torsdag, april 18, 2024

Sosiale Rælingen med knallstart i 5. divisjon

Etter nedrykket i 2019 har Rælingen gått fra sosiale til supersosiale. Det ga resultater med en gang da de slo Fet 3-2 i Marikollen.

Forrige gang bloggen så Rælingen så røyk de ned i 5. divisjon i 2019, og det så ikke akkurat bra ut for gjengen i Marikollen. De var en sosial gjeng, men var ikke godt nok trent og de så rett og slett ikke bra ut.

– Vi satte oss ned etter 2019-sesongen og lurte på hva vi skulle gjøre. Vi tenkte å gjøre det mer sportslig spissa, men vi endte opp med å bli enda mer sosiale. Nå har vi 28 navn på blokka, men alle er ikke med for fullt og ikke alle kan spille kamper hver gang. Alle er uansett velkommen, sier Rælingen trener, Per Åge Barbakken til Lokalfotballen.

Mange spillere på trening

Det har gitt Rælingen 20 mann på trening i lange perioder, selvfølgelig stoppet av korona da det var som verst i Rælingen.

– Vi er bedre trent. Mange av oss. Vi har fått inn noen nye spillere som er ivrige, pluss juniorer som er gode. Da har vi andre også tatt tak, sier midtbanespiller Henrik Sandås.

Henrik Sandås (i midten) og Rælingen jubler etter 1-1-scoringen i Marikollen (Foto: Espen Bråthen).

Rælingen har altså 28 mann i en slags a-tropp, og 2. og 3. laget er egne tropper. Det vil nok gi utfordringer med spillere som ikke er fornøyde med spilletiden fremover.

– Ja, det ser vi også i dag (i kampen mot Fet). Noen blir skuffa, og da må vi håndtere det da. Usikkerheten med korona har gjort at vi trengte en stor stall, og så får de som er mest ivrige belønna, sier Barbakken.

Strålende 5. divisjonskamp

Barbakken og Rælingen fikk en strålende start på sesongen da de slo Fet i en meget god 5. divisjonskamp tirsdag. Begge lagene er, sammen med Hauerseter, favoritter til å bli topp to og rykke opp. Og 80 tilskuere fikk se at disse to lagene kommer til å kjempe i toppen.

De første ti minuttene var jevne, men vi fikk se bortelaget Fet rive til seg litt initativ. Sterke Didrik Mostue ser ut til å komme seg i bedre fotballform, og da han vendte bort Jesper Bjarmann og klinket til fra 12 meter og utenfor så vi gammel klasse.

Apropos gammel klasse. 14 minutter ut i kampen fikk vi en stor dose med «gammel» klasse. Stian Solberg kom seg fri på venstresiden for Fet, og han spilte på tvers over til Lars Jørgen Mork. En herlig skuddfinte, rundet keeper og trillet ballen i det åpne målet. Fet i ledelsen i denne isolert viktige kampen i Marikollen.

Lars Jørgen Mork med skuddfint, rundt keeper og dytter ballen i mål (Foto: Espen Bråthen)

30 sekunder senere var Rælingen nærme utligning. Den nye spissen til RFK, Adrian Boberg, tuppet til fra ni meter, men Fets keeper Marius Frogner reddet strålende.

Men, utligningen kom likevel raskt. Rælingens nye midtstopper, Erlend Flaten, spilte fri Henrik Sandås som banket ballen i mål og det stod 1-1 i Marikollen.

Nå tok Fet og Mostue over. Han har to gode sjanser på fem minutter og han holder i ballen så laget hans kommer seg høyt i banen.

Årets mål av Tolsciner?

Kveldens store prestasjon, og det som sannsynligvis blir årets mål i 5. divisjon, stod Marius Tolsciner for. Tilskuerne hadde sett Stian Robøle sett at keeper Atle Wilhelmsen lå langt ute, men hans lobb fra 35 meter gikk over mål. Dette hadde gode Tolsciner også selvfølgelig sett. Da Fet vant ballen ved midtstreken så Tolsciner opp og banket til. Ballen gikk i en perfekt bue over Wilhelmsen og i mål. Fantastisk scoring.

Det var god stemning i Fet-leiren etter Marius Tolsciners 2-1-scoring. Tolsciner scoret fra midtstreken og er nok årets mål i 5. divisjon (Foto: Espen Bråthen)

Avgjørelsen i kampen kom egentlig i det 37. spilleminutt. Stian Robøle feller livlige Ali Gashi som er på vei alene mot keeper. Dommer Jonas Andersen dro opp, og helt korrekt, det røde kort til Robøle. Dermed ble det over 50 minutter med en mann mindre for Fet.

2. omgangen ble egentlig stort sett det samme hele tiden. Rælingen presset på, men ballen gikk litt for sakte. Fet lå godt defensivt i 4-4-1. De lot innleggene komme og stanget ut det som var – lenge.

Det så nesten ut til Rælingen ga litt opp. De skapte selvfølgelig et par gode sjanser, men det så ikke ut til at de skulle få ballen i mål. Livlige Ali Gashi, som er ny fra Heimdal, var den som utfordret mest og delaktig i det meste. Han hadde et fantastisk brassespark som hadde fortjent bedre enn tverrliggeren.

I denne perioden hadde jeg ikke trua. Da vi fikk 2-2-scoringen, så var jeg sikker på at vi skulle vinne kampen, sa Barbakken.

Utligningen kom. Etter en corner ble det en mølje foran Fets mål. Chima Okehi headet i tverrliggeren, og innbytter Andreas Kristoff dyttet ballen over streken for Rælingen.

Gashi avgjorde for Rælingen

Og fire minutter etter kom avgjørelsen. Banens beste spillere, Ali Gashi, reagerte raskest på returen etter et Adrian Tjernsli-skudd. Vingen satte ballen i mål fra fem meter og jubelen tok av i Marikollen.

Slik skal det jubles etter vinnerscoring. Ali Gashi, Chima Okehi og Ali Temirbulatov fyrer på alle pluggene (Foto: Espen Bråthen

Fet prøvde å løfte spillet sitt, men ble bare sårbare på kontringer uten at Rælingen utnyttet de. Det mest heftige som skjedde var Nahum Tesfus tøffe takling på Sondre Karterud. Tesfu fikk gult kort, men kunne fått det røde også.

-Rælingen vinner selvfølgelig fortjent, men jeg håpa i det lengste at vi skulle klare det. Jeg syns gutta står på godt da etter at vi blir ti mann. Nå trenger vi noen gode treninger før neste kamp, sa Fets trener, Knut Aga jr, som er tilbake i manesjen. Det kommer en egen sak på han og Fet snart.

Det blir garantert et rotterace om de to opprykksplassene. Rælingen og Fet er garantert med der, og alt tyder på at Hauerseter vil ha et ord med i laget. Allerede til helgen er det ny viktig kamp for Rælingen. Da står nabo og rival på den andre halvdelen på Sandbekken. Løvenstad hadde nok elsket å stoppe Rælingens opprykksdrømmer.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

Related posts

Direkte fra 5. divisjon: Aurskog-Finstadbru – Bjørkelangen 2

5. divisjon sparkes igang med et skikkelig lokaloppgjør når AFSK får besøk av Bjørkelangen 2....

Direkte fra 4. divisjon: Raumnes & Årnes – Blaker

Både Raumnes & Årnes og Blaker har hatt en tung start. Nå møtes lagene i...

PODKAST: Nå smeller det i 5. divisjon – Bjerke og Dahl er gode gjester.

Nå er det endelig oppstart i 5. divisjon, og det blir en jevn og tøff...

Kommentar: Hvilken spillestil er best? Hva viste fotballhelgen oss?

Det å diskutere spillestil er nok en heltidsstilling. Her blir vi aldri enige, og det...

Share this post

ebrathen
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

Most popular

Direkte fra 5. divisjon: Aurskog-Finstadbru – Bjørkelangen 2

5. divisjon sparkes igang med et skikkelig lokaloppgjør når AFSK får besøk av Bjørkelangen 2....

Direkte fra 4. divisjon: Raumnes & Årnes – Blaker

Både Raumnes & Årnes og Blaker har hatt en tung start. Nå møtes lagene i...

PODKAST: Nå smeller det i 5. divisjon – Bjerke og Dahl er gode gjester.

Nå er det endelig oppstart i 5. divisjon, og det blir en jevn og tøff...