– Fotball betyr alt for meg |Ny liten serie med fokus på talenter

3
1331

I en liten serie fremover skal Lokalfotballen fokusere på noen store talenter på Romerike – både gutter og jenter. Først ut er Ull/Kisas Sebastian Stokke. Dal-gutten elsker fotball.

– Fotball betyr alt for meg. Tenker fotball hele tiden. Det er det viktigste for meg. Det er det jeg vil bli når jeg blir stor, sier den entusiastiske 15-åringen.

Fra Sebastian satte sine ben, i fotballsko, på Dals fotballbane har gutten elsket fotball. På Dal så man tidlig at dette er gutt som kommer til komme langt. 2004-kullet i Dal ble dessverre borte på grunn av for få spillere, og da gikk veien opp til 2002-kullet. Der spilte storebror, far var trener og mor var lagleder.

– Sebastian har talent, treningsvilje, stort eierskap til egen utvikling. Spisskompetansen han har i forhold til et godt venstrebein har sikkert medvirket til at han har blitt lagt merke til på sone, krets og landslag, som har ført til at han har fått trent og spilt med og mot andre på høyt nivå. God oppfølging hjemmefra har også en viktig rolle, sier John Gunnar Johnsrud, som er leder i fotballgruppa i DAL og har fulgt Sebastian hele veien.

Sebastian Stokke (t.v) og Elias Solberg er lagkamerater i Ull/Kisa (Foto: Ull/Kisa)

Roser moderklubben og Ull/Kisa, og mamma og pappa da

Klubben har til og med gitt Sebastian nøkkelen til kunstgresset på Dal, så han kan skru på flomlyset hvis det trengs.

-Dal som klubb har ellers bidratt med å melde på til de kretstiltak som er tilgjengelige,  talentskoler, sonenominering og andre tiltak. Og gitt tilbakemeldinger fra sonetrenere videre til lagets trenere og spilleren slik at de viste hva som burde jobbes med for utviklingen, fortsetter Johnsrud.

For Sebastian er det kun en drøm som gjelder.

– Fotballdrømmen er å bli proff. Spille i Premier League, sier Sebastian, og drømmer seg bort litt.

Hvordan skal du komme dit?

-Jobbe beinhardt. Trene hver dag og flere ganger om dagen. Jobber med det jeg trenger å trene på og forbedret det jeg er god på, er de klare planene til Stokke.

Debut med flagget på brystet

I 2018 meldte ambisiøse Stokke overgang fra Dal til storebror Ull/Kisa. Der ble det først spill for G14 før det ble mer og mer G16 utover. Denne sesongen har han spilt på flere arenaer. I all hovedsak på Ull/Kisa G16s interkrets-lag.

Den 27. mai kom et av de store høydepunktene da han debuterte for Ull/Kisa rekruttlag i 3. divisjon mot Gjelleråsen. Han kom inn ved pause da han bytta med OBOS-spiller Nikolas Walstad.

– Klubben min har hjulpet meg veldig mye med utviklingen min. De hjelper meg hver dag med å bli bedre. De gir meg alltid nye utfordringer når det trengs. Det er så mange som skal takkes. Mamma og pappa. Trenerne mine i Dal og Ull/Kisa, og meg selv også da, sier en smilende Sebastian om de gule fra Øvre Romerike og moderklubben, pluss opphavet.

Stokke har også spilt seks landskamper for Norges G15-landslag. Debuten kom mot Portugal 29. april. Sammen med lagkamerat i Kisa Elias Solberg har gutta virkelig fått vist fram Romerike på best mulig måte. Solberg debutert i samme landskamp, og han har også debutert i 3. divisjon for Ull/Kisa 2.

Hva er dine styrker som fotballspiller?

-Mine styrker er venstrebeinet mitt, innsatsen og fotballhodet, sier en selvsikker Stokke, og dette er gode egenskaper for en som ønsker å spille i Premier League.

Stokke er også veldig klar på hva han må jobbe med fremover.

-Jeg kan bli bedre på posisjonering, 1 mot 1 defensivt og høyrebeinet mitt må bli bedre, avslutter Sebastian til Lokalfotballen.

Sebastian er en av mange unge veldig gode spillere på Romerike, og det er utrolig interessant å snakke med disse unge og målrettede spillerne.

Fokus på talenter

Spillere på listen nå i første omgang er, i tillegg til Sebastian Stokke, Emma Reshane (Nittedal), Christoffer Kjensteberg (Lørenskog), Mille Ivi Christensen (Fjellhamar).

Har du tips eller innspill om noen vi virkelig burde ta en prat med så kontakt oss på 45224573 eller espen@lokalfotballen.blog.

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.