– Det var ikke i dag vi rykket ned

0
815
Fet rykker ned til 5. divisjon

Fet må ta den tunge veien ned i 5. divisjon etter 1-2-tapet mot Blaker. Trener Simen Rustadbakken var fornøyd med kampen, men ikke sesongen.

– Det er jo ikke i dag vi rykka ned. I dag var det bra innsats, og hadde vi satt sjansene våre hadde vi vunnet kampen, sier en skuffet Simen Rustadbakken til Lokalfotballen etter at nedrykket ble klart.

Les også: Direkte fra kampen og runden

Forutsetningene var klare. Hvis Eidsvold Turn 2 slo Rælingen måtte Fet ha tre poeng for å holde seg. I Marikollen vant Turn 2 greit, og Fet-spillerne fikk høre at de tok en tidlig ledelse.

Dermed måtte Fet vinne.

De startet kampen bra, og de kunne fått straffe etter to minutter da Christoffer Blix kriget med Simen Kristiansen foran Vidar Anzjøn. Dommer Rune Løbersli vinket spillet videre til Blix’ store frustrasjon.

Christoffer Blix i duell med Simen Kristiansen og Vidar Anzjøn. Dommer Rune Løbersli vinket spillet videre, selv om Blix var overbevist at det var straffe (Foto: Espen Bråthen)

Ti minutter ut i kampen hadde Fet gode sjanser på tre strake cornere. Ballen gikk like utenfor stolpen på to av cornerne.

Fet var livlige, og spesielt Blix på topp var i draget.

Fet hindret hverandre

Tre minutter senere hadde Marius Tolsciner sendt Fet i ledelsen hadde det ikke vært for lagkamerat Lasse Bergan Foss som ødela helt for midtbanespilleren. Tolsciner var strålende i 1. omgang, men forsvant i store periode i 2. omgang.

30 minutter ut i kampen skapte Blaker sin første store sjanse. Store Nicolaj Jensen headet godt på en corner, men ballen ble redda på streken.

I denne perioden tok Blaker mer over kampen, og de skapte noen sjanser like før pause uten å få uttelling.

To raske scoringer for Eidsvold Turn 2

Nyhetene fra Marikollen kom kjapt i 2. omgang. To raske scoringer av Eidsvold Turn 2, og nå måtte Fet vinne kampen.

De startet godt i 2. omgang også. De gikk rett i strupen på Blaker.

Sjansene kom på rekke og rad. Simen Rustadbakken skaut i nettveggen. Anzjøn redda godt et skudd fra spillende trener Rustadbakken.

Lasse Bergan Foss scorer for Fet mot Blaker, og akkurat her så hadde Fet sikra plassen (Foto: Espen Bråthen)

Bergan Foss med scoring

Ti minutter ut i 2. omgang kom scoringen. Marius Karlsen kom seg ned på høyre og la inn. Blix var først på og satte ballen i stanga. Bergan Foss reagerte raskest og sendte ballen forbi Anzjøn og i mål. Jubelen var stor på Fedrelandet.

Plutselig så slutter Fet å spille fotball. Blaker kommer seg mye høyere i banen, og Fet stod ofte feilplassert i det bakre leddet.

Utligningen kom. Gjelsvik slo inn fra høyre. Etter litt klabb og babb for keeper, så er Jensen frempå og banket inn 1-1.

En reprise fikk vi se like etter. Nå var det Viktor Wikstrøm som kom seg ned på høyre, og slo et godt innlegg. På bakerste kom Jensen og styrte ballen i hjørnet.

Nicolaj «Jan Åge Fjørtoft» Møller Jensen flyr høyt etter sin andre scoring for Blaker mot Fet (Foto: Espen Bråthen)

Store sjanser til Fet

Mellom de to scoringene hadde Fet en vanvittig trippelsjanse. Tre avslutninger fra kort hold traff alle Anzjøn i brystet.

Like etter 1-2-scoring kom Blix seg fri på venstre. Spissen klinket til, men nok en gang var Anzjøn på riktig plass. Fet får en sjansen til da Espen Søgård drar seg fri inne i seksten, men der får Anzjøn lynkjapt ned ei hånd og redder.

Dermed ebber det ut, og nå er Fet i 5. divisjon. Etter at de så vidt har reddet plassene de tre siste årene, gikk de ned til slutt.

– Det er en grunn til at vi har vært nede så lenge. Det har ikke vært jobbet godt nok over tid. Vi to har snakket mye om det, men treningsoppmøte har ikke vært bra nok. Vi prøvde å få det bedre, men har ikke klart det. Det er vanskelig å sette krav til en spillergruppe som ligger i bunnen av 4. divisjon syns jeg, sier en dønn ærlig Rustadbakken til Lokalfotballen.

Vidar Anzjøn var strålende for Blaker mot Fet. Her redder han en av mange ganger mot Christoffer Blix og Fet (Foto: Espen Bråthen)

Hva tenker dere om 2020?

– Akkurat nå må jeg ha fri, men det blir møter fremover. Ikke noe er bestemt ennå for 2020, fordi vi har hatt fokus på denne kampen, avslutter Rustadbakken.

Blaker tok 4. plassen

Blaker tok en sterk 4. plass etter seieren, og de er klare for NM-kvalik. Like etter kampen hadde Fredrik Larsen & co premieutdeling. Martin Mathisen ble kåret til årets spiller, og Joar Akselsen ble takket av for god innsats.

Eidsvold IF tar 5. plassen og de får sansynligvis NM-kvalik de også. De spilte 2-2 mot Aurskog-Høland.

Kim Brenna er seriens suverene toppscorer, og han banket inn tre mål mot Sørumsand i 3-1-seieren. Han stoppet på ålreite 42 mål.

Vi kommer med fyldige saker og kommentarer de neste dagen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.