søndag, juni 23, 2024

49 lag er påmeldt i ungdomsfotballen i jentefotballen fra J14 til J17

Etter at fristen gikk ut for påmelding til seriespill er det 49 påmeldte lag fordelt på J14, J15 og J17.

Den 15. januar var den store dagen for påmeldinger i NFF Akershus. Alle lag over ti år som skal være med i seriespill er nå påmeldt.

I jentefotballen har vi nå en oversikt på alle lagene som er påmeldte fra J14 til og med J17. Lagene har meldt seg i ønsket divisjon, men i oversikten Lokalfotballen har fått fra NFF Akershus så er ikke divisjoninndelingen fordelt. Det er fordi det er flere variabler som ennå ikke er på plass.

Først ut er J17.

J17

Lillestrøm, Lillestrøm 2, Fjellhamar, Nittedal, Nittedal 2, Skedsmo, Skedsmo 2, Skjetten, Lørenskog, Ull/Kisa, Gjelleråsen, Sørumsand, Kløfta, Fet, Løvenstad, Gjerdrum og FUVO

Det er altså 17 lag som er påmeldt og det er veldig bra. En av årsakene er 2005-kullet har vært stort tidligere, og J17 er nå 2004- og 2005-kullet.

-I en coronafri verden og oppstart i morgen hadde det optimale vært to divisjoner med åtte i første, sju i andre og to lag i regionserien, sa Dag Værvågen i NFF Akershus til Lokalfotballen.

På grunn av corona har man ikke fått gjennomført kvaliken til den regionale serien. I høst skulle Lillestrøm, Skedsmo, Ull/Kisa og Fjellhamar spilt om to plasser, men det ble selvfølgelig utsatt. Det blir spennende å se når det kan gjennomføres.

Dette er derfor det er vanskelig å sette opp serien. Hva om ti lag ønsker å spille i 1. divisjon. Da blir det bare fem lag igjen for en 2. divisjon.

Illustrasjonsbilde til saken. Fjellhamar med pauseprat i KM (Foto: Espen Bråthen)

J15

Aurskog-Høland, Fjellhamar, Fjellhamar 2, Frogner, Frogner 2, FUVO, Lillestrøm, Nittedal, Nittedal 2, Rælingen, Skjetten, Ull/Kisa og Ull/Kisa 2

I J14 (2006) er det kun 13 påmeldte lag i serien. Tre lag får plass i den regionale serien etter at kvaliken er ferdig, så da gjenstår det ti lag – og det blir vanskelig å sette opp serien her.

I kvaliken er det sju lag som er påmeldt. I gruppe 1 er de tre beste lagene satt opp sammen, så stemningen er ikke på topp blant noen av lederne. Lillestrøm har en av Norges beste 06-kull, Bjerke vant serien suverent (LSK spilte i 05-serien) i 2020 og gode Nittedal, som har slått seg sammen med gode Gjelleråsen, blir veldig gode. I den andre puljen er Fjellhamar, som har slått seg sammen med Lørenskog, stor favoritt. FUVO, Ull/Kisa og Fet (06 og 07) får det tøft.

Vinneren av begge puljene går til regional, pluss laget som vinner kampen mellom toerne i gruppene. Det vil si at hvis Nittedal ikke går til regional så blir det spennende å se hva de gjør. Vil nivået være godt nok for de i J15?

Og her blir det enda verre å sette opp en serie. 10 lag, og mye avhenger av hva de hardtsatsende lagene gjør som ikke får plass i regional serie. Ut i fra lagene som er påmeldt så er det garantert noen som ikke ønsker å spille i 1. divisjon.

J14

Bøn, Fjellhamar, Fjellhamar 2, Frogner, Frogner 2, FUVO, Gjelleråsen, Gjerdrum, Hakadal, Hvam, Lillestrøm, Lillestrøm 2, Lørenskog, Nittedal, Nittedal 2, Rælingen, Skedsmo, Sørumsand, Sørumsand 2

2007-kullet er den av årskullene som har flest påmeldte lag av disse tre. I fjor hadde 29 lag, men nå i år går de fra 9er til 11er. Da blir det selvfølgelig færre lag. Fet, Ull/Kisa og Aurskog-Høland har flytta sine 07-jenter opp til 06 og er dermed borte fra 2007-kullet.

Her ser det enklere ut å sette opp to divisjon. Fra fjorårets 1. divisjon er det igjen åtte lag, og så kanskje noen tør å ta steget opp, så man kan få to like store serie.

Hvor er lagene blitt av?

Først ros til Nittedal. De er den eneste klubben med to lag i alle disse tre serieformene. Det gror veldig godt på jentesiden.

AFSK: Hadde flere lag på jentesiden for litt over et år siden. Nå er så å si alt vekk. De har et 7er damelag, og så er eldste påmeldte lag J11 (2010) i FIKS. Medlemsmassen har gått fra 1700 til 1200 på tre år i følge årsmøtepapirer.

Kløfta: For to-tre år siden hadde Kløfta lag, og flere lag, i så å si alle årskull. Nå er det kun et J17-lag, og så er neste J12 i følge FIKS.

Løvenstad og Kurland: Disse to klubbene har slått sammen jentene i ungdomsfotballen. Nå har de kun ett påmeldt lag (J17).

Og dette «samarbeidet» med Fjellhamar og Lørenskog. Hva er det? Noen årskull slår seg sammen og andre ikke. 2003 og 2004 slo seg sammen og stiller lag under Fjellhamar-fanen (selv etter at LSK Kvinner har robbet klubben for masse spillere). 2005 har ikke slått seg sammen og stiller forskjellige lag. 2006 har slått seg sammen, mens 2007 har ikke slått seg sammen.

En generell utfordring er «sentraliseringen». De store klubbene står ofte igjen, og de minste klubbene som har drevet godt mister flere spillere.

Bedre seriestruktur

Den 26. januar skal NFF Akershus ha et møte med klubbene for å få en bedre seriestruktur i jentefotballen for ungdomsfotballen, som er fra J13 til og med J17. Dette har blitt et årlig møte etter at noen 2005-trenere ønsket dette for noen år siden.

Dessverre virker det som at det ikke blir noen J19-serie denne sesongen heller. Det ser ut til at det blir en rekordlav snittalder på seniorlagene på kvinnesiden denne sesongen.

Lokalfotballen kommer til å følge ungdomsfotballen litt tettere denne sesongen, fordi det spørs vel om det blir seniorfotballen før sommeren.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

Related posts

Direkte fra 3. divisjon: FUVO – Lørenskog

FUVO trenger poeng og nå er det lokaloppgjør mot Lørenskog på gresset. Følg alt direkte...

Direkte fra 4. divisjon: Hauerseter – Eidsvold IF

Hauerseter er i meget god form og møter Eidsvold IF i 4. divisjon på gresset....

Direkte fra 4. divisjon: Hauerseter – Sørumsand

Toppkamp i 4. divisjon. Hauerseter har besøk av Sørumsand på gressbanen. Følg alt direkte på...

Nå er sluttspillet for 4. divisjon klart – Lillestrøm har jukset igjen

På kvinnesiden er de to 4. divisjonsavdelingene ferdige, og nå deles de opp i to...

Share this post

ebrathen
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

Most popular

Direkte fra 3. divisjon: FUVO – Lørenskog

FUVO trenger poeng og nå er det lokaloppgjør mot Lørenskog på gresset. Følg alt direkte...

Direkte fra 4. divisjon: Hauerseter – Eidsvold IF

Hauerseter er i meget god form og møter Eidsvold IF i 4. divisjon på gresset....

Direkte fra 4. divisjon: Hauerseter – Sørumsand

Toppkamp i 4. divisjon. Hauerseter har besøk av Sørumsand på gressbanen. Følg alt direkte på...