Foran den 24. serierunden i 4. divisjon | drama de fleste steder

0
727

Selv om FUVO rykker opp, så er det drama om NM-kvalik og nedrykk. Her følger Lokalfotballen sine kommentarer og tips foran serierunden.

Les også: Jørn Harethon gir seg i Skedsmo

Raumnes & Årnes – Blaker

Raumnes & Årnes har kun en seier på de siste fem kampene, og de fire tapene er med kun ett mål i hver kamp. Bittert, fordi nå ser det ut til at de ikke får NM-kvalik.

En liten utregning, pluss historikk, viser at NFF Akershus kan få med fem lag i kvalik neste år. Det vil si at Årnes er fire poeng bak EIF, som har den siste mulige plassen nå. De må nok vinne de tre siste kampene for å klare kvalik.

Blaker er på plassen for R&Å på grunn av åtte plussmål bedre målforskjell, så det samme gjelder for de om de skal klare kvalik. Formen er ikke på topp for Blaker heller med to seire på siste fem.

Blaker kommer faktisk med utespiller Pål Thoreid i mål, og begge midtstopperne, Simen Kristiansen og Nicolay Jensen, er ute.

Mitt tips: 3-1 M. Hansen, Jacobsen og Preber for R&Å. Karlsson for Blaker.

Coolbet har 1.75 i odds på Raumnes & Årnes, og med forfallene til Blaker så er det en god odds. Bare å spille H.

Eidsvold IF – Fjellhamar

Eidsvold IF kjemper også i høyeste grad om NM-kvalik. Etter en suveren start på serien har de nesten spilt som et nedrykkslag den siste tiden. Kun to seire på de siste seks kampene.

Skadene og utskiftingene i elleveren og troppen har vært for store, og fotballen de har spilt har vært mest dødballer, innkast og lange baller.

De mangler Jonatan Teigland, som ikke har imponert i år, ellers ser det ut som i de siste kampene.

Fjellhamar har hatt en tøff høst, til tross for at de fleste spillerne er på plass om dagen. De har kun to seire på de ti siste kampene.

Mot EIF kommer de med stort sett alt de har, foruten Trym Halvorsen som er skada.

Her er oddsen på 1.65 på et hjemmelag som sliter. FFK sliter de også, men troppen der er god i kveld. Til 3.01 er det god verdi hos Coolbet, fordi det er så jevnt i denne serien.

Mitt tips: 2-2 Solberg og Kristiansen for EIF. Thorsen 2 for FFK.

Per Einar Gjelsvik har fått dreisen på Sørumsand. Rødtrøyene er oppe på en sterk 6. plass (Foto: Espen Bråthen).

Sørumsand – Aurskog-Høland

Nok en kamp der NM-kvalik står på spill. Sørumsand overrasket i vår, men i høst har de skuffet. Troppen ble mye bedre i sommer etter at flere gode spillere tok veien til Idrettsparken. De har kun tre seire på de ni siste kampene. Likevel er de fortsatt med i kampen om NM-kvalik.

De mangler viktige Magnus Kolbjørnsrud og Martin Evensen Fauske i kveld, men ellers ser det bra ut.

For bortelaget ser det bra ut på tabellen, men tøft i kveld. AHFK har vært høstens formlag, og har klatret opp på 3. plass. Mot Sørumsand mangler det en skokk med spillere, og blant annet viktige Lars-Eirik Svardahl og Eirik Haugen er ute. De fyller på med unge spillere, og kommer uten en spiss på laget.

Mitt tips: 2-0 Petter Evensen og Rahim for SIF.

Oddsen på SIF-seier er hele 2.00 hos Coolbet. Denne må bare spilles. Vi kjører en dobbel på R&Å pluss SIF.

Fet – Eidsvold Turn 2

Den aller viktigste kampen denne serierunden. Fet har ett poeng mer enn Eidsvold Turn 2, og de er på hver sin side av nedrykksstreken.

Fet har kriga inn et par seire i høst, og de har to seire og en uavgjort på de siste fem kampene. De slo både Skedsmo og Eidsvold IF.

De mangler Marius Karlsen og Simen Rustadbakken i kveld, men ellers ser det bra ut. De beste juniorene har også «fått lov» til å bli med i dag.

Eidsvold Turn kjørte på med sitt aller beste lag i 3. divisjonskampen mot Årvoll i helga, men med flere spillere tilbake fra skade stiller de et sterkt lag. Robin Hofer Dahl, Theo Kramarics, Magnus Kristengård, Sondre Rudi, Benedict Notoane, Nicklas Brenna Karlsen er meget gode spillere i 4. divisjon, og sammen med ivrige juniorspillere vil de plage Fet.

Mitt tips: 2-4 Blix 2 for Fet. Brenna Karlsen, Hofer Dahl 2 og Rudi for Turn 2.

Kløfta – Lørenskog 2

Nytt lag som jakter NM-kvalik. Kløfta er på 4. plass, like bak AHFK og like foran Eidsvold IF. Sebratrøyene har tre seire på de siste fem kampene, så de har ikke like god form som tidligere i sommer og høst.

Kløfta mangler Remi Rød, som fortsatt sliter med en hodeskade, og Eivind Damstuen som er sjuk. Steffen Nystrøm er også ute i denne kampen. Altså tre viktige spillere borte, men det gikk fint sist mot Rælingen i 7-0-seieren.

Lørenskog 2 kommer med et ungt lag. 8-9 av spillerne er juniorer. Det er litt tynt fordi de ikke har mange spillere i a-stallen om dagen, og med litt fravær der blir det sånn for litt heldige Kløfta.

Lørenskog har to seire på de siste fem,

Mitt tips: 3-1 S. Saleh, Westheim og Olsen for Kløfta. Hutchison for Lørenskog 2.

Strømmen 2 – FUVO spilles tirsdag.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.