Til tross for sportslig suksess har 2019 vært et tøft år for Gjelleråsen. Og alt skyldes et ras et stykke unna Li. Høsten har vært vanskelig, og det blir enda verre.
I midten av september gikk det et ras i området på oversiden av Li-anlegget til Gjelleråsen, og det har vært totalt stopp i all aktivitet for idrettslaget på sin hjemmebane, og man har måtte ordne seg treningsflater hos andre klubber for å kunne holde aktiviteten i gang. Treningsbanen har vært utenfor evakuert område, men det er kun skolen som har fått benytte seg av den, tidvis til stor fortvilelse fra fotballgruppa som virkelig hadde trengt tilgang der selv.
– Det er og har vært en frustrerende periode, som har gitt oss mange utfordringer. Og noe av det tyngste som spillerne har følt på er at man gjennom evakueringen har mistet sin «base», selve kjernen til det gode miljøet som er mye av vår drivkraft. Selv savner jeg Li hver eneste dag, og vi som lever og ånder for GIF håper at arbeidet som nå gjøres på Li går raskt, slik at vi så snart som mulig kan komme hjem igjen, sier Raymond Johansen til Lokalfotballen.
Har dere fått vite noe mer om når dere kan flytte tilbake?
– Nei, vi veit ingenting annet enn at det kan ta tre til seks måneder. I seks uker har jeg hatt kontor på kjøkkenet hjemme, mens Alpha elektro stiller sine lokaler til disposisjon slik at vi får avholdt møter og slikt uten at folket samles på kjøkkenbenken min, svarer en oppgitt leder av Gjelleråsen-fotballen.
Tapt 360000 kroner
Klubben har fått god hjelp fra naboklubber, men all hjelp betyr ikke at alt er gratis. Klubben kommer til å tape 360 000 kroner fram til desember på inntektstap og leie av andre områder. Etter januar smeller det skikkelig i lommeboka til grønntrøyene.
– Vi jobber for å trene rundt omkring på Romerike, og det blir vanvittig summer for oss. Fra januar og ut mars har vi regna ut at vi bruker 13000 kroner per aktivitetsdøgn på leie av baner til alle lagene våre, samt tapte inntekter i form av arrangementer, kiosksalg, fritidsordninger og videre, forklarer en litt frustrert Johansen.
1,1 millioner i ekstrakostnad
Et raskt regnestykke vil si at klubben må bruke ca 260000 kroner per måned i januar, februar og mars, hvis ikke anlegget åpnes. Det vil si totalt 1,1 millioner kroner i ekstrakostnader for en breddeklubb på et halvt år.
I år har også klubben spilt godt i 3. divisjon, men de har vært på ni lange turer til en kostand på cirka 480000 kroner. Norges Fotballforbund fordeler en pott med reisepenger, som egentlig er betalt av klubbene selv, og Gjelleråsen fikk utdelt 215000 kroner i reisestøtte.
Gjelleråsen kom også til 1. runde i NM, og der ga LSK-kampen gode penger i klubbkassa, og sammen med gode sponsorer har a-laget fått inn penger til sin satsing og det drypper også mye på barne- og ungdomslagene.
En siste god nyhet for Gjelleråsen er at Sparebankstiftelsen deler ut, via Nittedal Idrettsråd, en million kroner til de berørte idrettslagene, og Gjelleråsen fotball håper og tror de får en god sum av den potten.