torsdag, mai 30, 2024

Dramaet levde helt til slutt

Det ble et oppgjør med mye nerve og stort drama da Skedsmo avgjorde like før slutt i 3-2-seieren over Sørumsand.

Les også: Direkte fra kampen

Det hele ble startet med ett minutts stillhet for Kristian Lillebo. Den unge mannen døde tragisk i år, og han har spilt og vært trener i både Sørumsand og Skedsmo. Det var en god markering.

Foran kampen var Skedsmo store favoritter, og er nok en av de tre største favorittene til å rykke opp – sammen med Kløfta og Skjetten.

Ute på banen i 1. omgang var det ingen stor forskjell. Skedsmo hadde mye ball, men Sørumsand hadde flere sjanser. Det var også fint lite å se av Per Einar Gjelsviks kjærlighet for posisjonsspill i spillet til Skedsmo i 1. omgangen.

På de dårlige kunstgresset til Skedsmo er det vanskelig å spille fotball uansett, og spesielt for et balltrillende lag som Skedsmo.

Ullersmo på godt og vondt

Hjemmelaget fikk en stor sjanse allerede i åpningsminuttet. En lang ball ut på venstresiden, ble så slått inn foran mål og livlige Fredrik Ullersmo traff ikke godt fra 12 meter.

Utover i omgang så fungerte presset til Sørumsand godt, og de tok mer og mer tak i kampen. De skaper et par småsjanser, og så plutselig smeller det i begge ender. Først rundt Ole Moltzau keeper Torjus Svardal, men kommer for skrått på mål og Seleke Kamara redder på streken.

Like etter så er Skedsmos keeper Petter Aasen på bærtur, og Saeed Rahim klarer nesten å vinne ballen.

Spesielt Jonas Nielsen var et aktivum for Sørumsand i denne perioden, og Skedsmo-back Magnus Kolbjørnsrud så vi sjelden høyt oppe i banen. Det taktiske der fungerte godt for rødtrøyene.

Skade på Rahim

En stor strek i regninga for Sørumsand kom etter halvtimen. Den gode spissen Saeed Rahim måtte ut med en kjenning i hamstringen. De klarte ikke SIF å true bakrom på samme måte.

Likevel skulle Sørumsand ta ledelsen like før pause. Egzon Statovci hadde tatt to frispark fra langt hold. Med sin Cristiano Ronaldo-tilløp bommet han så det sang begge gangene – akkurat som C. Ronaldo selv. Han scorer aldri på frispark selv med tusen forsøk.

Men den tredje gangen skulle det lykkes for midtbanespiller Statovci. Han dunket til fra 25 meter, og ballen traff en i muren og ballen skrudde seg inn i lengste hjørnet.

Egzon Statovci jublet etter frispark-scoringen mot Skedsmo (Foto: Espen Bråthen).

Sørumsand hadde kjempet seg inn i kampen, og det så ut til at de skulle ha ledelsen inn i pausepraten.

Det ønsker ikke Skedsmo. Gode Ullersmo kom seg fri på høyresiden og slo inn. Farid Rahim tuppet ballen videre og satte ut SIF-forsvaret. På bakerste dukker Olek Vysochenko opp og han banket ballen i mål fra 12 meter. Da hadde vi spilt ett minutt på overtid, og det var siste spark på ballen i 1. omgang.

Det merkeligste var da at Fredrik Ullersmo var mer opptatt av å slenge noen stygge ord til et par motspillere enn å juble med eget lag. Vingen er en strålende fotballspiller, men oppførselen står til stryk. Det var egentlig et under at han fikk fullføre kampen etter at han fikk gult kort.

Olek Vysochenko jubler for sin utligning for Skedsmo like før pause (Foto: Espen Bråthen).

Den 2. omgangen startet litt som 1. omgang avsluttet. Det var god temperatur, men det roet seg ned – før det ble full fyr i teltet mot slutten av kampen.

Skedsmo presset på

Skedsmo tok mer og mer over kampen, og de skapte noen gode sjanser. Scoringen kom til slutt. Like før timen var spilt rullet Skedsmo rundt med Sørumsand. Ballen endte opp hos Ullersmo som satte ballen i åpent mål.

Minuttet etter var Nils Knivsland igjennom på venstre, men keeper Aasen holdt seg på beina og reddet godt. Skedsmo gikk rett i angrep igjen, og nok en gang var Ullersmo frempå. Denne gangen reddet Torjus Svardal.

Utover i omgang var det mye klaging på dommer Bjørn Emil Lillevik. Sørumsand hadde flere tøffe taklinger og Skedsmo klaget stort sett hele tiden. Dessverre fikk Lillevik lite hjelp fra assistentene og da blir det vanskelig for en hoveddommer.

Skedsmo var det førende lag, men Sørumsand prøvde seg på kontringer. På en av de fikk innbytter Sebastian Cotrau straffe, selv etter store protester fra Skedsmo. De mente de skulle hatt frispark først.

Midtstopper Marius Kornbakk var sikker fra ellevemeteren. Han sendte keeper feil vei og satte ballen høyt oppe motsatt.

Drama på slutten

Like før 90 minutter var spilt så smalt det. Keeper Svardal brukte for lang tid med ballen og ble presset. Han slo ballen i en jagende Skedsmo-spiller og ballen endte opp hos Petter Evensen. Han banket til fra 16 meter og ballen suste over uheldige Svardal. En Skedsmo-spiller stod like foran keeper, så målet skulle vært underkjent men dommer blåste for scoring og Skedsmo kunne juble for årets første tre-poenger.

-Dette var som forventet i en seriestart. Vi skaper mer enn de, g burde hatt frispark før straffa de scoret på. Jeg er veldig stolt av gutta og moralen vi viser på 2-2, sier Skedsmos trener, Per Einar Gjelsvik til Lokalfotballen.

Per Einar Gjelsvik var fornøyd med tre poeng til Skedsmo mot Sørumsand. Her gir han sine instrukser like før kampstart (Foto: Espen Bråthen).

I Sørumsand-leiren var det den fornøyd trener til tross for tapet.

-Jeg er veldig godt fornøyd med prestasjonen, spesielt i 1. omgang. Vi sprekker opp i strukturen da både Rahim og Dalheim Sand måtte ut, og vi henger i tauene i 2. omgang men sterkt å klare utligningen. Et klart straffespark. Jeg syns også det er hands før scoringen på slutten, men Skedsmo vinner fortjent til slutt, sier SIFs trener, Kenneth Wold.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

Related posts

Har vi trua på Lørenskog + LSK Kvinner?

KOMMENTAR: Endelig kom bekreftelsen på at Lørenskog og LSK Kvinner er i dialog om en...

Lørenskog og LSK Kvinner bekrefter samtaler og har skrevet under en intensjonsavtale

Nå har Lørenskog og LSK Kvinner bekreftet at de snakker sammen om fremtiden. En intensjonsavtale...

Blir LSK Kvinner blå? Lørenskog og LSK Kvinner skal ha skrevet under en avtale for 2025

LSK Kvinner har hatt utfordringer i noen år, og nå skal de ha skrevet under...

Direkte fra 5. divisjon: Søndre Høland – Fet

Søndre Høland får besøk av Fet til et slags lokaloppgjør. Du kan følge alt fra...

Share this post

ebrathen
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

Most popular

Har vi trua på Lørenskog + LSK Kvinner?

KOMMENTAR: Endelig kom bekreftelsen på at Lørenskog og LSK Kvinner er i dialog om en...

Lørenskog og LSK Kvinner bekrefter samtaler og har skrevet under en intensjonsavtale

Nå har Lørenskog og LSK Kvinner bekreftet at de snakker sammen om fremtiden. En intensjonsavtale...

Blir LSK Kvinner blå? Lørenskog og LSK Kvinner skal ha skrevet under en avtale for 2025

LSK Kvinner har hatt utfordringer i noen år, og nå skal de ha skrevet under...