onsdag, mars 29, 2023

Gode nyheter fra Norges Fotballforbund om seriespill og cuper – men strenge regler om hospitering

Date:

Share post:

Spørsmålene har vært mange etter noe uklar kommunikasjon fra Norges Fotballforbund om hvilke grenser som gjelder for aldersbestemt fotball. Nå har NFF de nye retningslinjene klare.

Som Lokalfotballen skrev tidligere denne uken, så har det vært usikkerhet ute blant klubbene om hva som gjelder for de. Norges Fotballforbund skulle klargjøre oppdaterte retningslinjer, og det har de nå gjort.

De har ikke lagt ut de på fotball.no ennå, men det kommer snart sier NFF til Lokalfotballen.Det vi gjør nå er innafor føringene til myndighetene. Det er gjort en grundig jobb og vi skal selvfølgelig være lojale. Klubbene kan spille for eksempel cuper innenfor klubbens idrettskrets, men seriespill er innenfor egen fotballkrets, sier Alf Hansen i NFF til Lokalfotballen.

– Prioritet 1 for oss seriekampene i fotballkretsene. Hoveddelen av kamper blir kortreiste kamper, forklarer Hansen.

Oslo-lag fjernes fra interkrets og regionale serier

Han informerer også, som i forrige sak, at de seriene som spilles på tvers av idrettkretser blir det endringer på. I alle interkrets-serier blir lagene fra Oslo Idrettkrets tatt ut av. De lagene kan kun spille mot hverandre.

– Det blir interkretsserier for fotballkretsene til Buskerud, Akershus og Østfold. Så er det noen klubber som er den av en idrettskrets og en fotballkrets som går på tvers av grensene, og der må lagene velge hvilken krets de skal tilhøre. Vi kommer til å gå i dialog med noen av de klubbene, sa Hansen.

Så for eksempel i J15 sin interkrets (eller regional som heter det nå) så fjernes Skeid, Heming og Lyn, og Stabæk må velge hvilken krets de skal være en del. Det er fordi klubben er i Viken idrettskrets men i Oslo sin fotballkrets.

Velger Stabæk J15 Viken Idrettskrets så kan de ikke spille kamper i det hele tatt mot lag i NFF Oslo. NFF informerer også at hvert enkelt lag, som tilhører to forskjellige kretser og spiller i en interkrets eller regional serie, kan velge hvor de ønsker å spille.

– Tar man Stabæk som eksempel så velger de hva som er best for hvert enkelt lag som er i en regional serie. De får også en begrensing til og det er at man ikke kan hospitere spillere fra G16, hvis de spillere i Oslo, og opp til G19 hvis de velger Viken, forklarte Hansen.

Vanskelige hospiteringsregler

Hospiteringsreglene bruker faggruppen til Hansen tid på i disse dager, og han ber om å få et par dager på seg til å konkretisere de reglene innenfor myndighetenes retningslinjer.

Så i dag er de retningslinjene som ligger ute på NFFs nettside som gjelder. Man må ha 48 timer mellom økter, altså før og etter ei økt, for å kunne hospitere intern i klubb eller til en annen klubb. Er det for eksempel en ivrig G16-spiller i Fjellhamar som hospiterer med Lillestrøm, så kan han maks trene tre økter i uka – og da er det nok liten vits med hospitering.

I de regionale seriene gjelder selvfølgelig også samme regler. Der er det lov med hospitanter i utgangspunktet men med samme ovennevnte regler, men det blir lite attraktivt når det blir veldig liten aktivitet for spillerne.

Lokalfotballen gikk igjennom kampene som ble spilt i går, og der er det nok flere som har syndet når det gjelder hospitering og flytting av spillere mellom kohorter. Slik hospiteringsregelen er nå vil mange lag slite veldig med å få gjennomført kamper.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

PODKAST: – Dommer elsker fotball like mye som resten i fotballfamilien

Episode 3 av Lokalfotballen sin podkast er ute. Fokuset er på dommere, og vi har besøk av Christian...

Topp 5 steder Lokalfotballen besøker

I mange år har jeg vært rundt på så å si samtlige anlegg på Romerike. Her er topp...

Treningskamper i lokalfotballen på Romerike vinteren 2023

Verdens lengste pre season er i gang, og her har du full oversikt på alle treningskamper fram til...

Knut Slatleim slutter som hovedtrener i LSK Kvinner

LSK Kvinner og Knut Slatleim er i dag blitt enige om at Slatleim slutter som trener i LSK...