fredag, april 19, 2024

Uklare retningslinjer for aldersbestemte lag – ikke heldig, sier NFF, og mandag kommer nye retningslinjer

Date:

Share post:

Fra og med 1. august så åpnet myndighetene for kamper i aldersbestemt fotball. Informasjonen fra NFF sentralt og i kretsene sier at fotballen grenser ved fotballkretsene, men dette stemmer ikke.

Det kom mange reaksjoner til Lokalfotballen da Stabæk spilte treningskamp mot Lillestrøm SK for G16-lagene. Det er nettopp fordi de to klubbene er i to forskjellige fotballkretser. Stabæk tilhører NFF Oslo og Lillestrøm tilhører NFF Akershus.

All informasjon på Norges fotballforbunds nettside, og informasjon som er sendt ut fra kretsene viser til at det er fotballkretsene som er grensene. Men, dette stemmer ikke, sier Alf Hansen i NFF til Lokalfotballen.

-Dette er komplisert, og vi i NFF skal bruke mandagen til å tydeliggjøre retningslinjene for klubbene. Myndighetene har åpnet for at man skal følge idrettskretsene, og da ønsker ikke vi i fotballen å være strengere enn nødvendig, sier Hansen, som er direktør for utvikling og aktivitet i NFF, og referer til det kretsene har sendt ut av informasjon.

Viken Idrettskrets er gedigen, så her er det bare å kjøre på med cuper og aktivitet innenfor grensene til idrettskretsen. Men ikke lov til å spille i Oslo eller mot Oslo-lag (Illustrasjon: NIF)

Få en kort forklaring om hva som gjelder

Nå kan Lokalfotballen forklare for alle dere fotballinteresserte hvordan det blir i høst. Det er litt komplisert, litt håpløst, men åpner heldigvis for mest mulig fotball. Det er viktig informasjon spesielt for de som skal arrangere cuper også.

Det første først ettersom denne saken dukket opp på grunn av Stabæk – LSK-kampen. Begge klubber er en del av Viken Idrettskrets, og dermed kan de spille treningskamp. Hansen sa at Stabæk måtte velge hvilken «grense» de skal følge, enten Viken Idrettskrets eller NFF Oslo. Nå har Stabæk valgt Viken Idrettskrets fordi de valgte å spille treningskamp mot LSK, så da kan ikke de spille treningskamper eller seriekamper mot lag i NFF Oslo, eller da altså Oslo Idrettkrets. Man kan kun tilhøre en idrettskrets.

Så Lillestrøm og Stabæk kan spille treningskamp mot borte mot Geilo, men de kan ikke spille treningskamp mot lag fem-ti minutter unna som holder til i Oslo.

Alf Hansen i Norges Fotballforbund (Foto: NFF)

-Det er uheldig, og jeg syns det er i mot formålet for å hindre smittespredning, men slik er det åpnet opp fra myndighetene. Det som er positivt er at satsningslag kan få variert og god motstand og store deler av interkrets-seriene kan spilles, og mesteparten av serieaktiviteten holdes uansett internt i fotballkretsene, forklarte Hansen.

Knallnyhet for de som arrangerer cuper

Denne åpningen fra myndighetene er en fantastisk nyhet for de som skal arrangere cuper i høst. Er man en del av Viken idrettskrets kan alle klubber delta i cuper som arrangeres i Viken. Lokalfotballen veit om mange cuper som vurderes og avlyses fordi de er usikre på retningslinjene etter informasjonen som har kommet fra NFF.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Fire romerikinger på G17-landslaget – To fra Ull/Kisa og to fra Lillestrøm

Romerike er igjen sterkt representert på 2007-kullet for Norge. Fire gutter er tatt ut av Bjørn Johansen på...

Viktige kvalifiseringskamper for G16 og G19

Denne uka er det fullt kjør med kvalifiseringer for G16 og G19 – til både interkrets og 1....

Lokalfotballen: En viktig bidragsyter til folkehelsen og samfunnet

Lokalfotballen er en viktig del av norsk kultur og samfunnsliv. Den bidrar til å fremme folkehelsen, sosial inkludering...

En fantastisk helg for fotballen på Romerike

Det ble på mange måter en fantastisk helg for lokalfotballen på Romerike. Serievinnere er kåret, noen kan vinne...