Tom Nordlie terminerte kontrakten med Skeid for å ta over LSK

0
575

I dag ble Tom Nordlie presentert som trener for Lillestrøm foran de to viktige kvalikkampene mot Start, etter at han terminerte kontrakten med Skeid.

Ikke overraskende ble Tom Nordlie presentert som Lillestrøm SKs «redningsmann» til de to kvalikkampene mot Start. Overraskende nok informerte Nordlie at han fem minutter før pressekonferansen på Åråsen hadde terminert kontrakten med Skeid.

– Jeg håper på bli med videre i LSK, men vi har ingen intensjon eller opsjon. Jeg er ferdig i Skeid etter at jeg terminerte kontrakten nå. Jeg hadde en klausul om overgangssum hvis eliteserieklubber kontaktet oss, men den gjelder altså ikke nå. Jeg sa ifra meg lønn i Skeid. Utfordringen er tatt med hjertet, sa Tom Nordlie på pressekonferansen, og han fortsatte: – Ble kjapt enig med Skeid. De var glad så lenge de kunne beholde meg. Var i nærheten av maksnivå med Skeid. Fantastisk klubb. Altoppslukende klubb fordi den er liten.

Tom Nordlie har ofte sett på lokale kamper på Romerike de siste årene (Foto: Espen Bråthen)

Simon Mesfin i LSK roser Skeid

-Vi har hatt en positiv dialog med Skeid. LSK ikke involvert direkte fordi Tom sa terminerte kontrakten. Sammen med Tom har vi kun hatt fokus på disse to kampene, fyller Simon Mesfin på.

LSK og styreleder Morten Kokkim fikk spørsmål fra Øyvind Herrebrøden om det økonomiske i avtalen, men styrelederen var ikke så villig å svare utbroderende på det spørsmålet.

– Ingen bedre økonomi da Lennartsson måtte gå. Vi går med underskudd i 2019 som blir presentert på årsmøtet i februar.

Nå ventes det to spennende kamper for Nordlie og LSK

-Det mye vi kan gjøre selv om det er kort tid. Involveringspedagogikk er det viktige. Kunsten i fotball og pedagogi er å  gjøre ting enkelt. Men, det kreves kunnskap for å gjøre det enkelt. Ikke gape over mye. Jeg skal være tydelig og konkret, sier Nordlie. Han får med seg samme støtteapparat i de neste ukene, sier Nordlie.

Tom Nordlie trente Skeid i fore sesonger. Nå tar han en stor sjanse etter å ta terminert kontrakten og satser alt på LSK-kortet. Her fra en treningskamp mot Skedsmo for tre år siden (Foto: Espen Bråthen).

LSKs nye trener har også hatt noen gode år i Start, og føler han kjenner motstanderen veldig godt.

-Start har mye press på grunn av forventninger de også. Hadde vi møtte for eksempel KFUM hadde situasjonen vært annerledes. De hadde hatt alt å vinne. Kjenner begge klubbene godt. Jeg kan mye om Start. Jeg følger godt med på Start, og føler jeg har god kontroll på Start. De har fått samlet seg litt det siste året, og fått inn flere sørlendinger. Byen krever noe der også. Vi skal skape trøbbel for Start. Full krig i 2 x 90 minutter. Eneste fokuset er å holde LSK i eliteserien, sier Nordlie til en samlet pressegjeng på Åråsen.

Nordlie avslutter med følgende ønske.

-VI gleder oss. Så får vi se om det kommer mye folk på tribunene. Det fortjener klubbene.

Lillestrøm reiser til Kristansand for den første kvalikkampen lørdag 7. desember. Returoppgjøret går på Åråsen onsdag 11. desmber.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.