Foran 25. serierunde i 4. divisjon – Tips og kommentarer

0
585

Nest siste serierunde står for tur, og det er en haug med nydelige kamper lørdag. Her er kommentarer og tips foran den spennende serierunden.

Fjellhamar – Rælingen

Hjemmelaget har fint lite å spille for etter en svak høst. Med maks flaks så kan de klare en NM-kvalik, men i utgangspunktet kan de se langt etter det.

De har også noen forfall til denne kampen. Stensøe, Dahl, Onsum og Thorsen er borte.

For Rælingen er det bare «sjarmen» å spille for- Blåtrøyene har levert en svak sesong, og er nede i 5. divisjon igjen neste år. Litt småvariasjoner i troppen denne gangen, men tålig like sterkt som i de siste kampen.

Tjernsli på benken :-).

Mitt tips: 4-2 Smith, Holt, Kvistad og Flood for FFK. Burko og Sannum for Rælingen.

Coolbet har FFK til favoritt 1.12 og det er altfor dårlig betalt. Kanskje en liten krone på U til 8.00?

Skedsmo – Kløfta

Skedsmo ender opp på en 2. plass etter at FUVO rykka fra hvittrøyene i høst. I det siste har flere unggutter fått spille, og slik fortsetter det mot Kløfta. EN grei seier mot Rælingen sist, og de har tre seire på de siste fem kampene.

Det blir litt endringer i elleveren. Arber Krasniqi er suspendert. Lillebror Adrian kommer inn i forsvaret. Det samme gjør Eddy Edvardsen i midtforsvaret. Fremover på banen kommer Jonas Kordahl etter en del kamper på benken.

For Kløfta så skal de sikre NM-kvalik. Med seier er det sannsynligvis i boks. De har fortsatt tre tunge forfall i Nystrøm, Rød og Damstuen, men sånn har det vært i de siste kampene. De har tre seire på de fem siste kampene.

Lars Westheim må sone karantene. Unge Jakob Koll Hansen er i go’form og har virkelig imponert i høst.

4.87 i odds på Kløfta må prøves. Skedsmo med en del unggutter fra start. Kløfta er vonde og møte.

Mitt tips: 2-2 Moltzau og Eriksen for Skedsmo. S. Saleh og Westheim for Kløfta.

Martin Mathisen jubler etter scoring for Blaker mot Sørumsand (Foto: Espen Bråthen)

Blaker – Sørumsand

Kampen om Sørum, før de blir en del av Lillestrøm kommune. De kjemper også en kamp for å klare NM-kvalik. «Lillebror» som SIF kaller seg sjøl nå er to poeng foran Blaker.

Blaker har tre seire på de siste fem, og imponerte med skadeplaget lag borte mot R&Å sist.

Mot Sørumsand kommer Blaker med midtstopper Pål Thoreid i mål igjen.

Blaker får tilbake Simen Kristiansen og Nicolaj Jensen til denne kampen. Anders Egeberg er på benken.

SIF får sannsynligvis tilbake viktige Magnus Kolbjørnsrud, etter han har vært ute med skade. Da flyttes Simen Melby opp på midten ettersom Shirzad sliter med skade.

Oppdatert: Kolbjørnsrud er på benken i dag.

Vinner Sørumsand denne så blir de best i «bygda».

Dette er to motsetninger, selv om Blaker overrasket med fint spill mot Årnes og SIF slo mye langt mot AHFK. Blaker vil elske en liten småblaut (kald) bane. Og banen er dårlig nå, og det er ikke positivt for balltrillende SIF.

Mitt tips: 3-2 Karlsson, Mathisen og Jensen for Blaker. Rahim og Evensen for SIF.

Blaker til 1.70 hjemme er greit nok, selv om de ikke har imponert på Bruvollen. FOr de «gale» så er 2.86 på SIF et greit spill. Kan slå alle veier denne kampen.

Skal Fet redde plassen for fjerde året på rad like før slutt? (Foto: Espen Bråthen)

Aurskog-Høland – Fet

Kan AHFK sende Fet ned i 5. divisjon? De er nok kun opptatt av å klare NM-kvalik. Med seier her skal mye være gjort, men de møter EIF i siste kamp så spenningen kan være å ta og føle på etter 90 minutter mot EIF. Alt avhenger selvfølgelig av resultatene i denne runden.

Hvittrøyene får tilbake Lars-Eirik Svardahl, men Eirik Haugen er fortsatt på høstferie. Christian Helbostad soner for fire gule kort.

AHFK er på 4. plass, og har to poeng til SIF og tre poeng til EIF.

Fet er under streken etter tapet i bunnkampen mot Eidsvold Turn 2. De ble løpt i senk, og det er nettopp utfordringen til Fet. De er for dårlig trent i år også. Det er to poeng opp til sikker plass der Turn 2 ligger.

Espen Søgård mangler på grunn av karantene etter sesongens 10(!) gule kortet i forrige kamp. Davies er ute med kneskade. Unge Sander Hansen er på høstferie.

Mitt tips: 3-1 Svardahl 2 og M. Vestreng for AHFK. Blix for Fet.

FUVO – Raumnes & Årnes

Lokaloppgjør i Nes. Så får vi se hvor fornøyde FUVO er etter at de klarte opprykk i forrige runde. FUVO har hatt meget godt tak på R&Å, og har vunnet de fire siste kampene. De har også 17-4 i målforskjell på de kampene.

FUVO kommer til kamp med så å si toppet lag. Henrik Nordnes mangler på grunn av skade, ellers ser det bra ut. Kim Brenna kan score sin 200. scoring for FUVO lørdag, og det regner vi egentlig med at toppscoreren i 4. divisjon gjør. 39 mål på 24 kamper er jo helt greit i år.

For Raumnes & Årnes er det noen forfall, men ser bedre ut lørdag. Granum er tilbake, og Preber er kvitt småskaden sin. Simon Petersen har gitt seg i R&Å på grunn av jobb. Gamle Erik Smokvina står i mål i dag.

R&Å har ingenting å spille for, de heller, foruten æren. Og kanskje denne dagen passer bra til å klå storebror grundig.

Mitt tips: 2-0 Brenna og Shurdhiqi for FUVO.

FUVO er storfavoritt til 1.05 hos Coolbet. Årnes til 13.04. Heftig odds i et lokaloppgjør.

Mandag: Strømmen 2 – Lørenskog 2
Tirsdag: Eidsvold Turn 2 – Eidsvold IF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.