fredag, april 12, 2024

– Fotballen har gitt meg mange gode venner | Christopher Kjensteberg

Tredjemann ut i serien om lokale talenter på Romerike er Lørenskogs Christopher Kjensteberg. Stortalentet kjører på med trening, men det sosiale er også viktig.

Les også: Støtt Lokalfotballen for videre drift

-Fotball for meg er alt. Det er livet. Det er tingen jeg liker aller best å gjøre. Det som jeg gleder meg mest til å gjøre når jeg gjør andre ting. Jeg syntes også å se på fotball er gøy. Lære av de beste, se hva de gjør i de forskjellige situasjonene. Fotballen har også gitt meg mange gode venner, sier en ivrig Christopher Kjensteberg til Lokalfotballen.

– Bare hatt det morsomt

14-åringen har alltid gått rundt med ballen, og han har sliti ut mange par fotballsko og fotballer. Han forteller om på tross av all satsing så er det sosiale og lek med ball viktig.

-Grunnen til at jeg har kommet så langt er mye lek med ball. Bare hatt det morsomt. Uansett hvor det har vært – hjemme i stua, i hagen, på trampolina eller banen. Uansett hvem jeg har spilt med og mot, venner, søstra mi (Mia, som også er en meget god fotballspiller – Lokalfotballens mening), fetteren min, mamma eller pappa. Jeg har bare hatt det gøy. Og fordi jeg elsker å spille fotball, forklarer den løpsterke og tekniske tiern på Lørenskog.

Christopher (nærmest til høyre) og noen lagkamerater i Lørenskog (Foto: Norway Cup)

Dominerte på Norway cup

Lokalfotballen la merke til Kjensteberg da han var 13 år og dominerte på Ekebergsletta under Norway cup. Laget gikk hele veien og vant Norway cup etter 3-1 over Eik Tønsberg i finalen. Christopher ble kåret til banens beste spiller.

I år har ikke cupseirene kommet like enkelt for Kjensteberg og Lørenskog, men de ble kretsmestere i G14-serien etter en tøff duell med Lillestrøm. Alle guttelagene i 2005-kullet vant serien i år uansett nivå.

Gode trenere, både foreldre og eksterne

De ivrigste (ca 30 spillere) har vært på akademiet til Lørenskog i fire år før de gikk over i ungdomsfotballen. Her har de fått trent to ekstra økter pr uke under kyndig veiledning av eksterne og profesjonelle trenere. De har fulgt en konkret plan i alle år (LIF sin skoleringsplan), og de følger den ennå.

-Det er mange årsaker til at 2005 årgangen er god i LIF.  Den første årsaken er at lagene på trinnet har blitt drevet godt i barnefotballen med de foreldrene som har hatt ansvar for disse, pluss akademiet og skoleringsplanen. Så kombinasjonen av en god plan, gode trenere ,foreldre og eksterne, mange nok ivrige spillere og med gode støttende foresatte rundt som bidrar er nok den beste forklaringen på hvorfor akkurat denne årgangen er som den er, sier Knut Erik Johansen i Lørenskog til Lokalfotballen.

-Klubben har betydd veldig mye for min utvikling. Jeg har vært ekstremt heldig med trenere opp gjennom årene jeg har spilt. Men tenker spesielt på han jeg har i dag. Han har hjulpet meg ekstremt mye for at jeg skal utvikle meg som fotballspiller. Gitt meg tilbakemeldinger på hva som er bra og hva som kan bli bedere. Spilt mange gode kamper, morsomme kamper med mye læring, sier Christopher.

Lørenskog jubler etter nok en cupseier (Foto: Norway Cup)

«Landslagsplass»

I sommer ble han tatt ut til Norges fotballforbunds talentleir i Porsgrunn. Det er en slags landslagleir for de største talentene i landet.

Og treneren han snakker om er nevnte, og meget dyktige, Knut Erik Johansen, og rosen kommer kjapt tilbake til Kjensteberg.

– «Kjenste» elsker å spille fotball, trene og konkurrere. Jeg tror det er den viktigste årsaken. Han viser det gjennom at han alltid gjør sitt beste uavhengig av om han spiller med eller mot spillere som er bedre enn seg, like gode eller dårligere. Det er har ikke noe å si – han gjør fortsatt sitt aller beste for seg selv og det laget han spiller på. Den mentaliteten og gleden ved å spille er nok den viktigste biten. For det er her selve motivasjonen ligger til å trene mye med kvalitet og samtidig like det. Dernest er han heldig med gener og oppvekstmiljø fra spesielt sine foreldre, og han har spilt og trent mye under gode trenere og med spillere som har utfordret han på sitt eget alderstrinn. Tror det er hovedessensen i at han er så god som han er, sier Johansen og hiver etter pusten.

Noen du vil takke litt ekstra?

-Mamma og pappa. De stiller alltid opp, lager mat, matpakke, kjører til trening og kamp, vasker klærne mine. Er alltid med på kamper å ser meg spille. De to fortjener ros for alt de gjør for meg, svarer Kjensteberg.

Christopher Kjensteberg i Lørenskog-drakt.

Som de andre talentene vi har snakket med i det siste så er de også veldig dyktige med «pressen», eller blogg da.

Vi spurte hva styrkene og hva han bli bedre på, og svarene vi fikk tyder på at dette er en meget oppegående gutt vi snakker med.

-Jeg er god teknisk, løpsterk, aggresiv, har god pasningfot og godt overblikk. En veldig god egenskap som jeg har er at jeg er på mitt aller aller beste mot de beste lagene.

-Man kan alltid bli litt bedre på alt men det jeg ønsker å utvikle skudd, tenke litt raske som kan gi medspillere og meg bedre tid.

Hva er fotballdrømmen?

-Drømmen min er å spille i Premier League og vinne Champions League med Manchester City.

Du kan lese om Sebastian Stokke og Mille Ivi Christensen, og så kommer en sak på Emma Reshane i helgen.

Send inn innspill/tips på hva du ønsker å lese om på Lokalfotballen.

Les også: Støtt Lokalfotballen for videre drift

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

Related posts

Direkte fra NM: Bjørkelangen – Lillestrøm

runde i NM og Bjørkelangen får besøk av Lillestrøm SK. Du kan følge med direkte...

PODKAST: En solid gjennomgang av serien pluss fokus på NM

Nå kommer podkastene på løpende bånd. Gode gjester er med oss på en skikkelig gjennomgang...

Fire cupkamper spilles onsdag – Vi vil fighte hardt for neste runde

Det spilles fire cupkamper på Romerike denne onsdagen, og vi har tatt litt tempen for...

– Vi har sett kamper på video, og regner med hard motstand.

I første runde i NM møter Andreas Georgson og Lillestrøm 3. divisjonsklubben Bjørkelangen til fotballfest...

Share this post

ebrathen
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

Most popular

Direkte fra NM: Bjørkelangen – Lillestrøm

runde i NM og Bjørkelangen får besøk av Lillestrøm SK. Du kan følge med direkte...

PODKAST: En solid gjennomgang av serien pluss fokus på NM

Nå kommer podkastene på løpende bånd. Gode gjester er med oss på en skikkelig gjennomgang...

Fire cupkamper spilles onsdag – Vi vil fighte hardt for neste runde

Det spilles fire cupkamper på Romerike denne onsdagen, og vi har tatt litt tempen for...