søndag, juli 14, 2024

Mitt favorittlag: Ole Ragnar Skredderberget | Spillere som kan og bør brukes som forbilde for alle unge spillere

Date:

Share post:

Andremann ut i serien Mitt favorittlag er Mauras store sønn Ole Ragnar Skredderberget. En strålende karriere i Bjerke og Eidsvold Turn gir et meget spennende lag.

– Laget består av spillere fra Bjerke og Eidsvold Turn. Må ha med en del spillere som var med på reisen til Bjerke fra 6. til 2. divisjon. Tok nye steg og nivåer hvert år. Fantastisk kompisgjeng og en herlig tid. Toppet seg med et år i 2. divisjon og Øvre Romerikes beste klubb, sier Ole Ragnar Skredderberget til Lokalfotballen.

Les også: Mitt Favorittlag: Fredrik ”Blakern» Larsen | Alle fikk kjeft på treninger og kamper

– Turn var vel i 3. divisjon og Kisa i 3. eller 4. divisjon. Jeg hadde fem år i Turn, så har også mange gode venner og minner derfra som må med. Fantastisk klubb og mange som spilte der på 90-tallet møtes fortsatt annen hvert år på a-lagets siste hjemmekamp.

Ole Ragnar Skredderberget har satt opp laget i 4-4-2

Keeper: Jon Andresen, Bjerke

Nannestad-gutt, som kom til Bjerke i 4. divisjon etter å ha spilt på guttelaget til Strømmen.  John må med da han var en veldig viktig brikke for at Bjerke fortsatte reisen mot 2. div. Meget teknisk og reaksjonssterk keeper. Stabiliserte laget med sitt keeperspill.

Høyre back: Trond Erik Taugland, Bjerke

Ekte Bjerke gutt som ble tatt opp på A-laget som 15-16-åring og ble med på hele reisen fra 6.div til 2. div for Bjerke. Soleklart valg som høyreback på mitt lag. Stod for kontinuiteten i Bjerke i et tiår. Slet dessverre med ryggen etter hvert. Nå meget bra trener for jenter 2006 i Bjerke.

Midtstopper: Lars Helge Hoel, Eidsvold Turn

Hadde noen fantastiske år med Lars Helge i Turn, og på idrettslinja i Eidsvold. Var en bauta i forsvaret, suveren i lufta og meget god høyre slegge/fot. Fantastisk person og venn, selvskreven på laget.

Midtstopper: Jørgen Neumann, Eidsvold Turn

Jørgen må med. For meg Turn-legende nummer 1. Har både spilt sammen med Jørgen, trent under Jørgen, og vært trener sammen. Først og fremst en vanvittig vinnerskalle som var god i det meste han gjorde. Var vel toppscorer i Turn i flere år som midtstopper.

Venstreback: Espen Jensen, Bjerke

Espen må med på venstre back. Solid spiller som bare gikk ut og fikk jobben gjort. Ikke noe jammen spiller. Uortodoks i spillestilen med et veldig bra venstre bein. Raidet opp og ned venstre siden til Bjerke i et tiår.

Høyre kant: Jan Ove Hofseth, Bjerke

Bjerkegutt. Vinnerskalle som skiftet helt ham når han fikk på skoa. Høyre kantspiller med stor løpskapasitet og meget god innleggsfot. Vi hadde mange gode spisser i Bjerke som dro godt nytte av Jan Ove. Utrolig arbeidskapasitet.

Sentral midtbane: Kristian Skjennum, Bjerke

Ble i likhet med Trond Erik hentet opp som guttespiller i 6.div og var med på hele reisa. Kristian viste hvilket fotballhode han hadde fra starten. Gjorde ting enkelt, men smart. Valgte å gå til Turn og senere Kisa når Bjerke stagnerte litt. Viste der at han var en klassespiller. En spiller som kan og bør brukes som forbilde for alle unge spillere og foreldre/trenere som har det veldig travelt med å bli god.

Sentral midtbane: Børre Granheim, Bjerke

Han var en av de eldre spillerne når vi startet oppturen i Bjerke. Spilte vel i Rælingen et par år og var også i Turn, før han kom tilbake til Bjerke. Stor fotballforståelse og teknisk meget god. Spilte sammen med Børre noen år sentralt på midtbanen og var en fornøyelse å spille ved siden av. Var viktig å ha med hans rutine sammen med mange unge. Han elsket å spille andre frem, fremfor å score selv. En tunell eller målgivende var viktigere enn å score selv.

Venstre kant: Oddvar Henriksen, Bjerke og Eidsvold Turn

Oddvar er en av de spillerne jeg spilte med både i Turn og Bjerke. Stor selvtillit og fysisk tøff var noe som kjennetegnet Oddvar. Det er ikke få midtstoppere Oddvar har frustrert og hisset på seg. Var alltid greit å ha Oddvar på laget og ikke imot. Husker Per Brogeland skulle trene feltarbeid med keeperne Odd Cato Rynning og Bernt Hoel. For at de skulle få litt motstand så sendte han Oddvar inn i feltet for å gå i duell med dem. Det måtte gå galt, Bernt jagde Oddvar rundt hele Myhrer.

Spiss: Arne Gunnar Ellevold, Bjerke 

AG var også en av de viktigste spillerne til Bjerkes reise. Hadde egentlig alt som spiller, noe som gjorde at han kunne spille på alle plasser og være en av de beste. Hadde en periode der det var om å gjøre å få AG til å spille på sitt beste for da var også Bjerke gode.

Spiss: Svenn Huseby, Eidsvold Turn og Bjerke

Vi spilte sammen i Turn og da Svenn flyttet tilbake til Nannestad så fikk jeg han med på Bjerke. Vi hadde da rykket opp til 5.div og med Svenn på laget så lå alt til rette for å ta veien videre. Hadde hurtigheten og målteften som sine store styrker. Ronny Johnsen fikk merke hurtigheten til Svenn når vi møtte LSK i cupen i 95. Nøkkelspiller for Bjerke og selvskreven på laget.

Artikkelen fortsetter under bildet

Benken:

Kim Herseth, Bjerke
Jo Sivert «Jossi» Martinsen,Eidsvold Turn
Vegard Hokstad, Eidsvold Turn
Vegard Aune, Eidsvold Turn
Frode Kolpus, Bjerke

Trenere:

Per Brogeland og Roy Kvernmo

Per: Min første trener som senior spiller. Vi var mange spillere som ble tatt opp i a-stallen til Turn i `89 fra juniorlaget. Med noen etablerte eldre spillere og veldig mange unge så rykket vi opp til 2.divisjon. Mye takket være Per og hvordan han løftet oss opp. Utstrålte stor selvtillit og var veldig profesjonell i det han drev med. Det ble vel sagt at vi ikke var klar over hvor bra trener vi hadde. Historien viser jo at det var rett.

Roy: Utrolig sterk fotballfaglig og veldig dyktig på feltet. Var også en stor spiller på Flisa og Grue under storhetstiden deres. Spilte også i Frigg under Drillo. Legende i Glåmdal fotballen. Trente blant annet Vålerenga sammen med Olle Nordin, og senere Skeid med Bengt Eriksen i Eliteserien. Fortsatt kontakt med Roy, noe jeg setter pris på, fotball-historiene sitter løst for å si det sånn:)

Lokalfotballen takker Ole Ragnar for en fantastisk tekst med masse god historie. Som frilanser på første rad i storhetstiden til Bjerke så er dette noe som gir gode minner.

Har du gode tips og innspill på spillere du ønsker å ha med i Mitt favorittlag så ta kontakt med bloggen på espen@lokalfotballen.blog, telefon 45224573 eller på sosiale medier.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 4. divisjon: Fjellhamar – Rælingen

Den siste kampen før ferien. Fjellhamar har besøk av Rælingen, og du kan følge alt direkte på Lokalfotballen...

Direkte fra 3. divisjon: FUVO – Lørenskog

FUVO trenger poeng og nå er det lokaloppgjør mot Lørenskog på gresset. Følg alt direkte på Lokalfotballen fra...

Direkte fra 4. divisjon: Hauerseter – Eidsvold IF

Hauerseter er i meget god form og møter Eidsvold IF i 4. divisjon på gresset. Følg alt direkte...

Direkte fra 4. divisjon: Hauerseter – Sørumsand

Toppkamp i 4. divisjon. Hauerseter har besøk av Sørumsand på gressbanen. Følg alt direkte på Lokalfotballen.