Høstens formlag opp på 3. plass etter ny seier

0
477

Aurskog-Høland har klatret opp på en 3. plass etter en sterk høst. Hvittrøyene slo Raumnes & Årnes 3-2.

Vårsesongen ble ikke som forventet for Aurskog-Høland. Mange skader og mye endringer i startelleveren skapte usikkerhet. De var ute etter litt endringer i spillestil også, så det ble for mye for trenerduoen Kjetil Rydje og Roar Ness.

Les også: Direkte fra AHFK – R&Å

De har likevel stått på sitt, og i høst har det virkelig løsnet for AHFK. Eirik Haugen og Lars Kopperud er skadefrie, og det samme er Jonas Grahn og Lars-Eirik Svardahl. Spesielt sistnevnte har vært tilbake i god gammel form.

Høstens formlag

Aurskog-Høland har på de siste ti kampene sju seire, en uavgjort og to tap. De er dermed ett poeng foran FUVO på «Høsttabellen».

Vi prøvde oss med å si at vi kan kalle den «Solskjærtabellen» til Manchester United-fan Roar Ness, men den falt ikke helt i smak.

Kjetil Rydje (t.v) og Roar Ness er godt fornøyde med høstsesongen til Aurskog-Høland (Foto: Espen Bråthen).

Mot Raumnes & Årnes fikk de 150 tilskuerne på Bjørkelangen se en dårlig fotballkamp.

Slurvete 1. omgang

Begge lag slurvet mye, og ga bort ballen for ofte. Hjemmelaget hadde mest ball uten å skape det helt store, og bortelaget var gode på kontringer. Raumnes & Årnes kun tatt ledelsen da Marius Preber og Holum Hansen nesten kontret inn en ball.

Det var likevel hjemmelaget som scoret først. På sin første store sjanse la Magnus Fagersand inn fra høyre og startdebutant Tony Nordseth headet AHFK opp i 1-0.

Minuttet senere kontrer Raumnes & Årnes igjen. Holum Hansen la inn fra høyre, og Mads Hansen var kald og rolig foran mål. En liten finte, og ballen i mål.

Valberg – på godt og vondt

Martin Valberg spilte en strålende kamp, og han hadde Lars-Eirik Svardahl stort sett i lomma i hele kampen. Dessverre for 2.-årsjunioren var han uheldig like før pause da han heade ballen i eget mål – utagbart. Og like før slutt burde han fått rødt kort da han måka ned Svardahl like utenfor seksten, men han slapp med det gule.

Utover i 2. omgangen hadde hjemmelaget god kontroll. R&Å måtte bytte ut både Preber og Holum Hansen, så de var syltynne fremover. 3-1-kom etter et strålende forarbeid av Martin Vestreng, og han var nok banens beste, som dyttet ballen ut til Nordseth. Unggutten gjorde ingen feil og trillet ballen i motsatt hjørne.

Da så kampen rett og slett avgjort ut.

Ut av ingenting smalt innbytter Eivind Sveinhaug til fra 20 meter, og keeper Even Vestreng slo ballen i egen tverrligger og inn i mål.

Da satte bortelaget press på AHFK, og de kom til noen halvsjanser.

Fire minutter på overtid blåste dommeren av, og hvittrøyene tok sin sjuende seier denne høstsesongen.

Dermed er laget oppe på 3. plass med med 39 poeng. To poeng bak følger Kløfta, og Eidsvold IF har 36 poeng. Det blir et skikkelig rotterace for de to kvalik-plassene.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.