Den store Romerikeduellen i 3. divisjon mellom Eidsvold Turn og Lørenskog

0
425

Skal det endelig lykkes for Eidsvold Turn, eller skal de ryke på oppløpssiden i år igjen? Eidsvold Turn og Lørenskog kjemper en innbitt kamp om opprykk.

PS! Saken ble skrevet for to dager siden, men litt teknisk trøbbel stoppet den opp

I store deler av årets sesong har Eidsvold Turn ledet 3. divisjon avdeling 1. Akkurat som i fjor så er de på god vei til opprykk, men skal Akershus-nabo Lørenskog snyte de, som Kvik Halden i fjor.

Forutsetningene er like enkle som vanskelige.

Eidsvold Turn har 53 poeng og 43 plussmål. Lørenskog har 49 poeng og 35 plussmål.

Det er igjen seks kamper av sesongen. Det vil si at Turn nok må tape to av de seks kampene, og Lørenskog må vinne alle seks.

Eidsvold Turn   Lørenskog  
Træff (8) B Aalesund (10) B
Årvoll (14) H Træff (8) H
Saprsborg 08 (3) B Årvoll (14) B
Aalesund (10) H Sunndal (13) H
Rommen (7) B Herd (9) B
Sunndal (13) H Rommen (7) B

Fire av seks lag skal begge møte. I utgangspunktet har Eidsvold Turn et litt vanskeligere kampprogram igjen.

– Serieavslutningen byr på et par kamper for begge lag som kan være potensielle bananskall, først og fremst et par bortekamper kanskje. Sarpsborg 2, Ålesund 2, Rommen og Herd borte kan alle være vanskelige kamper å få med seg tre poeng i, så her gjelder det å ikke ta noe for gitt, sier Eidsvold Turns midtbanesjef, Jon Erik Økland til Lokalfotballen.

Nervøse etter fjorårets «smell?

– For vår del så tror jeg ikke det at det nærmer seg et eventuelt opprykk har så mye å si for hvordan vi går inn i kampene eller hvordan vi gjennomfører dem. Vi mener selv at vi er der klart beste laget i avdelingen, og vi går for tre poeng i alle kampene. Noe et meget bra Stabæk-lag, på papiret, fikk erfare, fortsetter Økland.

Eidsvold Turn vant den viktige kampen mot Lørenskog for to uker siden, men Mathias Kvalheim har fortsatt trua.

– Med tanke på avslutningen av sesongen, så har både vi og Eidsvold Turn tøffe bortekamper som gjenstår. Jeg tror begge lagene kommer til å vinne hjemmekampene som gjenstår, så det er på bortebane det fort kan avgjøres. Vi skulle gjerne vært i en posisjon der vi kunne avgjort serien selv, men vi må bare vinne de kampene som gjenstår og satse på at Eidsvold går på noen smeller, sier Kvalheim.

Hvorfor rykker Eidsvold Turn opp, Jon Erik?

-ETF rykker opp først og fremst fordi vi er det beste laget, og vi har også fire poeng å gå på før de siste seks kampene, noe som gjør at vi har råd til et feilskjær. Lørenskog er nok avhengig av å måtte ha seks seire på de siste seks kampene hvis de i det hele tatt skal ha mulighet til å rykke opp, svarer Økland.

Mathias Kvalheim mener Lørenskog har like mye å gjøre oppe som Eidsvold Turn.

– Opprykk er et klart mål vi har satt for sesongen, og det er noe vi fortsatt er med i kampen om. Det er viktig for både klubben og spillere å få oss opp i 2.divisjon, og mener at vi har noe der å gjøre.

Hva vil et opprykk gi Eidsvold Turn?

-Hvis vi rykker opp til 2. divivisjon, samtidig som Strømmen holder seg i Obos, så setter det oss i en veldig gunstig situasjon. Da vil vi ha en meget bra kamparena som ligger mellom det alle andre lag på Romerike spiller på. Først og fremst så ønsker man jo at så mange som mulig blir med videre etter et opprykk, men skal man etablere seg på et nivå høyre så trenger man gjerne noen forsterkninger også. Vi vil jo da være en meget attraktiv klubb for spillere som ikke får spilletid i klubber høyere opp, og også bra spillere som spiller på nivåer lavere som ønsker seg større utfordringer, avslutter Økland.

-Det er klart at klubben blir mer attraktiv med et A-lag i 2.divisjon, både for å tiltrekke sponsorer og gode spillere til alle de forskjellige lagene i klubben, fyller Kvalheim inn fra Lørenskogs side.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.