lørdag, april 13, 2024

Lokale fotballklubber taper nesten en million kroner

Date:

Share post:

De to største lokale breddeklubbene taper cirka en million hver på grunn av coronaviruset. Nå forventer de at myndighetene kommer på banen for å redde klubbene.

Vi var nærme seriestart, og alle de lokale klubbene hadde alt klart. Så kom coronaviruset, og nå går de lokale klubbene enorme økonomiske tap.

– Frem til 1 mai taper vi ca 950.000 kroner i inntekter. Vi får naturlig nok ikke nye sponsorer og jeg tror at sponsormarkedet vil bli helt tørt resten av året og kanskje neste år, sier daglig leder, Espen Gjester, i Lørenskog. Han er nå permittert, og hele anlegget på Rolvsrud er stengt ned.

Skedsmo bekrefter at de også taper en lignende sum som den Lørenskog oppgir.

Positive mennesker med tunge dager

Lokalfotballen har tatt tempen på tre av største breddeklubbene på Romerike – og i Norge, og det er ingen positiv stemning i Lørenskog, Gjelleråsen og Skedsmo. Eller de er positive mennesker av natur, men det er tunge tider for idrettslagene.

Espen Gjester med nytt profilbilde på Facebook (Foto: Lørenskog)

I disse dager sendes treningsavgiftene ut til de aktive medlemmene, og mange har spørsmål om den skal betales fullt opp. De tre lederne håper at klubbene får forståelse fra foreldre og spillere.

– Vi sender ut første del, og så må se an hva som skjer fremover. Det er mulig vi da forkorter for perioden vi har hatt stengt, sier Gjester og Jørn Ove «Jørci» Lunder. Sistnevnte er daglig leder i Skedsmo.

For Raymond Johansen og Gjelleråsen har det vært en tilnærmet tragisk vinter og vår. Det beryktede raset ovenfor Li gjorde sitt til at hele idrettsanlegget ble stengt.

– Vi har beregnet et tap på cirka 1,4 millioner som følger av raset, tapt inntekt og økte utgifter, og flytter hjem igjen fredag 20.mars. Men nå venter det altså en ny periode uten aktivitet når coronaviruset rett og slett overlappet jordraset. Hva det eksakt vil bety i ekstra tap orker jeg ikke tenke på enda, men vi er i hvert fall godt trent nå til å takle motgang og takle utfordrende forhold, sier Johansen til Lokalfotballen.

Må ha hjelp fra myndighetene

Klubbene har en god forhåpning at kommune og stat vil gå inn og dekke tapene de har hatt og får.

– Jeg tror vi overlever, men medlemmene må regne med å få en ekstra avgift i år hvis ikke staten kommer på banen. Jeg tror forøvrig at staten kommer til å dekke det meste klubbene taper. Problemet er hvis det varer lenge. Vi kan risikere å miste mange medlemmer som kanskje allerede var på vippen til å slutte. De finner annet å gjøre dessverre, forklarer Gjester.

Hva skal til for å redde Skedsmo, Jørci?

– Ikke lett å si noe konkret. Det er selvsagt en ting til som kan redde idrettslagene økonomisk og det er penger. Dessverre er jeg redd for at mesteparten av bevilgningene som bevilges nå går til toppidretten.

Johansen maner til lokalpatriotisme

– Forventer og håper at krisepakken som er skissert for idretten er med å berger både topp og breddeklubber som får tunge økonomiske tap, ellers er det viktig at lokalpatriotismen blomstrer på sitt aller sterkeste for å få klubbene i gang igjen etter corona – alle folk til stadion, alle folk til kiosken og alle folk med sesongkort!

Vi håper på fulle tribuner når lokalfotballen ruller igjen (Foto: Espen Bråthen)

Ute på Rolvsrud, Skedsmo og Li er aktiviteter så å si ikke eksisterende – foruten for noen ulydige mennesker som lurer seg og noen har faktisk brutt opp låser på Rolvsrud.

– For det første må Ola Nordmann følge de instrukser de får slik at vi blir kvitt corona. Det må jages bort grupper fra kunstgresset flere ganger i løpet av ett døgn. Hyttefolket som gir F. i anbefalinger. Mange gjør sitt beste, men som alltid er det noen som ødelegger, sier en frustert Jørci til Lokalfotballen.

«Det å være en del av GIF-familien har gitt trygghet og styrke»

Raymond Johansen
Raymond Johansen i Gjelleråsen

Både Lørenskog og Skedsmo skulle jaktet opprykk, i stedet har det blitt en kamp for å overleve.

– Personlig frykter jeg at 2020 sesongen blir avlyst. Jeg tror ikke at vi klarer å starte opp 1. mai. Det går fort over sommeren før vi er i gang igjen, tror Gjester, og Jørci er enig, men de begge har et stort håp: – Vi lever jo ikke etter formålet med klubben nå. Jeg tror og håper at vi får stoppet corona slik at vi kan komme i gang igjen om ikke alt for lang tid.

Gjester avslutter med en enkel og grei beskjed.

– For at det ikke skal gå galt må myndighetene på banen med økonomisk hjelp. Det tror jeg vil komme. Synes NIF gjør en meget bra jobb om dagen.

Og alle tre lederne er stolte av klubben sin, og for det arbeidet som legges ned daglig.

– Det å være en del av GIF-familien har gitt trygghet og styrke under utfordringen vi kommer fra. For det er meget kompetente folk i klubbens ledelse som har bistått fotballgruppa på best mulig måte når det har vært som tøffest, og det samholdet og styrken det gir vil også være ekstremt viktig i den fasen vi nå befinner oss i og ikke minst skal inn i, sier Johansen.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 4. divisjon: Rælingen – Fjellhamar

I Marikollen møtes Rælingen og Fjellhamar i 2. serierunde i 4. divisjon. Følg alt direkte på Lokalfotballen fra...

Tabelltips for 3. divisjon: 1. plass Lørenskog

Lokalfotballen tror Lørenskog vinner 3. divisjon og rykker opp til 2. divisjon. Stor stall og klassespillere. Innarbeidet spillestil. Les...

Tabelltips for 3. divisjon: 4. plass Skjetten

Skjetten imponerte i høst. Nå tipper Lokalfotballen de grønne på 4. plass i årets tabelltips. Sterk 11er og...

Alle overgangene i lokalfotballen på Romerike i 2024

Det blir mange overganger i 2024 også, og allerede mange er på lass. Her er fullstendig oversikt på...