torsdag, juni 20, 2024

Norges Fotballforbund: – Det er kritisk så vi er helt avhengige at vi får grønt lys

Date:

Share post:

Helsedirektoratet avslo å framskynde et møte for å sette i gang breddefotballen. Norges Fotballforbund mener det er kritisk nå. Den 10. august møtes partene igjen, men da kan det være for seint.

Lokalfotballen var først ute med nyheten om at Helsedirektoratet ikke ønsket å framskynde møtet om oppstart av breddefotball som Kulturdepartementet hadde innkalt til.

Norges Fotballforbund tok et initiativ til i et nettmøte med Abid Raja, sammen med Norges Idrettsforbund, og nå ønsker fotball-Norge å vite hva NFF gjør i etterkant av nok en skuffelse for breddefotballen.

Lokalfotballen tok en prat med kommunikasjonsdirektør Gro Tvedt Andreassen i NFF, og vi stilte de noen konkrete spørsmål. Svarene i sin helhet får dere nedenfor.

Gro Tvedt Andreassen i Norges Fotballforbund (Foto: Norges Fotballforbund)

Hva er NFFs reaksjon på mailen fra Helsedirektoratet – altså avslaget?

Det er skuffende. Vi hadde selvfølgelig håpet på et annet svar, men bare ta til etterretning at de da ikke er interessert i å fremskynde den datoen og at de ikke er interessert i å lytte til oss før 10. august. Det vi har skjønt er at det handler om lemping på enmetersregelen og at de ikke ønsker å gjøre det tidligere enn planlagt. Vi håpet at de skulle mykne opp for fotballen, i alle fall når man ser på tallene fra andre land som har startet opp. Vi er det siste landet i Norden som kan åpne for breddefotball og vi sliter litt med å skjønne hvorfor. Det er kritisk for oss med tanke på å komme i gang så fort som mulig, slik at sesongen kan gjennomføres. Vi skal respektere at myndighetene nå har en krevende jobb, men synes det er vanskelig å forstå argumentasjonen på hvorfor vi ikke kan starte.

Hva blir NFFs neste steg – dialog med FHI og myndighetene?

Nå har vi fått tilbakemeldingen på at det ikke blir noe møte før 10. august. For oss er det viktig at myndighetene vurderer NFFs jobb med smitteprotokollen før møtet 10. august,  slik at det på møtet der blir lagt frem en håndfast plan for gjennomåpning. Det handler om å redde sesongen og hindre frafall. Dessverre ser vi at mange lag har trukket seg over hele landet og det er kritisk, så vi er helt avhengig at vi får grønt lys til å komme igjen. Det må skje kjapt. Det skal vi fortsette å være helt tydelige på.

Har NFFs fokus på toppfotballen i starten ødelagt for bredden – at FHI/HDIR/Regjering tenkt at nå åpnet vi for en del fotball så nå får fotballen være fornøyde?

Dette blir et svar på både spørsmål 3 og 4, men det er ikke slik at vi kom først i gang med toppfotball fordi vi nedprioriterte resten. Det er helt feil oppfatning. Toppfotballen ble satt i gang når hele samfunnet var nedstengt. Forutsetningene for oppstart da var strenge karanteneregler som kun profesjonelle utøvere hadde mulighet til å etterleve. Det hadde ikke gått i breddefotballen. Da smittesituasjonen endret seg ønsket vi, og jobbet hardt for, at breddefotballen skulle få komme i gang så fort som overhodet mulig. Toppfotballen skulle være en spydspiss for resten, og at den kom i gang tidlig er ikke årsaken til at myndighetene ikke har åpnet opp resten. Tvert imot, at toppfotballen kunne drive innenfor forsvarlige rammer var et argument for at fotballen viser at vi tar smittevernet på største alvor.

Har NFFs strategi mislykkes ettersom bredden ikke får starte opp?

Som nevnt over, så er det ikke slik at toppfotballen har hindret bredden i åpne opp. Vi har hele veien hatt dialog med myndighetene, utviklet protokoller og brukt alle våre kanaler til å argumentere for hvorfor og vise konsekvensene av å vente med åpning. Alle andre nordiske land har åpnet opp for topp og bredde med gode erfaringer. Det er den samme åpningen vi ønsker i Norge.

Klarer et samlet NFF, med alle kretsene, å starte opp seriespill for 3. divisjon og nedover hvis det ikke blir seriestart før feks 1. september? Har dere laget noen scenarioer?

Vi og kretsene jobber med ulike scenarioer for oppstart og håper som sagt å komme i gang så fort som mulig. Et scenario for oppstart er 1.september for NT. Det samme med nivåene under, med litt ulik format. Oppstart etter det er vanskelig med seriespill. Målet er å fullføre en halv sesong på alle nivåer, men det avhenger selvsagt at hvilken dato vi får startet.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

– Vi er ikke ute av sumpa, men har tatt et fint steg i riktig retning

Fem millioner bak budsjett. Intensjonsavtale med Lørenskog. Det blåser rundt LSK Kvinner, og daglig leder Gunn Brennhaugen - Fem...

Fire romerikinger på G17-landslaget – To fra Ull/Kisa og to fra Lillestrøm

Romerike er igjen sterkt representert på 2007-kullet for Norge. Fire gutter er tatt ut av Bjørn Johansen på...

Viktige kvalifiseringskamper for G16 og G19

Denne uka er det fullt kjør med kvalifiseringer for G16 og G19 – til både interkrets og 1....

Lokalfotballen: En viktig bidragsyter til folkehelsen og samfunnet

Lokalfotballen er en viktig del av norsk kultur og samfunnsliv. Den bidrar til å fremme folkehelsen, sosial inkludering...