Gode nyheter fra Norges Fotballforbund om seriespill og cuper – men strenge regler om hospitering

Illustrasjonsbilde til kommentaren. Her jubler Lillestrøm J15 etter seier mot Kløfta (Foto: Espen Bråthen).
Annonse

Spørsmålene har vært mange etter noe uklar kommunikasjon fra Norges Fotballforbund om hvilke grenser som gjelder for aldersbestemt fotball. Nå har NFF de nye retningslinjene klare.

Som Lokalfotballen skrev tidligere denne uken, så har det vært usikkerhet ute blant klubbene om hva som gjelder for de. Norges Fotballforbund skulle klargjøre oppdaterte retningslinjer, og det har de nå gjort.

De har ikke lagt ut de på fotball.no ennå, men det kommer snart sier NFF til Lokalfotballen.Det vi gjør nå er innafor føringene til myndighetene. Det er gjort en grundig jobb og vi skal selvfølgelig være lojale. Klubbene kan spille for eksempel cuper innenfor klubbens idrettskrets, men seriespill er innenfor egen fotballkrets, sier Alf Hansen i NFF til Lokalfotballen.

– Prioritet 1 for oss seriekampene i fotballkretsene. Hoveddelen av kamper blir kortreiste kamper, forklarer Hansen.

Oslo-lag fjernes fra interkrets og regionale serier

Han informerer også, som i forrige sak, at de seriene som spilles på tvers av idrettkretser blir det endringer på. I alle interkrets-serier blir lagene fra Oslo Idrettkrets tatt ut av. De lagene kan kun spille mot hverandre.

– Det blir interkretsserier for fotballkretsene til Buskerud, Akershus og Østfold. Så er det noen klubber som er den av en idrettskrets og en fotballkrets som går på tvers av grensene, og der må lagene velge hvilken krets de skal tilhøre. Vi kommer til å gå i dialog med noen av de klubbene, sa Hansen.

Så for eksempel i J15 sin interkrets (eller regional som heter det nå) så fjernes Skeid, Heming og Lyn, og Stabæk må velge hvilken krets de skal være en del. Det er fordi klubben er i Viken idrettskrets men i Oslo sin fotballkrets.

Velger Stabæk J15 Viken Idrettskrets så kan de ikke spille kamper i det hele tatt mot lag i NFF Oslo. NFF informerer også at hvert enkelt lag, som tilhører to forskjellige kretser og spiller i en interkrets eller regional serie, kan velge hvor de ønsker å spille.

– Tar man Stabæk som eksempel så velger de hva som er best for hvert enkelt lag som er i en regional serie. De får også en begrensing til og det er at man ikke kan hospitere spillere fra G16, hvis de spillere i Oslo, og opp til G19 hvis de velger Viken, forklarte Hansen.

Vanskelige hospiteringsregler

Hospiteringsreglene bruker faggruppen til Hansen tid på i disse dager, og han ber om å få et par dager på seg til å konkretisere de reglene innenfor myndighetenes retningslinjer.

Så i dag er de retningslinjene som ligger ute på NFFs nettside som gjelder. Man må ha 48 timer mellom økter, altså før og etter ei økt, for å kunne hospitere intern i klubb eller til en annen klubb. Er det for eksempel en ivrig G16-spiller i Fjellhamar som hospiterer med Lillestrøm, så kan han maks trene tre økter i uka – og da er det nok liten vits med hospitering.

I de regionale seriene gjelder selvfølgelig også samme regler. Der er det lov med hospitanter i utgangspunktet men med samme ovennevnte regler, men det blir lite attraktivt når det blir veldig liten aktivitet for spillerne.

Lokalfotballen gikk igjennom kampene som ble spilt i går, og der er det nok flere som har syndet når det gjelder hospitering og flytting av spillere mellom kohorter. Slik hospiteringsregelen er nå vil mange lag slite veldig med å få gjennomført kamper.

Annonse

SVAR

Skriv inn din kommentar
Vennligst fyll inn ditt navn her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.