søndag, mai 28, 2023

Lokal klubb trener vanlig fotball

Date:

Share post:

I denne videoen ser man at a-laget til Skjetten trener helt vanlig fotball, og det er ikke lov på grunn av myndighetenes retningslinjer.

Ryktene går mange steder i fotball-Norge nå at flere klubber trener vanlig fotball, selv om det ikke er lov i følge myndighetenes retningslinjer. Det er kun eliteserien, OBOS og toppserien som kan trene full-kontakt. Det siste er et ord som er håpløst, men som nok blir et «ny-ord» i idretten en stund fremover.

Skjetten spiller i 4. divisjon på Romerike, og er en av opprykksfavorittene denne sesongen. På videoen kan man se at dette er en hvilken som helst trening, før coroaen kom. Opptakene er gjort forrige mandag og forrige onsdag.

– Ren egoisme!

– Dette er ren egoisme og særlig at hele Skjettenbyen, skolene og ungdommen er avhengige av at Skjetten-banen er åpen for barn og unge. Blir den stengt på grunn av kynismen rundt et seniorlag som vil ha et forsprang, så ødelegger man for alle her i den lille byen som har et viktig moment i at barn og unge holder seg aktive. Og ikke i kriminelle gjenger som man har lest i RB for noen dager siden, sier Lokalfotballens kilde, som ønsker å være anonym.

Vi tok kontakt med Skjetten, og de mener de ikke klarte å håndtere spilløkter godt nok.

– Jeg har da snakket med trenerne rundt a-laget. De var veldig ydmyke rundt det som hadde skjedd og de hadde også en ærlig forklaring. Jeg vet at trenerne rundt a-laget vårt har vært veldig flinke og nøye gjennom hele perioden så dette vil ikke skje igjen. 
De har en A-stall hvor halvparten av spillerne er under 20 år og trenerne ønsket derfor å prøve ut fotballike øvelser hvor spillerne fikk beskjed om at det skulle være spill helt uten press og dueller. De prøvde et par økter med dette for å se om dette var gjennomførbart, noe det dessverre ikke var. Spillerne klarte ikke kontrollere seg og ble for ivrige, og derfor ble trenerne enige etter forrige økt om at det ikke skulle gjennomføres flere slike økter, sier Rune Anderssen, som er administrativ leder i Skjetten fotball.

– Hvilke konsekvenser får dette for a-laget til Skjetten fra styret?


– Vi i administrasjonen og styret har vært veldig nøye på å følge koronaregler og anbefalinger fra både FHI og NFF gjennom hele perioden og har full tiltro til at våre trenere og ledere har fulgt opplegget vi la opp for de i samråd med nettopp FHI og NFF. Vi har også vært tilstede på både Skjetten og Stav gjennom hele perioden og fulgt med på at lagene har fulgt reglene, noe som har fungert veldig bra i Skjetten Fotball. Trenerne på a-laget ønsket som nevnt å prøve tilnærmet lik fotball uten dueller og press, det funket ikke, de har beklaget for dette, gjort de nødvendige endringene og de er nå tilbake med avstandsøvelser igjen, svarer Anderssen

Lokalfotballen har fått mange slike henvendelser, og vi tok kontakt med Lillestrøm Kommune.

– Vi kommer til å ta kontakt med Skjetten for å ta et møte, sier Vidar Bekkevold, som er seksjonsleder idrettsanlegg i Lillestrøm Kommune, etter at han har sett filmen. Han opplyser også at noen lag har blitt observert og de har fått advarsler, men ønsker ikke på nåværende tidspunkt å kommentere mer rundt Skjetten-filmen.

– I den tidlige perioden tok vi noen lag, ikke direkte brudd, men de sleit med håndtering, men jeg ønsker ikke å nevne noen klubber i denne perioden. Vi har hørt mye rykter og kontaktet noen, og de har ryddet opp i det, avslutter Bekkevold.

Har du tips om lag som ikke retter seg etter retningslinjene ta kontakt på espen@lokalfotballen.blog, telefon 45224573 eller på sosiale medier.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 4. divisjon 2023: Aurskog-Høland – Kløfta

Aurskog-Høland får besøk av tabellnabo Kløfta. Det blir som regel tøft og jevnt i disse kampene, og du...

Kommentarer og tips foran mandagens mange lokale fotballkamper

I sola på Romerike spilles det mange kamper denne mandagen, og her er det kommentarer og tips fra...

Bildeserie fra Gjelleråsen 2 – Lørenskog 2

Det ble 2. lagskamp da NFF stoppet det meste av fotball på grunn av cupfinalen. Heldigvis ble det...

Direkte fra 4. divisjon: Gjelleråsen 2 – Lørenskog 2

2. lagskamp sier du? Sett på makan. Gjelleråsen 2 får besøk av Lørenskog 2 og du kan følge...