torsdag, februar 2, 2023

Blir det fotball for bredden i 2021 – året som blir den store utfordringen for lokale klubber?

Date:

Share post:

Nå er det 13 måneder siden siste kamp for bredden, og blir det fotball i 2021? Og har klubbene planlagt godt nok for 2021 – som blir det virkelig tøffe året.

I disse dager tar Lokalfotballen en ringerunde, pluss en liten tur ut til noen klubber. Vi skal se hvordan ståa er. Trener lagene, og hvilke spillere er med videre? Allerede tidlig i undersøkelsene viser at mange fotballspillere er borte, men håpet er der at man kan få tilbake noen når det starter opp igjen.

Blir det fotball i 2021?

Det store spørsmålet er om når vi faktisk kan spille fotball igjen. Regjeringen og helsedirektoratet har ikke vært nådige når det gjelder breddefotballen, selv med FHIs rapport fra mai der de konkluderte med at det var lite smittefare ved fotball.

Likevel åpnet regjeringen opp landet, og smitten kom tilbake. Da valgte de åpne mer og mer i høst når smitten var mye høyere enn i sommer. Det er helt motstrøms, og de åpnet ikke etter smittevern – men etter økonomi.

Den krisen vi kommer til å få med folkehelsen om noen år kommer til å bli stor. Frafallene er enorme i barne- og ungdomsidretten og i breddeidretten viser tall spesielt fra fotballkretsene i landet vårt.

Illustrasjonsbilde

En stor utfordring for folkehelsen

At idretten er roten til mye ondt, i følge regjeringen, viser også nedstengingen av treningssentrene nå. Der har vært vært svært lite smitte, og de har til og med gjort sin egen undersøkelse som viser minimal smitte. Men vi har opp frisører og andre bedrifter hvor det er mye tettere kontakt mellom personer. Treningssenterbransjen har klart seg strålende, samme med fotballen, men likevel så straffes de.

Det verste er at barn og unge straffes hardest. Skolene ble stengt altfor tidlig som satte landet vårt i en total nedstengning. I etterpåklokskapen så innrømma regjeringen at det ikke var nødvendig. Nå går det mot ny nedstengning, og våre barn og unge skal straffes hardt igjen.

Jeg har aldri opplevd mer hærverk og fyllefester blant ungdom, og en av årsakene er at høydepunktene er borte fordi idretten har vært stengt. Jeg har snakket med noen ungdom om dette, og de var vel egentlig veldig klare på det var den største årsaken.

Den store utfordringen er 2021

Nå må klubbene gjøre seg klare for 2021. I år kommer de til å overleve, men det er i 2021 den store utfordringen kommer. Markedet blir verre og verre etter den nye nedstengningen nå. Klubbene har vært nødt til å bruke mye oppsparte midler denne sesongen, og klubbkassene er tomme på nyåret.

Det har vært altfor lite prat om hvordan idretten skal løse 2021. Man er for opptatt av i dag, og det kan straffe seg hardt neste år.

Fortsetter pandemien for fullt vil vi se en stor nasjonal krise innen frivilligheten og i idrettsbevegelsene. Det må regjeringen og NIF forberede seg til. Proaktive har i hvert fall ikke vært i denne perioden.

Nå krysser jeg alle fingrene for en vaksine kommer, så raskt som mulig.

Fremover vil du altså få lese litt om den nye hverdagen i fotballklubbene på Romerike. Har du innspill eller tips er det bare å kontakte meg på 45224573, espen@lokalfotballen.blog eller på sosiale medier.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Alle overganger i lokalfotballen på Romerike – fra 2. divisjon til og med 5 divisjon

Det er som vanlig hektisk på overgangsmarkedet lokalt på Romerike. Her er den fullstendige oversikten på alle overganger. Meld...

Treningskamper i lokalfotballen på Romerike vinteren 2023

Verdens lengste pre season er i gang, og her har du full oversikt på alle treningskamper fram til...

– Jentene fortjener så mye mer, og det skal Lørenskog sørge for fremover

Med flere viktige brikker på plass skal Lørenskog satse på jentene og kvinnene fremover, selvfølgelig samtidig som fokuset...

Romerike delt opp i tre avdelinger i svakt 3. divisjonsoppsett

For fotballen på Romerike ble 3. divisjonsoppsettet en stor overraskelse. De ble delt i tre avdelinger, og reisedistansene...