onsdag, juli 17, 2024

Store forfall i store klubber på Romerike

Date:

Share post:

Både Skedsmo og Gjelleråsen har mistet cirka 200 fotballspillere hver det siste året. Nå har jobben med å få de tilbake startet. I Kløfta er frafallet litt mindre.

– Det er vanskelig å regne ut helt eksakt, men akkurat nå så ser det ut til at vi har mistet cirka 200 spillere, sier daglig leder i Skedsmo, Jørn Ove Lunder.

Fordelingen viser at 75 er borte fra voksenfotballen. Ungdomsfotballen det samme, og barnefotballen har mistet 50 spillere. Denne høsten har de klart å få noen tilbake, og de fortsetter den jobben videre i vinter.

I Gjelleråsen er tallene så å si de samme, men de har også hatt et jordras før coronaen kom som har satt sine spor.

– Siden jordraset 16.september og frem til 1.juli mistet vi over 180 spillere, et antall som i seg selv kunne vært en passe stor fotballklubb! Sakte men sikkert har vi jobbet mange av disse tilbake, slik at frafallet ikke har blitt så brutalt som det så ut til i sommer. Barn og ungdom størst frafall i antall, men også der vi har fått flest tilbake, mens vi på senior ikke i like stor grad har klart å få tilbake alle som sluttet – men jobben med å få folket tilbake til fotballbanen er ikke over, den pågår hver dag, sier daglig leder i Gjelleråsen fotball, Raymond Johansen, til Lokalfotballen.

Får vi se fulle tribuner i breddefotballen i 2021? Hvordan skal klubbene overleve i 2021 – hvis det blir minimal aktivitet? Foto: Espen bråthen

2021 blir et tøft år

Raymond Johansen i Gjelleråsen (Foto: Espen Bråthen)

Alle forfallene går utover økonomien. Tar man en rask innviklet matteligning der man ganger 400 med 3000,- (treningsavgift) så kommer man opp i 1,2 millioner kroner. Man kan plusse på medlemskap i klubbene, og den støtten man får ut i fra antall medlemmer. Man mister også veldig mange dyktige dugnadssjeler, og den frivillige humankampitalen der er ekstremt viktig.

– Økonomien i fotballgruppa er under kontroll, og i 2020 har det blitt langt flere timer rundt økonomi enn sport og vi har etter forholdene klart oss bra ved å fokusere på et minimum av utgifter, samtidig som vi har vært heldige med full støtte fra våre samarbeidspartnere. Vår økonomiske utfordring startet for øvrig allerede når jordraset rammet oss, så Covid-19 ble bare en forlengelse av en krise vi allerede befant oss i, både sportslig og økonomisk, forklarer Johansen.

I Skedsmo sier Lunder at de går cirka i 0 denne sesongen.

-Økonomisk blir 2021 mer utfordrende fordi grunnlaget for søknad momskompensasjon, LAM-midler osv. er i forhold til driftskostnader. Vi vil i 2020 ha rundt 4 millioner mindre på driftskostnader. Et annet kriterie er antall medlemmer hvor vi også vil få et lavere grunnlag, forklarer Lunder.

Mindre forfall i Kløfta

Litt lenger nord på Romerike styrer Steffen Nystrøm fotballen. De har fått en del forfall, men ikke like drastisk som Skedsmo og Gjelleråsen.

– Vi har frafall i alle gruppene fra de minste til de eldste, men dette er ikke noe drastisk. Noen har valgt og ikke trene grunnet restriksjoner. Andre fordi sesongen har blitt som det har blitt. De aller fleste har sagt at det kommer tilbake til idretten når samfunnet normaliserer seg, sier Nystrøm til Lokalfotballen.

– Økonomien i Idrettslaget er per nå ok. Vi har fått støtte på de turneringene vi ikke har fått gjennomført. Vi har mistet inntekt grunnet noe frafall og at vi har valgt å kutte deler av treningsavgiften grunnet Korona., avslutter Nystrøm, som også er spent på 2021.

Lokalfotballen kommer med flere saker utover i desember. Send gjerne innspill og/eller tips til espen@lokalfotballen.blog eller 45224573. Dere treffer oss selvfølgelig på sosiale medier-

Støtt Lokalfotballen for å få den beste dekningen av breddefotballen på Romerike (Foto/illustrasjon: Espen Bråthen)
ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 4. divisjon: Fjellhamar – Rælingen

Den siste kampen før ferien. Fjellhamar har besøk av Rælingen, og du kan følge alt direkte på Lokalfotballen...

Direkte fra 3. divisjon: FUVO – Lørenskog

FUVO trenger poeng og nå er det lokaloppgjør mot Lørenskog på gresset. Følg alt direkte på Lokalfotballen fra...

Direkte fra 4. divisjon: Hauerseter – Eidsvold IF

Hauerseter er i meget god form og møter Eidsvold IF i 4. divisjon på gresset. Følg alt direkte...

Direkte fra 4. divisjon: Hauerseter – Sørumsand

Toppkamp i 4. divisjon. Hauerseter har besøk av Sørumsand på gressbanen. Følg alt direkte på Lokalfotballen.