Tre lag fra Romerike i kvinnenes 2. divisjon

0
1275
LSK Kvinner møtte Ull/Kisa i kvinnefinalen i inne-KM (Foto: Espen Bråthen)

I 2020 får Romerike med tre lag i 2. divisjon for kvinner etter at Norges Fotballforbund ønsket en ekstra avdeling. Alt er ikke bekreftet ennå, men bare smådetaljer gjenstår.

Lillestrøm Kvinner 2 tok en solid 2. plass i år, og Gjelleråsen rykket opp fra 3. divisjon. Ull/Kisa måtte ta den tunge veien ned til 3. divisjon i år, men nå har de fått beskjed fra NFF at de blir – hvis de selv ønsker.

Både NFF Akershus og Lillestrøm Kvinner har en god stund ønsket lokale lag opp i 2. divisjon så det skal bli en mer naturlig overgang til Norges beste kvinnelag. Det får de nå i både Ull/Kisa og Gjelleråsen.

LSK Kvinner ønsker flere spillere

En liten utfordring er at Casandra Luthcke, Thea Kyvåg og Kristin Karløf nå er ønsket i LSK Kvinner, og det sies at overgangene er klare. Det vil svekke Gjelleråsen vesentlig det å miste tre landslagsspillere.

For Ull/Kisa er mye på plass. Blant annet har Jan Åge Sandviken gått inn i en 100 %-stilling med mest fokus på jente- og kvinnefotball, i tillegg til at han trener damelaget.

-Vi er veldig glade for muligheten og klare for 2. divisjon neste år. Vi mister nok 2-3 spillere etter nedrykket, men nå klarer vi kanskje å stoppe et par andre spillere som var på vei bort. Vi tar nok opp noen fra rekruttlaget og ser på muligheten om å hente inn et par eksterne spillere, sier Børre Lien Hansen i Ull/Kisa til Lokalfotballen.

I utsendelsen fra Norges Fotballforbund står det følgende:

Før sesongen 2020 er det ønskelig å endre på avdelingsoppsettet. Konkret betyr dette at det blir etablert en avdeling 03 på Østlandet (kretsene Indre Østland, Akershus, Østfold, Oslo, Buskerud, Vestfold, Telemark og Agder). Avdeling 01, 02, og 03 foreslås å bestå av 10 lag i hver avdeling – noe som betyr en utvidelse med til sammen 6 lag (fra 24 til 30 lag).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.