søndag, april 14, 2024
Home4. divisjonTrenere frykter store frafall hvis man ikke kommer i gang med trening

Trenere frykter store frafall hvis man ikke kommer i gang med trening

-

Breddefotballen på Romerike har ikke spilt kamper på over ett år. Nå er mange drittlei, og man frykter store frafall. Lokalfotballen kommer nå med flere saker om temaet.

– Nå er vi drittlei å være inne. Vi trenger noe å gjøre fremover, sier Mats Arstad, spillende trener i Løvenstad.

Det siste halvåret har ikke laget trent noe som helst.

– I utgangspunktet er vi 26 spillere i troppen, men alt er usikkert. VI er bekymret for at flere gir seg nå.  Det å stille et 2. lag er høyst usikkert, forklarer Arstad, og legger til med et smil: – Og vi kan ikke la Niklas Hoff legge på seg mer.

Arstad har glimt i øyet på uttalelsene sine, men det er med en bekymret mine

I Kløfta er ståa ganske lik. De har også ikke hatt en eneste trening på lenge.

-Frykten er at interessen hos flere enkeltspillere blir borte er til stede. Jeg håper det blir full serie, men tror det blir enkel serie fra august. Jeg frykter at også hele 2021 går uten seriespill, sier Karl André Hovde til Lokalfotballen.

Kløfta har 18-20 spillere i troppen i dag.

– Vi starter opp kommende uke. Jeg syntes det er en veldig vanskelig øvelse å overholde smittevernreglene med 15-20 spillere og ledere på banen over tid og samtidig trene «normalt», avslutter Hovde.

Noen som husker dette? Det er fotball – vanlig fotball. (foto: Espen Bråthen)

Hvorfor ikke trene vanlig?

Det flere trenere lurer på er logikken som er rundt stenging og åpning av samfunnet. Årsakene som Espen Nakstad har brukt er pølsekø og cuper. I seniorfotballen er det fint lite cuper, og kioskene har klubbene sagt at hvis det er det som er problemet så stenger man de.

Masseforflyttningen som regjeringen er redd for skjer uansett nå fremover. Spillere og ledere kommer til å reise på trening nå, og om man spiller vanlig eller ikke spiller ingen stor rolle – refererer til FHIs rapport i mai der de sier at det er veldig lav smitterisiko for utendørsfotball.

Frafallet har allerede startet, og flere klubbledere og -trenere frykter for framtiden.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -