mandag, juli 15, 2024
Home3. divisjon-Internt kaller vi spillestilen «LikiLaka» - en blå tråd som gjennomsyrer klubben

-Internt kaller vi spillestilen «LikiLaka» – en blå tråd som gjennomsyrer klubben

-

I flere år har Knut Erik Johansen hatt stor suksess med både Lørenskog akademi og flere årskull. Nå tar han steget opp som a-lagstrener i Lørenskog.

Knut Erik Johansen har de siste årene fokusert på aldersbestemt fotball, og det med suksess. Lørenskogs akademi har fått et stort løft, og de konkurrerer med de beste klubbene i flere alderstrinn. Nå tar Johansen steget opp til a-laget, men han slipper ikke akademiet.

– Det synes jeg er veldig spennende og noe jeg gleder meg veldig til. Kommer fortsatt til å være ansvarlig for, og jobbe, på -LIF-Akademiet, så helt slipp på aldersbestemt blir det ikke. Det er samtidig artig å få jobbe med de yngste, og de eldste,i klubben på samme tid. Jeg tror at den kombinasjonen kan være med å bidra til at LIF sine lag og spillere blir enda mer knyttet sammen, sier Johansen til Lokalfotballen.

Les også: Store forfall i store klubber på Romerike

Hvorfor ble det Lørenskog a-lag?

– Det var ikke noen andre alternativer til LIF. Hadde det ikke passet for klubben at jeg tok det, så hadde jeg fortsatt med et ungdomslag også neste år. Nå ble det slik at Daniel (Westvang red. anm.) valgte å gå til Heming og da ble a-lags jobben ledig, da ble det slik. Men, jeg hadde altså fortsatt i LIF uavhengig av dette. Nå blir det bare enda mer utfordrende, spennende og morsomt for min egen del.

Lørenskog ønsker å rykke opp i 2 divisjon, og Knut Erik Johansen har fått jobben med å få Lørenskog-gutta opp en divisjon (foto: Espen Bråthen).

Nå presenteres a-lagsspillerne for «LikiLaka»

– Internt i LIF kaller vi stilen vår for LikiLaka, sier Johansen og smiler godt.

– Den er påvirket av Ajax og Barcelona, uten at vi er eller prøver å være verken Ajax eller Barcelona. Vi skal alltid være LIF.

Stilen går ut på å kontrollere tempoet og spillet med ballen samtidig som de ønsker å være godt posisjonert med mange spillere der ballen er, både for å kunne få til et godt offensivt spill, men også for å kunne vinne ballen tilbake raskt hvis de skulle miste den.

– Målet vårt er hele tiden å spille fremover gjennom ledd, samtidig som det ikke må gå så fort at vi ikke rekker å komme etter med laget. Vi ønsker å spille entusiastisk og underholdende fotball gjennom å produsere sjanser og mål, samtidig som det skal legges ned hardt arbeid, ære og stolthet i å holde nullen defensivt, forklarer Johansen entusiastisk.

Les også: Fet har fått inn den siste brikken

Johansen har lang erfaring som fotballtrener på Romerike. Det hele startet i Skedsmo i 1996, og så har det gått slag i slag for den entusiastiske treneren. I 2006 ble han trener for G19 i Skjetten, og han var der i to år. I 2008 gikk han tilbake til Skedsmo og ble ansatt i en 100%-stilling. i 2011 jobbet han for Idrettsakademiet, og der begynte samarbeidet med Ajax. Det ble to år til i Skjetten før han gikk til Lørenskog i 2014. Der har han de siste årene vært involvert i mye: Trener og ansvarlig for LIF-akademiet, trent aldersbestemte lag (bloggen husker best 2005-kullet for gutta som er fantastiske). Nå i år har han en 100%-stilling der han er a-trener, leder for LIF-akademiet, spillerutvikler og kursholder for trenerkurs.

Skal opp i 2. divisjon

Nå er målet først og fremst å få sette i gang med treninger igjen for Lørenskog. De fikk to dager med «vanlig» fotball før Lørenskog kommune stengte ned all breddeidrett for voksne igjen.

– Slik det ser ut akkurat nå er vel det aller første målet vårt at vi skal få trene normalt fra januar av – og at det blir normalt seriespill i 2021. Og går det som vi håper så er resultatmålet for sesongen opprykk til 2.divisjon, sier Johansen.

 Nå skal Lørenskog implementere spillestilen i a-laget slik at det som det øves på i de yngre lagene også øves på i klubbens beste lag.

– Det er først når det er på plass at vi virkelig kan ta de neste stegene – for da er det den blå tråden som gjennomsyrer klubben og alt blir gjenkjennbart for alle. Og det vil øke sjansene for de spillerne som kommer opp gjennom akademiet til raskere å kunne bli en del av a-laget i LIF – for de har øvet på de samme tingene i årevis, avslutter Johansen til Lokalfotballen.

Støtt Lokalfotballen for å få enda bedre dekning av breddefotballen på Romerike. Gjerne bruk VIPPS til 597270.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisment -