tirsdag, mai 21, 2024

Fet har fått inn den siste brikken

Date:

Share post:

De siste årene har det vært tungt for seniorfotballen på herresiden for Fet, men i barne- og ungdomsfotballen har de jobbet målrettet og godt. Nå er Knut Aga Jr ansatt som sportslig leder og trener for a-laget, og Fet mener de har fått på plass den siste brikken.

I 2017 trakk Aga jr seg fra trenerjobben for a-laget i Skedsmo etter et langt liv i fotballen, og nå er han tilbake igjen.

– Jeg tror det blir bra. Jeg gleder meg til å få være på feltet igjen og å få jobbe med lag-, spiller- og trenerutvikling. Når man har drevet med fotball så å si hele livet, så har det vært noe som har manglet i noen år nå, sier Aga Jr til Lokalfotballen.

Hvorfor ble det Fet?

– Fet har jobbet godt i barne- og ungdomsfotballen og oppnådd mye på utvikling av spillere, trenere og treningskultur de siste årene. De er en av Romerikes mestvinnende klubber innen ungdomsfotballen i 2020. De jobber godt med det administrative og har fått utviklet mye, både på og utenfor banen. Nå har de også jobbet for å endre treningskulturen i seniorfotballen i noen år og har en spennende filosofi med videreutvikling av fasiliteter, trenere og spillere. Når jeg fikk spørsmål om å være med på den reisen, så trigget det. Her får jeg jobbe med mange flinke personer. Både trenere, spillere og klubbledelse. Det med utvikling har jeg alltid hatt fokus på og jeg tror på det Fet ønsker å oppnå. Det å få jobbe med så mange flinke personer gir mye energi og da blir det også ekstra motiverende at de vil ha meg med på laget.

A-troppen er tynn nå sies det – hva er de kortsiktige planene for Fet?

 – Jeg opplever ikke at troppen er tynn. Simen Rustadbakken og Lasse Bergan-Foss har gjort en veldig god jobb med de spillerne de har hatt til disposisjon med å endre treningskultur, samtidig som klubben har bygget opp ungdomsavdelingen. Kjetil, Lasse og Simen blir med i trenerteamet neste år, så her har vi masse kompetanse som vil bidra til å løfte de spillerne som i dag er i stallen og de nye som kommer inn i A-stallen.  De unge seniorspillerne som er med videre, har utviklet seg og er bedre nå enn de var før inngangen til 2020. I tillegg har Fet veldig mange unge og spennende spillere som i 2021 skal ta steget opp på A-laget. Her vil vi fylle på med de spillerne som har gode holdninger, ambisjoner og som vil utvikle seg. Det er mange 15 år + som har godt av å være i Fet noen ekstra år før de går til andre klubber. De skal vi ta vare på og utvikle til gode A-spillere for Fet. Så etter min mening er A-stallen sterkere nå enn når 2020 sesongen egentlig skulle ha startet, forklarer Aga Jr. 

Skal krype oppover i divisjonene

 Fet har de siste årene akkurat unngått nedrykk fra 4. divisjon, før de måtte ta den tunge veien i 2019. I 2021 skal de prøve å komme seg opp til 4. divisjon igjen.

– De kortsiktige planene for A-laget er at vi skal løfte opp de unge spillerne som vil bli bedre og utvikle de etablerte spillerne som i dag er i A-stallen. Klarer vi det, så har vi en slagkraftig stall som på sikt kan krype oppover i divisjonene. Vi skal også videreutvikle samarbeidet på tvers mellom alle lag, som sørger for at alle spillerne i Fet, både damer og herrer, får den beste trenings- og konkurransearenaen de trenger for å kunne bli bedre, sier en entusiastisk Aga Jr.

Knut Aga jr og Kjetil Moren Bråthen (Foto: Espen Bråthen)

I Fet er Kjetil Moren Bråthen daglig leder for fotballen, og han har samarbeidet med Aga Jr tidligere. I Skedsmo var Aga jr «sjefen» til Moren Bråthen da han var hovedtrener og Kjetil var hjelpetrener. Etter at Aga Jr ga seg i Skedsmo tok Moren Bråthen over som hovedtrener. Nå er rollene på en måte byttet om.

– Vi har jobbet de to siste årene med å utvikle ungdomsavdelingen, og forsøkt å skape et fellesskap på tvers for å dra synergier av hverandre. Det har hele veien vært planen å bygge opp klubben nedenifra, og Knut er brikken som vi mener vil være med å løfte oss den siste biten fra det vi kaller senioralder fra 15 år og oppover. En fortsettelse av trenerveileder i barnefotballen og utviklingsansvarlig i ungdomsfotballen som var nye roller fra ifjor. Vi har ikke helt landet navnet på rollen, men kaller det foreløpig klubbutvikler. Han skal i tillegg til å være i trenerteamet til a-laget jobbe tett mot trener på G16, G19 og rekrutt med hospiteringer fra alle lag.

– I tillegg vet vi at Knut innehar en tydelighet i struktur som overgår det vi kan forvente i breddefotballen, og han skal profesjonalisere tilbudet til våre mest lovende spillere med hva som kreves av holdninger og treningskvalitet. Målet på om vi lykkes i første omgang måles i hvilken flyt og relasjoner vi klarer å skape mellom våre egne lag, forklarer Moren Bråthen.

Nå er det, dessverre, fortsatt et spenningsmoment om det blir fotball i 2021 også for bredden. Regjeringen stengte ned all breddefotball, og det har ikke blitt spilt kamper siden oktober 2019.

Tror du det blir fotball i 2021?

– Umulig for meg å si, det må du høre med regjeringen og FHI om. Men, dersom alle er med på dugnaden og tar ansvar nå, så er vi i hvert fall med på å gi det en større sjanse. Da må alle gjøre en stor innsats og ofre noe på kort sikt, så blir det opp til myndighetene om hva utfallet blir.

[socialpoll id=»2699218″]

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Raske kommentarer og tips foran 4. divisjon

Det er flere herlige kamper i sola i kveld, og her er kommentarer og tips foran kampene i...

Direkte 5. divisjon: Søndre Høland – Leirsund

På Bråtevangen tar Søndre Høland imot Leirsund til seriekamp i 5. divisjon. Følg alt direkte hos Lokalfotballen.

Foran mandagens kamper på Romerike – spennende lokaloppgjør

Det er deilig med en skikkelig fotballmandag igjen. Her er noen raske kommentarer og tips foran kveldens kamper...

Direkte fra 5. divisjon: Aurskog-Finstadbru – Bjørkelangen 2

5. divisjon sparkes igang med et skikkelig lokaloppgjør når AFSK får besøk av Bjørkelangen 2. Følg alt direkte...