Samhold med lokale gutter ordnet opprykk

1
1130
Gjerdrum jubler for opprykk i 2019 (Foto: Gjerdrum)

For to år siden snudde Gjerdrum helt opp på a-lagssatsingen. Pengebruken forsvant, og det ble kun fokus på lokale gutter. Nå har samhold med lokale gutter snudd skuta.

I 2014 kom Gjerdrum i en veldig tøff, sportslig og økonomisk, avdeling i trøndelag. De holdt plassen greit, men nedturen kom raskt. De rykka ned til 4. divisjon i 2015, og det endte nede i 5. divisjon i 2018.

En liten fotnote er at Fjellhamar, Fet og Skedsmo spilte i den avdelingen også, og man kan vel si at det har vært noen tunge år etter det.

-Vi måtte skape en identitet

For Gjerdrum måtte noe gjøres. Inn kom etter hvert Steffen Rasmussen.

-Det må bety noe for gutta. Vi måtte skape oss en identitet. Det må bety noe for tilskuerne. Og skal du spille så må du trene. Det føler jeg vi har gjennomført på en god måte, sier Rasmussen til Lokalfotballen.

Av troppen på cirka 20 spillere er 18 gutter lokale.

– Og det fungerer. Vi er så å si alltid 18-20 mann på trening. Vi trener ikke mest av alle med våre to økter i uka, men det er gode økter. Summen er et resultat av kultur, forklarer treneren.

En av de viktigste støttespillerne i det unge Gjerdrum-laget er midtstopper Vebjørn Sangnæs. Han var ute på vift i en sesong i Gjelleråsen, men nå er han tilbake som spiller og assisterende trener.

– Samholdet er det viktigste. Vi er blitt en sammensveiset gjeng som koser oss på fotballbanen. Vi har, som Steffen sier, trent godt, og det har løsnet veldig for oss i høst, sier Sangnæs, som scoret ett av fire mål i den knusende 4-0-seieren over seriefavoritt Hauerseter.

– Se der borte (peker mot HSK-garderoben). De har henta inn mange gode spillere, og likevel er vi bedre enn de.

Ikke tapt i serien

I årets sesong har Gjerdrum spasert gjennom 5. divisjon. De har 16 seiere og fire uavgjort på 20 kamper. Hjemme på Ask kunstgress har de 10 seire og en uavgjort. Totalt er målforskjellen på 64-18. Målene har etter hvert rent inn fremover, og de har i hele år vært tett bakover.

Det er mange lag som har prøvd seg på 3-5-2, men det har skortet på både det taktiske og løpskraften for lokale lag i en slik formasjon. I år har Gjerdrum løst det på en god måte.

– Vi begynte med det i fjor fordi vi skapte ikke nok sjanser. For oss gjør det at vi får flere spillere høyere opp i banen. Det er defensivt trygt. Vi lærte mye i vår da vi møtte lag som lå bakpå, og det har vi utnyttet i høst, sier Sangnæs.

Så får vi se om de kan løse det like godt i en mye sterkere 4. divisjon i 2020.

Truls Jørstad og Ferdaws Hewad var i tottene på hverandre (Foto: Espen Bråthen).

Mot Hauerseter var det jevnspilt lenge. Begge lag burde hatt hver sin spiller utvist da Ferdaws Hewad og Truls Jørstad braket sammen tidlig i kampen. Heldigvis, for de to, så ikke dommertrioen hva som skjedde. Uansett skulle begge vært utvist senere i kampen da Hewad stemplet Hawar Taymur stygt og Jørstad holdt igjen Eirik Moseng foran mål.

Utover i kampen tok Gjerdrum helt over. De var mer kompakte defensivt, og mye mer løpsvillige. Og det gror godt i Gjerdrum. 16-åringen Emil Sørengen sendte de gule opp i 1-0, før Odin Reinli (en vanvittig scoring) og Vebjørn Sangnæs satte inn de to neste. Seieren ble fullbyrdet da nok en 16-åring viste seg fram. Einar Rolfsen jobbet inn Gjerdrum siste scoring.

16-åringen Einar Rolfsen setter her inn 4-0 til Gjerdrum over Hauerseter (Foto: Espen Bråthen).

Gjerdrum har igjen Gjelleråsen 2, og der avgjøres det hvem som blir seriemester. GIF 2 har en del bedre målforskjell, og vinner de den kampen vinner de nok serien (selv om begge lag har igjen en kamp til).

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.