Enkel serie må ha opprykk og nedrykk

Annonse

Slik det ser ut nå så blir det enkelt serie fra august og til og med november. Da må vi ha med opprykk og nedrykk.

Fotball skal spilles med opprykk og nedrykk. Så enkelt er det. Hvis ikke så kan lagene melde seg på en moroserie eller lignende.

Selv om situasjonen er som den er om dagen, så kan ikke konkurranseelementet forsvinne helt. Det vil gi mye mindre oppmerksomhet og interesse rundt fotballen på Romerike.

Noen vil ha serie uten noe moro

Jeg ser Thomas Berntsen går ut og sier at de ikke ønsker nedrykk fra Eliteserien i år. Er det fordi de så vidt unngikk nedrykk i fjor, og frykter samme kamp om å unngå nedrykk i år også? Vil det gi Sarpsborg 08 et liten falsk følelse for sikkerhet?

Hvis forslaget går gjennom vil 8-9 lag i eliteserien ha null å spille for i 30 serierunde. Det vil gi mye mindre oppmerksomhet og garantert en del færre tilskuere. Minus blir minus blir minus.

Selvfølgelig vil det også bli dønn kjedelig i 4. divisjons og nedover hvis noe slikt skulle skje her ute. Ser mann på 4. divisjon vel vel sannsynligvis kun Kløfta, Skjetten og Skedsmo ha noe å spille for. Resten kommer bare til å suse rundt. 2. lagene nedprioriteres fordi de har ikke noe å spille for, og vi kommer til å se enda mer variasjoner fra de lagene.

Nei, følg samme retningslinjer som finnes i dag. Ett lag opp til 3. divisjon, og to ned til 5. divisjon.

Klubbledere må heve seg over urettferdighet

Ser man på 4. divisjon som eksempel så vil det bli spilt 13 kamper. En halvdel vil få sju hjemmekamper og den andre seks hjemmekamper. Urettferdig? Ja.

Det vil ikke bli rettferdig for alle denne sesongen her. Det må klubbledere heve seg over. Situasjonen er spesiell og slik er det bare. Alle må bare gjøre det beste ut av det – for alles beste.

Heldigvis har de fleste klubbene åpnet banene sine, så nå trenes det bra igjen. Vi oppfordrer alle til å følge myndighetenes råd på trening.

PS! En liten velsignelse til NFF Akershus og Dag Værvågen. For en heftig jobb (og kjeft) han får i sommer.  

Annonse

SVAR

Skriv inn din kommentar
Vennligst fyll inn ditt navn her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.