF til sportslig leder

Nå er det ute at Roy Arne Berg gir seg som hovedtrener for Eidsvold IFs a-lag. Han fortsetter...

Direkte fra 4. divisjon: Eidsvold IF – Kløfta

På Øvre Romerike braker Eidsvold IF og Kløfta sammen. Du kan følge alt som skjer direkte på Lokalfotballen...

Tips foran, og underveis, i tirsdagens fotballkamper på Romerike

Sola skinner på Romerike, som vanlig. Her er kommentarer og tips foran tirsdagens kamper i lokalfotballen. Skjetten 2- Rælingen Et...

Direkte fra 4. divisjon: Sørumsand – Fjellhamar

Det er en herlig mandag. Nå er det Sørumsand mot Fjellhamar, og du kan følge alt direkte på...