– Klubben betyr veldig mye for meg | Mille Ivi Christensen

2
1449

Nummer to ut i serien om store lokale talenter er Fjellhamars Mille Ivi Christensen. Midtbanespilleren imponerer både lokalt og på landslaget.

For 15 år siden ble Mille Ivi Christensen født på Ullevål sykehus. Jenta som har bodd i Rælingen, Lørneskog og på Hokksund har heldigvis blitt boende på Romerike, og nå kan vi alle se det store fotballtalentet som har utviklet seg med kvantesprang de siste årene.

– Ivi elsker fotball. Hun går rundt med en ball hele dagen. Hun stiller også kjempehøye krav til seg selv. Et eksempel er fra inne-KM-finalen der hun var banens beste spiller, men hun var veldig misfornøyd fordi hun misset på to mottak, sier trener Arne Jappée i Fjellhamar om Ivi, som hun kalles.

Mille Ivi Christensen i drivet – noe som ofte er sett i årets sesong (Foto: Espen Bråthen)

Hva betyr fotball for deg, Ivi?

– Fotball betyr alt for meg. Det er det første jeg tenker på om morgenen når jeg våkner og det siste jeg tenker på før jeg sovner om kvelden, sier Mille Ivi Christensen til Lokalfotballen.

Mille spilte for Lørenskog i 2018, og i 2019 ble det et samarbeid mellom Fjellhamar og Lørenskog for 2004-kullet. Det har gjort sitt til at laget er blant Norges beste i det alderskullet. De har vunnet egentlig det som kan vinnes i år med blant annet seire i Dana Cup, Adidas cup og Norway cup. De vant i tillegg regionalserien like foran et meget sterkt Stabæk-lag.

– Klubben betyr veldig mye for meg. Jeg får god og tett oppfølging og en god treningshverdag. Det betyr også mye at det sosiale er veldig bra. Det er mange som har hjulpet meg dit jeg er i dag – trenerne mine, spesielt Arne Jappée som jeg har hatt som hovedtrener det siste året og storebroren min Ludvig som spilte mye med meg da jeg var liten, sier Mille om utviklingen sin.

Fjellhamar tok her en prat i pausa i inn-KM-finalen. De slo Skedmo enkelt i finalen, og ble dermed kretsmestere (Foto: Espen Bråthen)

Trener Jappée er imponert over hva Fjellhamar og Lørenskog har fått til før han tok over foran årets sesong.

-Fjellhamar-jentene har vært heldig med folkene rundt seg fra de var små. De ble tidlig gode, og har derfor hatt nesten hele laget på kretslag, og akademi treninger før skolen om morgenen. Ivrige foreldre som stiller opp, så veldig bra oppmøte på treninger. I år når jeg har hatt dem, har vi vært veldig heldige og gode med de nye vi har fått inn. Dette har komplettert laget veldig bra. Vi har i år hatt så bra stall at treningene har hatt et veldig bra nivå. Bra miljø, positive treningsvillige jenter. Og de liker at jeg stiller høye krav til dem. De får ikke lov å slå en pasning uten mening, forklarer Jappée.

Hva er dine styrker?

-Mine største styrker er nok dueller, teknikk og det å lese spillet. Jeg har alltid vært disiplinert i forhold til trening og prøver hele tiden å forbedre både teknikk, hurtighet og styrke. Å trene er noe jeg vil og ikke noe jeg føler jeg må.

Hva kan du bli bedre på?

-Jeg kan bli bedre på det aller meste, men spesielt det å orientere meg.

For Fjellhamar år har Mille scora 20 mål på 20 kamper for J15, og hun debuterte på Fjellhamars J17-lag i regionalserien denne sesongen.

Den viktigste og beste debuten kom for Norges J15-lag 6. september mot Sverige da de vant 1-0. Noen dager senere scoret hun Norges’ mål i 1-1-kampen mot Sverige i dobbelkampen. Sammen med lagkameratene Thiril Erichsen og Oda Johansen imponerte de i begge kampene. Også romerikingene Helena Dønnum Veum og Thea Kyvåg spilte i kampene. Imponerende at Romerike har hatt med fem jenter på J15-landslaget i høst.

Hva er fotballdrømmen?

– Fotballdrømmen er å spille profesjonelt i utlandet, kanskje i Frankrike, Spania eller England, og være fast i startelleveren på A-landslaget, avslutter en ambisiøs Christensen.

Dette var spiller nummer to i Lokalfotballens fokus på unge store talenter på Romerike. Først ut var Sebastian Stokke i Ull/Kisa, nå Mille, og så kommer det saker på Emma Reshane i Nittedal og Christopher Kjensteberg i Lørenskog.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.